• 9.378.387 stemmen

Brawl in Cell Block 99 (2017)

Actie / Misdaad | 132 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: S. Craig Zahler

Met onder meer: Vince Vaughn, Don Johnson en Jennifer Carpenter

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Brawl in Cell Block 99

'Brawl in Cell Blok 99' volgt een voormalige bokser die zijn baan als automonteur verliest en een huwelijk heeft dat op het punt staat stuk te lopen. Wanneer hij geen andere uitweg meer ziet besluit hij voor een oude vriend aan de slag te gaan als drugsdealer. Het werk gaat hem voor de wind, maar op een dag komt hij terecht in een vuurgevecht tussen de politie en zijn vrienden binnen het drugscircuit. Als hij vervolgens in de gevangenis belandt, wordt hij door omstandigheden gedwongen gewelddadige dingen te doen die de plaats in een slagveld verandert.

avatar van tattoobob

tattoobob

Hier ben ik nou benieuwd naar....Bone Tomahawk was een topfilm.

avatar van Malick

Malick

Oef, wat een beest van een film!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Bone Tomahawk echt gaaf. Hier toch wel zin in.

avatar van 606

Outstanding!

*4+

avatar van zoutzak

zoutzak

In de sicke fatalities zit weliswaar ook een horror-randje maar na Bone Tomahawk zet regisseur Zahler nu ook zijn voetafdruk succesvol in een ander genre. Vince Vaughn is overtuigend maar op bepaalde momenten ook wat ongeloofwaardig.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ai, best bruut. Het is duidelijk een trucje van Zahler, want na zijn western met smakelijke gore is het nu een gevangenisdrama met wat smakelijke gore. Conclusie? Gore maakt álles beter. Zowel Bone Tomahawk als deze Brawl in Cell Block 99 zijn pure moderne exploitation. Toen ik de titel zag, dacht ik eigenlijk met een jaren 60-70-80 WIP (Women in prison) film te maken te hebben. Maar in plaats van een stel kattige en schaars geklede vrouwen achter de tralies, krijg je het kaalgeschoren en getatoeëerde hoofd van Vince Vaughn voorgeschoteld. Ook niks mis mee... staat 'm goed! Het voelt met name tijdens de gevechten nét niet helemaal goed, maar kan me niet aan de indruk onttrekken dat het volledig bewust is gedaan. Hij zei het zelf al: I'm more of a finisher

avatar van Antonev

Antonev

Stijlvolle film, die het hoofdzakelijk moet hebben van de laatste 60 minuten. Het begint allemaal redelijk traag en je begint je na een tijdje toch wel af te vragen wanneer het nu eens echt los gaat komen. Wanneer dan duidelijk wordt welke kant het opgaat, dan wordt het pas echt vermakelijk. Sfeer en een sterke Vaughn zorgen er voor dat je hem niet na 3 kwartier al afzet omdat er te weinig gebeurt.

avatar van Jomo

Jomo

Wat een bagerfilm! Een homevideo kwaliteit... Na de de shoot out kon ik 't niet langer aanzien. 0,5 voor de moeite.

avatar van Pim1993

Pim1993

Lekker filmpje wel. Bruut sfeertje en een glansrol voor Vaughn.

avatar van Corcicus

Corcicus

Nee het eveneens trage en Gore Bone Tomahawk nu deze knaller. Heerlijk genieten wanneer Vaughn tekeer gaat tegen dat drugskartel, ook al oogt het vaak intentioneel houterig.

avatar van Melksnor

Melksnor

Bruut !!.. 1e film waarin vince vaughn te pruimen is wat mij betreft.. heb genoten, vooral het laatste half uur is heerlijk .. dikke 4

avatar van james_cameron

Lekker botte misdaadfilm, met een overtuigende atypische rol van Vince Vaughn. De gebeurtenissen worden steeds ongeloofwaardiger naarmate de film vordert, maar tegelijkertijd wordt alles steeds vermakelijker. Ultragewelddadige toestanden in ieder geval. Leuk ook om Don Johnson weer eens te zien. Het begin sleept een beetje en de film had wel iets sterker afgerond kunnen worden, maar verder een prima bruut filmpje.

Ik lees hier vaak recensies omdat ze relevant blijken te zijn, maar dit was ABSOLUTE bagger! hoe je dit 4 sterren kunt geven????! Joost mag het weten...

slecht acteerwerk, houterig en veel te lang!

Vince Vaughn blijft beter bij comedy!

0,5 voor de moeite

avatar van tbouwh

tbouwh

Wie Bone Tomahawk (2015) al zag, is enigszins voorbereid: Brawl in Cell Block 99 is een keiharde misdaadfilm, die de controverse niet schuwt. Vince Vaughn (vorig jaar nog in Hacksaw Ridge) is ijzersterk in de veeleisende hoofdrol van uitgerangeerde arbeider. Nadat hij in de openingsakte is ontslagen, kiest hij ervoor het criminele (drugs)circuit op te zoeken.

In een sterk opgebouwde film volgen we Vaughn's Bradley Thomas op zijn grauwe weg van chantage, corruptie, psychische vernedering en fysiek geweld. De sterke cinematografie (Zahlers vaste DoP Benji Bakshi) en de brute toon tillen dit misdaaddrama daarbij boven de middenmoot uit. Het vereist lef om fysiek leed zo rauw in beeld te brengen als Zahler dat doet, en Brawl in Cell Block 99 zal dan ook zeker niet voor eenieder zijn weggelegd. Wie daar overheen stapt, ziet wellicht hetzelfde als ik: een krachtige indiefilm, die door de eigenzinnige uitwerking niet aan haar narratieve clichés ten onder gaat.

avatar van Alathir

Alathir

Ik vond het brute in Brawl in Cell Block 99 nog goed meevallen eigenlijk. Het bruutste werk was nogal donker in beeld gebracht en vergeleken met Bone Tomahawk vond ik het een heel stuk minder expliciet. Dat scheelt dan toch een heel stuk waardoor je deze niet echt als horror kan beschouwen. Het genre actie voelt hier eigenlijk ook heel vreemd. Deze film hoort volgens mij duidelijk thuis in het drama genre.

De film is uiterst traag. Ik heb niet op de klok gekeken maar ik denk dat het toch wel 2/3 van de film duurt voordat het brute en vermakelijke deel van start gaat. Er was lang genoeg op de rem geduwd, tijd om eens wat gas bij te geven. En ja, daar heb ik me zeker mee geamuseerd. Leuk plotje.

Het is dus een beetje de speelduur dat de film de das om doet omdat de dialogen niet zo interessant waren als in Bone Tomahawk. 3*

Ongeloofwaardige film, te overdreven. Hij keek opzich wel lekker weg, maar het klopte allemaal van geen kant. De sfeer kwam er ook niet echt in, en het hoofdpersonage leek wel een terminator...

avatar van Majestics

Majestics

Kan Hollywood tegenwoordig geen fatsoenlijk script schrijven voor misdaadfilms ofzo? Of zijn de regisseurs van tegenwoordig van die mannetjes die adrenaline krijgen als Walter White "I'm the one who knocks" zegt? Ik kom heel cynisch over maar echt, dit leek alsof het door een puber geregisseerd was. Straight-to-video productieniveau dit.

Ik voel mij zelfs bijna opgelicht, ik had het gevoel dat ik naar een actiefilm zou kijken maar de hele film heeft misschien 5 gevechten die 3 seconden duren.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Goed vermaak.

avatar van Rillo

Rillo

Heerlijk filmpje, op een toch boeiende, langzame manier neergezet, Vince Vaugh zette een eerlijke, geloofwaardige kerel neer.

Alleen uitgerekend dat láátste shot ( letterlijk ) .... dat was zelfs B-film onwaardig en deed me aan de C&A denken ...

Kortom, 99,9% van de film genoten,

avatar van Leno

Leno

Na het zeer geslaagde Bone Tomahawk wederom een aardig film. Totdat het verhaal zich gaat afspelen in de gevangenis is het een standaard loser verhaal, waarbij het de hoofdrolspeler allemaal tegen zit ondanks zijn goede bedoelingen. Niks nieuws. Eenmaal in de bak wordt het wel erg leuk, al is het nog steeds niet hoogstaand. Eigenlijk slaat het gewoon nergens op, maar de lompje scenes weten heerlijk te vermaken.

Vaughn, als grappenmaker vrij irritant, is in de serieuze rollen beter op zijn plaats laat hij hier weer zien. Al is zijn rol stiekem wel om te lachen..

avatar van Ralf81

Ralf81

Komt een beetje traag op gang, maar wie het geduld kan opbrengen om tot het einde te kijken wacht een rauw en imposant tweede deel. Het wachten wordt ruimschoots beloond!

avatar van patrickman

patrickman

Wat een film verwachte er niks van.

Helemaal niet met vaughn in die rol echt wtf geniaal gespeeld.

Neppe dingen hier en daar maar zat er echt in !

avatar van xaid

xaid

Jurgen De Backer schreef:

slecht acteerwerk, houterig en veel te lang!

Vince Vaughn blijft beter bij comedy!

0,5 voor de moeite

ventje jij komt geloofwaardig over met je 0,5*

avatar van DreamTech

DreamTech

Nou niks mee hoor prima vermaakt !

avatar van 606

Geweldige scene in het begin al, auto slopen met je blote hand ?dan begint het net pas.

avatar van white viking

white viking

Majestics schreef:

Dat is ook de stijl van de film. Dit is geen actiefilm maar een indie/drama.

Er komt weinig hollywood bij kijken.

Dit is natuurlijk een genre dat je moet liggen en ik heb daar een zwak voor.

Als ik actie wil zien kijk ik wel naar John Wick of zo. Wat trouwens steengoede pure actiefilms zijn.

avatar van white viking

white viking

xaid schreef:

ventje jij komt geloofwaardig over met je 0,5*

Na true detectives steeg Vince Vaugh bij mij in aanzien, na deze film behoort hij bij mijn persoonlijke top 20.

4 sterren is te weinig, van mij krijgt het 5 sterren.

De kunst is films te bekijken waarvoor ze gemaakt zijn. Dit is een soort indie film met een minimum aan actie maar een maximum aan brutaliteit.

avatar van Majestics

Majestics

white viking schreef:

Dat is ook de stijl van de film. Dit is geen actiefilm maar een indie/drama.

Er komt weinig hollywood bij kijken.

Dit is natuurlijk een genre dat je moet liggen en ik heb daar een zwak voor.

Nou het is toch een film die gemarketed wordt als 'actie' op veel websites. Anyway, ik kan dit ook geen drama noemen, daarvoor is het script veel te zwak.