• 9.222.298 stemmen

Geregisseerd door: Scott Vickers

Met onder meer: Charlie Blackwood, Julie Hannan en Scott Vickers

• meJane Bekijk via meJane

Plot Matriarch

"She wants the life you give"

Een hoogzwangere moeder, Rachel, en haar man Matt, krijgen een ongeval met hun auto op het platteland. Ze worden opgevangen door een boer en zijn vrouw die hen onderdak aanbieden. Rachel komt er al snel achter dat hun kinderen in feite gestolen zijn. Net wanneer ze proberen te ontsnappen uit de boerderij beginnen de weeën bij Rachel.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Rachel Hopkins

Bob Fairbairn

Armed Police Officer

avatar van Rickyman

Rickyman

Erg zwak horrorfilmpje met een flauw standaardverhaaltje zonder maar ergens spannend of bloederig te worden. Maar dat is ook een prestatie, zo'n saai debuut. Kan beter iets anders gaan verzinnen..

Ook lelijk gefilmd en matig geacteerd.

avatar van umbra

umbra

Saaie bedoening, film is nooit spannend en modderd maar wat aan, ook personages wekken eerder ergernis op dan wat anders. Verhaal was sowieso al niet bijster origineel en als het dan nog eens zwak wordt uitgevoerd, tja dan krijg je dit...

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Er werd zeer houterig in geacteerd. De spanning was matig en ik verwachte toch wel iets beter dan dit. Het scenario zat vol gaten. De soundtrack was relaxt en het camerawerk redelijk. De natuurlijke opnames zijn echt mooi. Met wat meer inzicht had deze film zeker wat meer in zich gehad. Dit was mijn eerste film van vanavond en heb aansluitend Carry on Screaming uit de jaren 60 gekeken.

avatar van riddler59

riddler59

Tenenkrommend. Hoe deze film op andere websites zoveel waardering krijgt begrijp ik niet. De acteur / regisseur Scott Vickers leverde voor 45000 dollar een eersteklas prutswerk af. Een film die geen moment boeit behalve de prachtige omgeving. Voorspelbare plots en zelfs plagiaat ( een tikkeltje necrofilie). Scott kan niet acteren laat staan regisseren. Zonde van alle tijd en moeite. Ik heb medelijden met de cast die hieraan meewerkte. Een verloren avond voor iedere kijker. Much ado about nothing. Snel vergeten. Kortom: gewogen en te licht bevonden

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima, spannende horror/thriller die lekker wegkijkt, ik heb ze wel slechter gezien.

avatar van Valak

Valak

Vreselijk, vreselijk, vreselijk. Echt een van de slechtste films die ik ooit heb gezien, eerlijk waar.
Dacht lange tijd dat "Legend of the Mummy 2" a.k.a. "Scream of the Mummy" de slechtste film was die ik ooit zag, maar deze heeft een mooie gedeelde eerste plaats verdiend.

Acteren; barslecht.
Camerawerk: gaat nog, maar ook vaak heel amateuristisch. Een paar mooie shots van de natuur daar in Schotland, maar om de 5 minuten, en dan ook sommige shots herhaald; kom op zeg! Dan hebben we het wel gezien.
Dialoog; simpeler dan simpel.
Verhaal; slecht, dom, cliché.
Klein beetje spanning, maar meer gespannen op de manier van dat ik niet kon wachten totdat de film eindelijk afgelopen was.
Acties: domme, domme keuzes. Gewoon echt te dom.
Bijna alle sléchte horror-clichés worden er al vanaf de 15e minuut in gegooid, en de irritatie, (maar stiekem ook kleine hoop dat het nog beter gaat worden,) spat van het scherm.

Die soort Mexican stand-off op het eind tussen Rachel (de protagonist) en Agnes (de fucked-up matriarch) waarbij ze beide ook toevalligerwijs hartstikke mis schieten; echt lachwekkend!
Dat was wel het laatste wat ik verwacht had. Maar dan weet je haast bijna zeker dat de filmmaker(s) en regisseur zichzelf en z'n werk ook tótaal niet serieus nam. Schande.

En dan de twist op het einde dat dat meisje Faith / Ellie dan er niet echt was maar haar geest Rachel dus "geholpen" heeft, oooh wauw! Geweldig zeg. Dat was het enige half onverwachte wat de film te bieden had.

Het enige goede aan deze film was dat het acteren dat het acteren van Julie Hanan na die avond, of nacht, of whatever; omdat het buiten gewoon fucking licht is, opeens een stuk beter werd.
En het geciteerde gedicht wat de film opent, en ook weer op het einde afsluit.
Want wat erin gezegd wordt klopt in feite ook helemaal, maar op 'n gegeven moment komen ze met dat van die boog en de pijlen maar daarmee wordt de metafoor weer veel te ver doorgetrokken.

Hoe deze film in vredesnaam een 5.6; wat eigenlijk gemiddeld best goed is vooral voor een horrorfilm, heeft op IMDB, snap ik echt geen zak van.
Waarschijnlijk hebben de filmmakers, cast en crew, letterlijk al hun vrienden en kennissen en familie gevraagd erop te stemmen, of allemaal zelf een paar duizend fake-accounts op IMDB aangemaakt om alleen de film omhoog te kunnen stemmen.
Hebben we hier gelukkig geen last van haha!

avatar van Shadowed

Shadowed

Niet best.

Typische film die ooit weleens rond Film1 voorbijkomt, of bij de DVD-sectie van MediaMarkt ligt. Want als Matriarch ooit op Veronica zal verschijnen zal ik daar vies van opkijken. Toch moet ik regisseur Vickers nageven dat er een aantal geslaagde stukjes inzitten.

Die komen vooral in de vorm van natuuropnames, waarvan de landschappen vaak opvallend goed in beeld gebracht zijn. Het is alleen jammer dat de combinatie tussen geflipte horror en rustige natuur niet echt werkt, dus dan blijft de film een beetje zuur smaken.

Jammer dat de film zelf niet opleeft naar die geduldige natuuropnamen. Een wat standaard verhaal over een stel dat in de puree komt te zitten, maar dan wat vluchtiger en leger uitgewerkt. De motieven van de familie blijven vrijwel uit, en het weet nooit echt richting het gestoorde of geflipte te gaan.

Tamme horror verpest de film ook een beetje, want horror moet altijd ergens in uitblinken. Of het nou uitzonderlijke sfeer is, of pijnlijk geweld, maar deze film heeft eigenlijk niets te bieden qua horror. Rauw in elkaar gestoken, maar nooit erg spannend of opwindend. De familie is niet gestoord genoeg of intrigerend genoeg, en de praktijken zijn toch wat te tam om memorabel te worden.

Acteerwerk is ook niet best, enkel Cuthbert weet nog weleens uit te halen. Maar Blackwood presteert toch echt ondermaats en Hannan is vooral vervelend i.p.v. dreigend. Dat er ook weer een mysterieus kind in moet rondlopen versterkt de creatieve armoe helaas nog wat meer.

Het concept was leuk, maar de uitwerking is gewoon te standaard en te tam. De horror wil niet geflipt worden, en de film wil nooit intens worden. Gooi daar lelijk cameragebruik bij met luie cinematografie en dan krijg je dus Matriarch. Jammer, want er zitten opvallend sfeervolle natuuropnamen bij en de landschappen worden krachtig gebruikt hier en daar. Vickers heeft het wel geprobeerd, maar heeft het als regisseur gewoon nog niet helemaal door. Hij mag het echter wel nog een keer proberen, want er zit ergens potentie verscholen.

avatar van Wally2

Wally2

Wat een narigheid. Waarom maakt men deze films? En dan ook weer vol clichés natuurlijk. Pffff.

avatar van Dropout

Dropout

Weird. Meer heb ik er echt niet over te zeggen

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

Top uk productie.mooi gefilmd en prima acteer werk.de lage recensies hier snap ik niks van.de uk maakt de laatste tijd wel meer van dit soort geweldige films,the holding en salvage bijvoorbeeld.matriarch is van begin tot eind een

ware nagelbijter .meer thriller als horror.en in weze vind ik thrillers vaak boeiender als de herhaling factor van de horror.