• 9.374.495 stemmen

Geregisseerd door: Tonie Marshall

Met onder meer: Emmanuelle Devos, Suzanne Clément en Benjamin Biolay

Gesproken taal: Engels, Mandarijn en Frans

Plot Numéro Une

Emmanuelle Blanchey is een briljante ingenieur die zich door haar flinke inspanningen naar boven gewerkt heeft bij de Franse energiereus Trident. Haar leven oogt op persoonlijk vlak ook succesvol want ze heeft een toegewijde man en twee kinderen. Op een dag biedt een feministische organisatie van invloedrijke vrouwen haar aan om als eerste vrouw ooit leiding te verschaffen aan een Frans bedrijf uit de CAC40 (de aandelenindex van de 40 belangrijkste bedrijven aan de Franse beurs). Maar in een wereld gedomineerd door mannen, wordt ze geconfronteerd met meerdere professionele en intieme obstakels.

Emmanuelle Blachey

Adrienne Postel-Devaux

Yves Lafferière

avatar van david bohm

david bohm

Redelijke film over achterkamertjespolitiek en smerige spelletjes in de top van het Franse bedrijfsleven.

Emmanuelle Devos is een dame waar ik graag naar mag kijken en bovenal een uitstekende actrice.

Deze film is sober en gortdroog kun je haast zeggen, tv film achtig.

De hoofdrolspeler zorgt dat ik m nog voldoende onderhoudend vind.