• 9.378.314 stemmen

Met onder meer: Sachin Khedekar, Shreyas Talpade en Rupali Ganguly

Gesproken taal: Hindi

Plot Dashavatar

"Every era has a hero"

Het kwaad is altijd aanwezig geweest tijdens de evolutie van de mensheid en de Dashavatar was constant aanwezig om het kwaad te overwinnen. De vier grote gouden tijdperken in het hindoeïsme zijn Satya Yug, Treta Yug Yug Dwapar en Kaliyuga. Satya Yug, het tijdperk van de Waarheid, zal vierduizend jaar duren, Treta Yug drieduizend, Yug Dwapara tweeduizend en Kaliyuga duizend jaar. Er wordt aangenomen dat drie van deze perioden voorbij zijn, en dat we ons nu in de vierde bevinden. Deze film focust op de tien incarnaties van Lord Vishnu, gezien door de ogen van twee kinderen. Het zijn een vis, een schildpad, een varken, een man die half man is en half leeuw, een dwerg, een krijger met een bijl, twee prinsen, een filosofische herder en een monnik.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Narrator (stemrol)

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Afgrijselijke film.

Dacht dat ik hier in animatie-vorm wellicht nog van kon genieten, maar bah. Karakter-uitdieping blijft achterwege en de film lijkt niet de moeite te doen om een meeslepend relaas neer te zetten. Daarentegen lijkt de film enkel bezig met op belerende wijze het verhaal vertellen en uitleggen hoe dat in elkaar steekt dat, in combinatie met de vele reïncarnaties die daarin voorkomen, voor een nogal fragmentarisch en weinig interessant geheel zorgt.

Het grappige is dat voor zoveel focus op het verhaal, het alsnog behoorlijk onnavolgbaar wordt gebracht, althans voor de (semi-)leek. Zou het dan ook zelfs niet aanraden als je meer over het verhaal wilt weten, want je kan net zo goed een Wikipedia-artikel erover lezen. Kost je minder tijd en is waarschijnlijk duidelijker en interessanter.

Voor de rest is de animatie ook weinig. Soms bij landschappen e.d. nog wel oké, maar personen/andere wezens en vooral hun bewegingen (vecht-scènes, ren-bewegingen, etc) zeer onder de maat. Voice-cast deed me ook niet veel.

½