• 9.373.663 stemmen

Oorsprong: Spanje

Geregisseerd door: Sadrac González-Perellón

Met onder meer: Julian Nicholson, Haydée Lysander en Lowena McDonell

Plot Black Hollow Cage

De 13-jarige Alice woont met haar vader Adam in een groot huis in het bos nadat ze in een auto-ongeluk haar moeder en een deel van haar rechterarm verloor. Alice is in zichzelf teruggetrokken en schiet niet op met haar vader die ze verantwoordelijk acht voor het ongeluk. Met tegenzin draagt ze een nieuwe elektronische arm waarmee ze nauwelijks overweg kan. Ze heeft een nauwe band met Beatrice, een wolfshond die via een elektronisch vertaalapparaat kan praten en die door Alice 'moeder' wordt genoemd. Op een dag vindt het duo een mysterieus kubisch artefact in de buurt van het huis.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van joolstein

joolstein

Het grote huis in de natuur waar het 13-jarige meisje Alice en haar vader wonen is werkelijk een unieke locatie en leende zich zeer goed voor mooie plaatjes van zowel binnen als ook vanaf buiten. Daarom zullen filmkijkers die van prachtige beelden houden waarschijnlijk met deze film veel meer kunnen dan mij. Het plot was best een interessante verhaal. Echter, blijkt na zien van de film, het veel te sterk op toevalligheden te berusten en was de uitwerking gebrekkig. Het mysterieuze kubische artefact blijkt niets minder dan een McGuffin te zijn en ook meerdere andere plotpunten blijven onverklaard. Terwijl andere elementen juist te veel aanwezig waren of zelfs onzinnig zijn. Een hond met een apparaat om zijn nek om hem een stem te geven en zodoende kan praten? (Al was het blijkbaar ook te bedienen met een app? ) Het was trouwens de meest intellectuele hond die ik ooit gezien heb! Maar het meest storende was wel dat de spelers zo verschrikkelijk stapje voor stapje lopen en na elke zin een pauze nemen (ook als het geen volzinnen zijn.) Dat maakt de film tot een teleurstelling.

avatar van Noodless

Noodless

Gezien de plotbeschrijving en de trailer ga ik deze film toch een kans geven. Lijkt me best interessant.

avatar van Noodless

Noodless

Tja...inderdaad een ontgoocheling.

De locatie en het interessante verhaal kunnen de andere mankementen niet verdoezelen.

De uitwerking is veel te rommelig uitgevoerd en heel wat vragen blijven onbeantwoord.

4/10

avatar van leatherhead

leatherhead

Aardig mysterieus en sfeervol. Alleen een beetje jammer van het hele tijdreis riedeltje, beetje funest voor het mysterie dat juist zo sterk opgebouwd werd. Het laatste halfuur is dan ook net wat minder boeiend, al onderscheidt de film zich nog wel van zijn soortgenoten door de nogal lome, arthouserige pacing. Ik zag de film ergens met Lynch vergeleken worden (bij welke film gebeurt dat niet tegenwoordig), maar mij deed het eigenlijk meer aan Lanthimos denken. Beetje datzelfde droge, klinische sfeertje met key momenten die nogal deadpan gebracht worden. Al bij al niet verkeerd, net mysterieus genoeg en een sterk eerste uur. 3*.