• 9.372.934 stemmen

Bombshell: The Hedy Lamarr Story (2017)

Documentaire / Biografie | 90 minuten

Genre: Documentaire / Biografie

Geregisseerd door: Alexandra Dean

Met onder meer: Hedy Lamarr, Diane Kruger en Mel Brooks

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Bombshell: The Hedy Lamarr Story

"Icon. Immigrant. Inventor."

“Een echte ster”. “Een verleidster op het witte doek”. “De mooiste vrouw ter wereld”. Al deze uitspraken werden gebruikt om de Hollywood-actrice Hedy Lamarr te omschrijven. Alexandra Dean's documentaire voegt “uitvinder” toe aan de lijst. Als Oostenrijkse Joodse emigrant die overdag als actrice optrad en ‘s nachts mechanische en elektronische uitvindingen ontwierp, bedacht Lamarr een "geheim communicatiesysteem" om de geallieerden te helpen de nazi's te verslaan. Dean onthult hoe Lamarr haar octrooi aan de marine gaf, geen vergoeding kreeg voor haar bijdragen en in haar laatste jaren arm was geworden.

avatar van BBarbie

BBarbie

Interessante documentaire over volgens sommigen de mooiste vrouw, die ooit in Hollywood rondgelopen heeft. Bevatte op zich weinig nieuws voor mij, want het meeste over haar carrière en haar uitvindingen was mij al bekend.

Ik heb ook heel wat van haar films gezien, maar in de documentaire kwam toch nog een titel voorbij die ik tot nu toe gemist heb (The Strange Woman, 1946). Daar ga ik werk van maken.

avatar van Brix

Brix