• 9.373.160 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Storm Ashwood

Met onder meer: Nicholas Hope, Megan Drury en Will McDonald

Plot The School

"Face your fears . . . or they'll come to life."

Amy is een dokter wiens zoons een ernstig ongeluk gehad heeft. De jongen ligt in een coma, een situatie waarmee Amy het erg lastig heeft. Amy is erdoor geobsedeerd, en probeert er continu voor te zorgen dat haar zoon ontwaakt. Door deze obsessie raakt Amy het spoor bijster, en gaat haar eigen geestelijke gezondheid snel achteruit...

avatar van Valak

Valak

Nieuwe trailer en poster van deze Australische horror-thriller:

‘The School’ Trailer Descends Into Hell : 'The School' Trailer Descends Into Hell - Bloody Disgusting - bloody-disgusting.com

Ik heb een groot zwak voor sterke, supernatural horrors als The School, kijk hier dus ook enorm naar uit.

Vind het vooral heel fascinerend en spannend dat het op locatie is gefilmd in het Gladesville Mental Asylum; het oudste gesticht in Australië (opgericht tussen 1830-1840).

avatar van joolstein

joolstein

Tja, ik heb een beetje gemengde gevoelens over deze film met een Peter Pan-achtige schemerwereld. De locatie van het Gladesville Mental Asylum was erg goed gekozen. En ook veel van de andere visuele details waren om door een ringetje te halen. Echter afgezien van een prachtig vormgeven geest was het niet echt heel bovennatuurlijk. Het gaat veel meer over het verwerken van het trauma van het verliezen van een kind. De vrouw Amy heeft een zoon die in coma ligt. Zijn ziel zit gevangen in een schemerwereld, samen met de zielen van andere kinderen. Zij slaagt erin die wereld binnen te gaan om haar zoon te vinden. En ook al zijn de scenes die zich afspelen in de schemerwereld zeer mooi, had ik nergens het gevoel dat dit een voorportaal was tussen de hel en de hemel. Het leek er veel meer op dat de kinderen post-apocalyptische overlevenden zijn. Daarnaast leunen sommige gedeeltes nogal op drama wat ik maar weinig ten goede vond komen aan de film. Deze spelen zich af in een ziekenhuis en zijn een stuk minder prettig. Kortom de film heeft een zeer goede uitstraling maar door het wat zwakke plot komt niet alles even goed uit de verf.

waren nogal wat scenes die zich afspelen