• 9.373.117 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Kyra Sedgwick

Met onder meer: Ryann Shane, Kevin Bacon en Jon Tenney

Plot Story of a Girl

Wanneer een seksvideo van de 16-jarige Deanna Lambert viraal gaat op de sociale media verandert haar tienerleven voor altijd. Door pesterijen, pijnlijke beledigingen op school en woede en teleurstelling van haar vader, verlangt ze naar het verleden. Drie jaar later probeert ze nog steeds om te gaan met de gevolgen van de video. Ze vindt een zomerbaantje in een lokaal restaurant dat gerund wordt door een geweldige eigenaar. Het enige nadeel is dat de onbeschaamde Tommy er ook werkt.

avatar van gizzegiz

gizzegiz

Verrassend mooie film; absolute aanrader!

avatar van Shadowed

Shadowed

Meevaller.

Toch net iets sterker en compacter dan de gemiddelde televisiefilm die je binnen dit genre kan verwachten. Het is niet echt dat de film inhoudelijk stuitend onderscheidend is, maar het pakt een heel stuk beter dan het gemiddelde niveau. Het helpt misschien ook dat de indruk hier wat echter is, en niet zozeer ongemakkelijk.

Shane vormt vooral een dragende factor voor het geheel, die met het beperkte materiaal dat ze heeft alsnog volledig opgaat in haar personage. Bacon mag op de achtergrond ook meehelpen als degelijke bijrol. Ondertussen als acteur een beetje afgezakt naar dit soort films die gedoemd zijn onpopulair te blijven, maar niettemin aardig neergezet.

Verloop is verder weinig onderscheidend. Het einde is ook te verwachten en alle paden ernaartoe zijn veilig. Wat confronterender zijn echter de onderwerpen die worden aangehaald, die uiteraard een belangrijk punt innemen in onze maatschappij. Deze film verwaarloosd weinig, maar diept vervolgens ook niet bijzonder uit, aangezien het vooral kapt en switcht van probleem naar probleem.

Misschien dat de film te vol zit met ideeën om echt goed te werken, maar aan de andere kant heeft dat wel z'n positievere punten, zoals dat het verloop nooit echt verveeld heeft. Visueel wat matigjes en qua betrekking net niet sterk genoeg, maar ik moet zeggen dat ik uitermate vlot door de film heen kwam. Ik heb er dus weinig op aan te merken, en voor z'n soort absoluut bovengemiddeld. Dat helaas niet veel zegt, maar wel iets gelukkig.