• 9.372.591 stemmen

Little Forest: Summer/Autumn (2014)

Alternatieve titel: リトル・フォレスト予告編

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Jun'ichi Mori

Met onder meer: Ai Hashimoto, Mayu Matsuoka en Yoichi Nukumizu

Gesproken taal: Japans

Plot Little Forest: Summer/Autumn

"Live off the land and recharge."

Een jonge vrouw genaamd Ichiko keert terug naar haar landelijke bergdorp Komori nadat ze haar plaats in de stad niet kan vinden. Hier leeft ze zelfvoorzienend en profiteert ze van lokale seizoensgebonden ingrediënten voor de maaltijden die ze zelf voorbereidt. De film beeldt zowel de zegeningen als de hardheid van de natuur uit, aangezien Ichiko door de veranderende seizoenen alleen overleeft.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van BBarbie

BBarbie

Er is weinig mis met de scenery en de cinematografie, maar des te meer met het verhaal. Goed beschouwd is dat niet veel meer dan een kookcursus doorheen de seizoenen. Nog niet zo lang geleden heb ik de Koreaanse remake uit 2018 gezien. Zeer tegen mijn gewoonte in vind ik die stukken beter, omdat die film tenminste nog enigerlei vorm van drama bevat. Dat ontbreekt nagenoeg geheel in deze film.

avatar van Prinz

Prinz

Het is meer een soort van meditatieve kookfilm inderdaad, waarbij het lineaire intrinsiek ontbreekt. Maar waar dat voor jou een hekelpunt is, was het voor mij een meerwaarde.

avatar van danuz

danuz

Weet je dat er ook een tweede deel is Prinz? Daarin wordt dezelfde lijn gevolgd, maar wordt ook steeds duidelijker dat dit een ode aan de regio betreft. Soms duidelijk documentair. Bijzonder project, wel voor de "fijnproefer" op gebied van klein kabbelend ingetogen droomfilmpjes.