Attrition (2018)
Geregisseerd door: Mathieu Weschler
Met onder meer: Steven Seagal en Rudy Youngblood
Gesproken taal: Mandarijn en Engels
Plot Attrition
"A story of kung fu and honor"
Axe was jarenlang de leider van een speciale eenheid. Sinds hij gestopt is heeft hij moeite om te gaan met zijn werkverleden. Hij besluit er tussenuit te gaan om tot rust te komen en begeeft zich naar een jungle in Azië. Daar krijgt hij echter last van visioenen, waarin hij bezocht wordt door de beeldschone Tara. Later komt Axe tot de ontdekking dat Tara echt bestaat en dat zij ontvoerd is. Hij schakelt de hulp van zijn oude teamleden in om haar terug te halen.
Axe
Scarecrow
Hollywood
Qmom
Hier wat promo materiaal over de film:
Attrition – Saradan Media – International Film Sales and Production – London - saradanmedia.co.uk
SSeagal
Mooie poster en geen foute titel
Wel verwacht ik nog steeds niet te veel, maar wie weet...
Hier wat promo materiaal over de film:
Al bekend wanneer de trailer komt?
DiDa
De trailer is vandaag gereleased. Het betreft wel de Sales trailer, dus voor potentiële kopers.
SSeagal
Gave trailer, sowieso Japan als de setting is al een grote plus. Meeste fights doet hij zelf zo te zien op een seconde of twee, drie na. Wel wat versnellingen gezien, dat vind ik altijd wel wat minder, maar begrijpelijk ook enigszins. Dit kan wel eens een stap vooruit zijn in zijn DTV carrière
SSeagal
Maar even serieus, die hoed...
En dat baardje mag er nu wel een keer af, zeker als hij weer van plan is om een staartje te laten staan, lol.
Iron Maiden
Ik durf het bijna niet te zeggen, maar vind dit er super tof uitzien. Na al die jaren stille hoop, dan toch eindelijk weer eens een volwaardige Seagal film.
DiDa
Dit is de nieuwe (officiele) trailer voor Attrition. Ziet er goed uit wat mij betreft!
Flitskikker
Is er al een datum bekend? En misschien een Nederlandse distributeur?
DiDa
Is er al een datum bekend? En misschien een Nederlandse distributeur?
Nee nog niet. Vooralsnog zou de film in de VS in juli uitkomen, maar dat is nog niet definitief.
DiDa
Ik heb zojuist telefonisch gesproken met producer/ regisseur Phillippe Martinez.
De film wordt via een nieuw ontwikkeld platform gereleased (hetzelfde geldt voor General Commander). Meer kan ik nog niet delen. Rond 15 augustus meer...
Alexander1900
Hmmm dus het komt niet op dvd uit? Dat zou anders erg jammer zijn.
DiDa
Hmmm dus het komt niet op dvd uit? Dat zou anders erg jammer zijn.
Als het goed is ook op dvd uiteindelijk. Meer kan ik nog niet delen. 15 augustus weet ik meer.
Alexander1900
Weet je al iets?
DiDa
Ik zou gebeld worden door Saradan Productions. Regisseur Matthieu Weschler heeft me verteld dat er ietwat vertraging is opgetreden. Zodra ik nieuws heb laat ik het weten...
DiDa
In Amerika zal Attrition gereleased worden via een nieuw VOD kanaal, genaamd 365 flix.
Hier de website
De site is voor nu alleen nog beschikbaar voor de crew.
De release zal zijn op 14 September.
Er zal ook een dvd en bluray gereleased worden.
In Scandinavie wordt de film gereleased via VOD en heeft de titel Final Mission.
Hier de link met de nieuwe poster Final Mission - Sandrew Metronome - sandrewmetronome.com
Er is nog geen NL release datum bekend.
DiDa
De eerste recensies zijn zeer positief. Eindelijk weer eens een goede Seagal film?
9/10
Q Jones
Al jaren geen fan meer toen zijn gewicht toenam namen zijn films af. Maar dit ziet er best aardig uit moet ik zeggen
DiDa
Man man man, wat slecht dit.
Want? Review graag.
Ras-B
Attrition, de beste film van Steven Seagal sinds Exit Wounds. Eindelijk weer echte vette aikido moves en bijna geen stand in te zien. Op deze film hebben wij fans gewacht. Absoluut 4 sterren voor Attrition. Ben benieuwd wat de toekomst brengt van en met Steven Seagal. Big up
DiDa
Video van de chat met Steven Seagal. Ik heb zelf ook deelgenomen en hij heeft veel van mijn vragen beantwoord.
Steven Seagal Chats with Fans on 365Flix GroupChat: September 22, 2018 - YouTube
Flitskikker
Als Seagal-fan moest ik deze natuurlijk zien. Helaas was het niet wat ik ervan verwacht had.
De aikido-moves waren inderdaad goed, maar ik vond alles eromheen te langdradig. Er gebeurde gewoon te weinig en niks spannends, weinig actie. Verder te veel spiritueel geneuzel en tenenkrommende Engelse dialogen van de Aziatische acteurs. Als zij louter hun moedertaal hadden gesproken, was dat beter geweest.
Nog een paar pluspunten voor de mooie beelden hier en daar, maar meer kan ik er echt niet van maken helaas.
DiDa
Steven Seagal is terug! Dat hebben we vaker gehoord maar deze keer zit er echt een kern van waarheid in.
In Attrition speelt Seagal de rol van Axe. Axe is een teruggetrokken Kung Fu Master met een special ops verleden. Hij leeft zijn leven in alle rust in een dorpje in Azië. Maar wanneer crimineel Qmom zich schuldig maakt aan het ontvoeren van diverse meisjes, wordt Axe gevraagd om nog eenmaal terug in actie te komen. Hij haalt nog eenmaal zijn oude team bij elkaar....
Attrition is een film die bij Seagal past. En dat zie je meteen terug in zijn spel en enthousiasme. Deze keer geen mompelende dialogen en ongeïnteresseerde Seagal. Nee, Seagal probeert er daadwerkelijk weer eens wat van te maken. En dat voel en zie je gelijk. Er is tijd in de film gestoken. Zowel door Seagal als de talentvolle Aziatische crew onder leiding van regisseur Mathieu Weschler.
Weschler slaagt erin om de film eigen te maken (let voornamelijk op de scene die achteruit wordt afgespeeld!). Goede cinematography en zeer degelijke locaties.
De actiescènes zijn ietwat schaars misschien, maar ze zijn wel goed en keihard. Seagal is weer in vorm. Ook Louis Fan krijgt zijn moment om zijn actiekunsten te laten zien.
Het enige smetje op de film is misschien het tempo in combinatie met het verhaal. Ondanks dat de film er goed uitziet en er echt aandacht aan is besteed, loopt de film soms niet lekker. Bij vlagen wordt het ietwat langdradig en worden er een aantal plotlijnen aangestipt die vervolgens eigenlijk niet worden afgerond of die niets met de hoofplot te maken hebben. Dit haalt soms het tempo uit de film. Wanneer Seagal zijn team bij elkaar haalt (na een uur) worden deze te snel geïntroduceerd, waardoor ze eigenlijk geen echt gezicht krijgen. De film komt voor mijn gevoel ook net iets te laat los en wanneer deze loskomt wil je meer en meer.......maar dan kom je tot de conclusie dat de film al bijna anderhalf uur bezig is en dus is afgelopen.
Verder is Attrtion echt wel de moeite waard om te kijken! Goede locaties, goede actie, een gemotiveerde Seagal en een film die een eigen sfeer neerzet en totaal niet oogt als een B-film.
Zeker Seagal's meest ambiteuze film sinds Exit Wounds!
3,5 ster
DiDa
Ik hoop het wel. De film heeft echt een belachelijk slechte release gekregen via het nieuwe 365 flix...
schumacher
The good old days vd man zijn over.
Ook al zie ik die graag spelen..... ik vond het saai gedoe en het is gewoon meer vh zelfde.
Blijkbaar is er ook niet 1 andere die wat kan vechten dat die hem nog geen paar tikken kunnen geven.
Ik vond deze film niet goed, ik zat me te vervelen.
Seagal speelt gewoon niet meer mee in goeie A-films en dat is zonde. Iedereen kent wel zijn goeie/betere films.
Nee, deze film ben ik binnen het uur al snel vergeten. Dit een 3.5 geven is wat mij betreft een veel te hoge score want 3.5 is een goede film en dat was het althans voor mij het echt niet.
JdeB
Pff vermoeiende film met een paar redelijke (knok)momenten. Het verhaal loopt ook voor geen meter, is slecht uitgewerkt (geacteerd) en is zo traag als dikke stront door een trechter. Het kon mij in ieder geval geen reet schelen wat er met dat ontvoerde meisje zou gebeuren. Naar mate het einde hoop je dat het los gaat. Nou 3x zuchten en het is voorbij....Slaapverwekkend!

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

The High Note
Drama / Muziek, 2020

Skyfire
Actie, 2019
kung fuasiaontvoeringbuddhistmensenhandeloorlogjungleextortioncrime lordspecial ops