• 9.379.224 stemmen

Avicii: True Stories (2017)

Documentaire / Muziek | 97 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Oorsprong: Zweden

Geregisseerd door: Levan Tsikurishvili

Met onder meer: Avicii, David Guetta en Tiësto

Gesproken taal: Duits, Engels en Zweeds

Plot Avicii: True Stories

Een beeld van de succesvolle carrière en het controversiële pensioen van de beroemde producer, tekstschrijver en artiest Avicii. Voor de eerste keer vertelt hij zelf over het succes en waarom hij zo onverwacht gestopt is met toeren. De filmmakers volgden elke stap van Avicii van dichtbij. Van zijn megashows tot persoonlijke interviews waarin Avicii vertelt over de druk die beroemdheid met zich meebrengt.

Zichzelf

Zichzelf

Zichzelf - Former President USA (archiefmateriaal)

Moeten al die saaie flutdj's hun eigen docu hebben?

kos schreef:

Moeten al die saaie flutdj's hun eigen docu hebben?

Alles moet tegenwoordig een eigen docu hebben, waarom dan geen matige flutDJs?

Ook weer waar.

avatar van jordidj1

jordidj1

Ben toch wel benieuwd.

Aangekocht door Netflix. Releasedatum nog niet bekend.

avatar van M!tch

M!tch

Heel aardige, openhartige docu.

De man achter het gejengel.

Al kom je over Avicii zelf niet zo héél veel te weten. Het gaat vooral over de tol die zijn succes heeft op de jonge artiest die vanuit het niets een wereldster wordt. Moet gezegd dat op dat gebied de docu nog best open is, Tim laat momenten achter de schermen zien de je normaal in dit soort egodocumenten niet ziet.

Er zit ook wat noodzakelijke scenes in waarin hij wat veren in z'n reet krijgt. Van artiesten die verder amper gewicht hebben, of je moet echt waarde hechten aan die hele opgeblazen popscene. Tim komt dan wel als vriendelijke, eerlijke en hardwerkende artiest uit deze docu, talent kan ik hem nog steeds niet aanmeten. Gelukkig gaat het daar maar sporadisch over.

Anderzijds is 90 minuten best lang als je de hele tijd naar de problemen van een zeer succesvol en rijk persoon moet zitten luisteren. Erg dat hij wat last had van z'n maag en teveel zenuwen kreeg voor het optreden, maar het is toch maar moeilijk inleven. Het is na verloop van tijd ook erg repetitief, dus na 45 minuutjes was het beste er wel vanaf.

En tja, voor de muziek hoef je het ook niet te doen.

avatar van Cikx

Cikx

Zweedse dj en producer Avicii overleden | NOS

Damn, had niet veel met zijn muziek maar dit is natuurlijk veels te jong.

• 2073 berichten

Ja heel triest, zeker met de kennis van nu natuurlijk. Dapper en slim dat hij na een tijdje in het wereldje dondersgoed door heeft dat het niets voor voor hem is, dat ook helder weet uit te leggen en besluit te stoppen. Des te wranger dat het hem twee jaar later toch fataal geworden is. Ben benieuwd wat er nu uiteindelijk precies gebeurd is.

Als documentaire best oke, belangrijke sleutelmomenten zijn wel vastgelegd, waardoor het een heel eerlijk en begrijpelijk portet wordt. Ook belangrijk om te laten zien denk ik, dat dit soort wereldjes loodzwaar zijn en dat dat niet voor iedereen is.

Heel zonde van zo'n jongen.

avatar van n00r

n00r

Rest in peace ?? ?

(verwijderd)

Mooie docu. Prima afwisseling, af en toe een herhaling van zetten maar dat hoort bij zo'n chronologisch overzicht. Die duistere kant van het gevoel te hebben geen 'thuis' meer te hebben, lijkt me logisch en pijnlijk.

In tegenstelling tot Onderhond hier boven beweert, inclusief het standaard gelul dat succesvolle of rijke mensen zich maar gelukkig moeten voelen, leerde ik hem hier wel kennen. Wat een zieke staat hij was in zeg, dat gezicht van een geobsedeerd persoon die je ziet, net voor hij die break neemt van 6 maanden, is veelzeggend. Een compleet ander persoon.

Muzikaal gezien zie ik hierboven ook al bijzondere teksten. Wordt door de meest muzikale mensen in de DJ industrie geprezen, maar sukkels hierboven weten natuurlijk te weten dat hij er niks van kan. Natuurlijk omdat ze zelf niet van het genre houden, zucht. Vind zelf zijn muziek altijd wel 'lekker' in de auto bijvoorbeeld, maar zal het zelf nooit opzetten. Al was Levels de meest gedraaide plaat in mijn vroegste feestjaren, en een gruwelijk fijne ook destijds.

RIP. Erg benieuwd naar de uiteindelijke redenen van zijn overlijden. Afgelopen week waren er nog foto's waar hij er kerngezond en vrolijk uitziet met fans...

Goed persoon, ongekende prestaties. RIP.

(verwijderd) schreef:

Heb ik nooit gezegd, maar zij hebben wél de meeste middelen om er iets aan te doen. Vind het sowieso al niet veel om 90 minuten lang naar iemand's geklaag te luisteren, als ze dat dan nog eens doen vanuit het privéjet dan wordt het er echt niet interessanter op.

(verwijderd) schreef:

Natuurlijk omdat ze zelf niet van het genre houden, zucht.

Of net wel. Ik luister al meer dan 25 jaar dance en allerlei electronische aanverwanten. Dan zit je niet te wachten op het soort brakke en platte commerciële prak dat Avicii produceerde.

Onderhond schreef:

Dat zegt denk ik meer over jou dan over de documentaire zelf, want ik kon me prima inleven. 'Wat last van zijn maag' was wel pancreatitis (naast andere dingen) waardoor hij onder de pijnstillers zat. En dan ook nog eigenlijk te introvert zijn voor dat hele extraverte wereldje waardoor je constant over je eigen grenzen gaat. Zie je dan maar eens staande te houden als je heel het jaar fulltime de wereld rondvliegt.

Ste* schreef:

Tja, dat zijn toch gewoon eigen keuzes op een bepaald moment. De verkeerde, zo was hij zelf ook eerlijk genoeg om toe te geven, maar daar draagt hij toch gewoon de verantwoordelijkheid voor.

Deze docu laat uiteraard ook enkel de impact op Avicii zelf zien, wat niet geheel vreemd is, maar achter elke afzegging van hem schuilt ook een hoop drama en stress voor een hele hoop andere mensen.

Onderhond schreef:

Mwa ik denk dat je dan onderschat hoe beïnvloeding (door manager en de druk van buitenaf) werkt. En aanvankelijk kon hij misschien denken dat hij het zelf wilde en het allemaal aankon, maar op een gegeven moment zit je er al te diep in om er nog makkelijk mee te kunnen stoppen.

avatar van N00dles

N00dles

De documentaire probeert het drukke, hectische leven van een dj te laten zien en in dat opzicht is het nergens heel verrassend. We weten tenslotte allemaal wel dat het een druk bestaan is met vliegen van locatie naar locatie, jetlag, slecht slapen, veel drank en drugs.

We leren hoe Aviici steeds bekender werd, overwerkt raakte, fysieke klachten kreeg en uiteindelijk besloot te stoppen. Het eindigt dan ook met een positieve noot waarin Avicii zijn rust heeft gevonden. So far so good, roll credits.

In het licht van zijn zeer recente overlijden krijgt deze documentaire wel een wrange en sneue nasmaak; hij is tenslotte gestopt om zijn lichaam te sparen, en dan blijkt al die stress en werkdruk toch zijn tol te hebben geëist. Erg sneu. Vooral ook omdat het me een vriendelijke, sympathieke gozer leek die niet echt voor het wereldje gemaakt leek te zijn.

De documentaire zelf vind ik verder qua opmaak of beeld niet heel bijzonder, maar ik heb vaker dat ik niet weet of ik een documentaire nu moet beoordelen op montage/structuur of op het onderwerp. Vandaar een gulden-middenwegcijfer: een 3,5*

avatar van John Milton

John Milton

keuze is wat mij betreft inderdaad een relatief begrip, waar soms wat te makkelijk over wordt gedaan. Zo zwart-wit als 'ja dat was je eigen keuze', is het wat mij betreft meestal niet.

John Milton schreef:

Eerder omgekeerd. Veel meer dan een eenzijdige docu is er niet nodig opdat iedereen meteen "ocharme" roept, zo blijkt. Het is ook niet dat hij in een strafkamp zat en geen uitweg had of gedwongen wordt om wereldberoemde DJ te worden. Hij was inderdaad nog jong en had misschien niet de juiste begeleiding, maar het was ook geen rise & fall in een half jaar.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

En voor alle duidelijkheid, doodsoorzaak is nog niet bekend, toch?

Ze sluiten een misdrijf uit, las ik ergens, dus moet het haast wel iets medisch zijn.

En voor alle duidelijkheid, doodsoorzaak is nog niet bekend, toch?

Een eenvoudige docu? Eens, maar ook dat geeft de kijker het recht 'ocharme' te roepen als dat de observatie is, nietwaar? Snap niet of daar een complexe docu voor nodig is.

Trouwens, zijn doodsoorzaak is sowieso 100% gevolg van zijn manier van leven nu misdrijf al uitgesloten is. Of het nou zelfdoding of natuurlijk/medisch is. Ouderdom zal het niet zijn.

hahahah.

(verwijderd)

Kos de alleskenner/kunner. Op een forum, auch. Zielig persoon.

Maar verder wel schattig dat je kennelijk zelfs een kinderhouse dj moet waarderen.

(verwijderd)

Ik schatte al zo in dat je de leeftijd van de 30 gepasseerd was, fijn dat dat ook zo blijkt, weet ik weer genoeg. Whahaaa

Dat je op een jonge leeftijd al kinderbagger luistert ipv fatsoenlijke house lijkt me schrijnender.

avicii is zo'n dj waarvan zelfs mn moeder zegt 'hey leuk liedje'.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

In ieder geval een volwassen discussie hier.

mjk87 schreef:

In ieder geval een volwassen discussie hier.

Wat moet je dan met zo'n clown

Ik ben er wel klaar mee hoor. Next step K3 docu.

avatar van Hyaenidae

Hyaenidae

Dit.

Het feit dat iemand rijk, beroemd, en op financieel en materialistisch gebied alles heeft, wil niet zeggen dat die persoon het recht niet heeft om te klagen. Dat hij de meeste middelen heeft om iets te doen aan zijn mentale en fysieke gezondheid wil niet zeggen dat dat zijn leven 100x makkelijker maakte dan dat van jou en mij. Deze documentaire laat zien dat zijn fysieke klachten volledig door zijn mentale gesteldheid kwamen, en het is echt niet zo makkelijk om iets aan je mentale gesteldheid te doen. En al helemaal niet als je mensen om je heen hebt die alleen maar geld aan jou willen verdienen. Vooral als je rijk en beroemd bent word je gezien als een zeikerd als je gaat klagen over dingen, aangezien je "alles en zoveel meer hebt dan de meeste mensen op deze aardbol". Money can't buy happiness.