• 9.371.614 stemmen

Xiu Chun Dao II: Xiu Luo Zhan Chang (2017)

Actie / Drama | 120 minuten

Genre: Actie / Drama

Alternatieve titels: Brotherhood of Blades II: The Infernal Battlefield / Brotherhood of Blades 2 / 绣春刀II修罗战场

Oorsprong: China

Geregisseerd door: Yang Lu

Met onder meer: Chang Chen, Yang Mi en Yi Zhang

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Xiu Chun Dao II: Xiu Luo Zhan Chang

Shen Lian is een keizerlijke wacht ten tijde van de Ming-dynastie (1368-1644), aan het einde van de glorie van de Ming (1627). Shen Lian is lid van de militaire organisatie Jinyiwei en als zodanig moet hij de waarheid achter een samenzwering te weten komen voordat de samenzweerders hem, zijn collega Pei Lun en de jonge zwaardvechter Bei Ji erbij lappen als de verdachten van diezelfde samenzwering. Om hun onschuld te bewijzen en de echte schuldigen te vinden, schakelt het drietal de hulp in van een schilderes en haar bondgenoten.

Shen Lian

Ding Chong

Zheng Quanban

Yin Cheng

Fijn.

Nét iets beter dan z'n voorganger heb ik het gevoel. Het is allemaal net wat classier dan de eerste film, maar uiteindelijk heeft deze film dezelfde kleine probleempjes die van de eerste net geen meesterwerk wisten te maken.

De martial arts scenes zijn nog steeds net iets te karig en de uitwerking van het verhaal nét iets te uitvoerig. De setup tijdens het eerste uur is anders wel geslaagd en het is een verademing om een film als deze te zien zonder een overdaad aan onnodige CG. Niet dat er niks uit de computer komt gerold, maar het is veel minder opzichtig.

Verder een leuk plotje dat jammer genoeg iets te onnodig complex is (als in, iets te veel verwikkelingen), waardoor er veel tijd verloren gaat aan het uitleggen en onthullen van vanalles en nog wat. Persoonlijk zie ik liever iets meer actie. Wanneer die dan uiteindelijk komt is het net niet spectaculair genoeg, al is het ook zeker niet slecht.

Erg fijn tussendoortje is het zeker en aangezien er tegenwoordig maar weinig soortgelijke films zijn die niet compleet verzuipen in CG is het zeker een toegevoegde waarde, maar Lu moet nét dat stapje nog maken om een meesterwerk af te leveren. Sluit zeker niet uit dat dat er nog wel een keer van komt, wat die kwaliteit is er zeker.

avatar van joolstein

joolstein

Regisseur Yang Lu heeft in de drie jaar die tussen deze en zijn vorige film zaten heel wat bijgeleerd want deze film is een goede stap verder in zijn ontwikkeling. En haalt met deze film voor mij net de krappe vier sterren. Al zijn er nog steeds wat verbeterpunten! Chen Chang is ook weer van de partij als de keizerlijke Jinyiwei Shen Lian. En zo te zien is deze film een prequel op de vorige (al is me dat nog niet helemaal duidelijk) Het verhaal speelt zich af rond het Donglin Incident (1624-1627) en in die context zien we dan ook de machtige eunuch Wei Zhongxian. Shen Lian krijg wederom te maken met samenzweringen, politieke intriges en moorden. De personages zijn ditmaal nog minder zwart-wit, waardoor hij zowel alleen staat, als ook hulp krijg vanuit onverwachte hoek. Zo zijn daar collega Pei Lun, protest-schilderes Bei Zhai (Yang Mi) en zijn meerdere in rang Lu, Wenzhao die allen hun rol spelen in dit complot. Ook komt er fijne actie van Ding Baiying (de mooie Xin Zhilei) die menigmaal met een katana-zwaard rond zwaait. Evenals Ding Chong (Li Yuan) die met buckler en kort zwaard er lustig op inhakt. Ten opzichte van de vorige film zijn die actiescènes deze keer ook overtuigender en een stuk spannender. Met deze kwalitatieve net iets betere tweede film ziet het erna uit dat dit een heerlijk reeks van goede wuxia gaat worden. Ik heb er dan ook niets op tegen dat Chen Chang opnieuw zijn zwart leren uniform aantrekt en zijn keizerlijke brokaten zwaard laat rond zwaaien.