• 9.373.117 stemmen

Nobody Speak: Trials of the Free Press (2017)

Documentaire | 95 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Brian Knappenberger

Met onder meer: Hulk Hogan, Donald Trump en Nick Denton

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Nobody Speak: Trials of the Free Press

"The power of money to silence a free press."

Wanneer Gawker Media een sekstape online plaatst met de voormalige professionele worstelaar Hulk Hogan, spant deze laatste een rechtszaak aan tegen de roddelsite. Deze rechtszaak verandert in een onderzoek naar hoe de rijken persvrijheid kunnen dwarsbomen om hun critici het zwijgen op te leggen. Hogan wint de zaak en Gawker Media en zijn oprichter Nick Denton gaan failliet. Daarnaast wordt een controversiële winnaar achter de schermen in de kijker gesteld: Silicon Valley durfkapitalist Peter Thiel.

Geselecteerd voor Sundance.

Vanaf 23 juni te zien op Netflx

avatar van centurion81

centurion81

• 2066 berichten
  • 1988 stemmen

Lijkt me erg interessant!

Redelijk.

Een docu die het belang van vrije media even in de kijker wil plaatsen. Eerst via de Gawker zaak, daarna via de overname van een krant in Las Vegas en uiteindelijk wordt Trump ook nog eens bij de docu betrokken. De boodschap moge duidelijk zijn.

Het belang van kritische media is een makkelijk statement om te maken, daarvoor heb je geen docu nodig. De voorbeelden zijn verder niet geweldig genuanceerd en al te veel ruimte voor zelfkritiek is er ook niet. Wel een aantal heldenverhalen van journalisten die hun principes verkiezen boven de omkoperij en de druk van de rijke billionairs.

En dat terwijl de media zelf beter z'n interne keuken op orde dient te krijgen, want daar rommelt ook meer dan genoeg en zo nobel zijn de meesten ook niet. Maar daar draait deze docu niet om natuurlijk, het is meer even over het eigen bolletje wrijven, trots op de borst kloppen en vanuit een underdog positie wat medelijden op te wekken. Weinig waardering voor.

Gelukkig zijn de naar voor gebrachte zaken nog wel boeiend, maar die staan net iets te veel in functie van een onderliggende boodschap.

avatar van DSZ86

DSZ86

Verschrikkelijk serieuze documentaire met vooral journalisten aan het woord die hun werk als de heilige graal beschouwen. Gut o gut, wat vinden ze zichzelf belangrijk.

Ja, Trump is een idioot, maar het lekken van een sekstape door Gawker dient geen enkel maatschappelijk nut. Dat hoogdraverige toontje vond ik dus bijzonder ongepast. De vrijheid vd pers komt m.i. niet in het gedrang als wordt verboden sekstapes te openbaren tegen de zin van de hoofdrolspelers.

avatar van missl

missl

Redelijk.

Verhaal springt van de hak op de tak en alles wordt erbij gehaald. Ik ben op een gegeven moment het verband kwijt. Het onderwerp is wel interessant, wat geld allemaal kan doen.