• 9.369.485 stemmen

Geregisseerd door: Khaled Kaissar

Met onder meer: Lisa Vicari, Carlo Ljubek en Benjamin Sadler

Gesproken taal: Duits en Russisch

Plot Luna

Luna, een slimme, beheerste en zorgeloze 17-jarige, brengt haar zomervakantie door in een idyllische bergchalet met haar familie, tot hun verblijf plotseling een nachtmerrie wordt. Buitenlandse mannen gijzelen de familie en vermoorden haar ouders en kleine zusje, terwijl zijzelf er nauwelijks in slaagt om te ontsnappen, achtervolgd door de moordenaars. Al gauw komt ze erachter dat het allemaal leugens waren: haar vader was een Russische geheim agent en hun hartelijke familie was gewoon zijn dekking. Toen hij door de Duitse BND werd ontdekt en zijn kameraden niet wou verraden, tekende hij het doodvonnis voor Luna's familie. Luna vindt voorlopig een toevluchtsoord bij de rustige, eenzame Hamid.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van schumacher

schumacher

Middelmatige thriller maar voor een Duitse film kon het er nog mee door.

Slecht was het niet maar hoogstaand ook niet.

Het acteren viel best mee.

De uitleg bij de film zegt alles en verklapt ook praktisch alles. .

avatar van stinissen

Prima Duitse thriller.

avatar van shugenja

shugenja

wauw ik dacht dat we alleen over Nederlandse films een vooroordeel hadden. Maar blijkbaar ook voor een Duitse film haha. Moeten we onze lat lager gaan leggen omdat een film uit een bepaald land komt? Of kunnen we gewoon een lat hebben en elke film gewoon langs die lat leggen? Ik heb overigens fantastische films uit Duitsland gezien, zou niet weten waarom je een film uit dit land lager zou moeten beoordelen? Ik denk dat ik deze wel eens een kijkje ga geven klinkt interessant.

avatar van Frankie Boy

Frankie Boy

Prima duitse film met de nodige hollywood trekjes.