• 9.377.419 stemmen

Geregisseerd door: Will Gluck

Met onder meer: Domhnall Gleeson, Rose Byrne en James Corden

Releasedatum: 28 maart 2018

Plot Peter Rabbit

"Who said the countryside was peaceful?"

Moderne verfilming van de kinderverhalen van Beatrix Potter. Het verhaal volgt een jong, opstandig konijn, Peter Rabbit genaamd, en de rivaliteit met zijn norse buurman Mr. MacGregor. Die rivaliteit is ontstaan wanneer Peter op zoek is naar een feestmaal van groentes in de moestuin van Mr. Macgregor, terwijl deze zijn tuin vrij van konijnen probeert te houden.

Peter Rabbit (stemrol)

Beatrix 'Bea' Potter / Jemima Puddle-Duck (stemrol)

Flopsy Rabbit / Narrator (stemrol)

Mr. McGregor / Tommy Brock (stemrol)

Thomas McGregor / Mr. Jeremy Fisher (stemrol)

Cottontail Rabbit (stemrol)

Mopsy Rabbit (stemrol)

Mrs. Tiggy-Winkle (stemrol)

Mr. Tod (stemrol)

Vanaf 28 maart 2018 in de bioscoop (Sony Pictures Releasing, via Universal)

avatar van Macady

Macady

Gister met mn dochter gezien, aardige film in de trend van de smurfen. Vrij sadastische voor een kinderfilm, zorgde er wel voor dat ikzelf stiekem toch ook vaak in de lach schoot.

avatar van realiteitspaard

realiteitspaard

Geweldige film.

De CGI is echt van een hoog niveau. Daarnaast is de humor geweldig. Ik heb meerdere malen in een deuk gelegen. Het is een film die voor kinderen leuk kan zijn, maar waarbij veel van de (verbale) grappen vooral voor volwassenen leuk zijn.

Het verhaal is ook gewoonweg leuk en de film geeft voldoening. Toevallig keek ik gister Unbroken en daar viel mij - zoals bij veel films het geval is - op dat de slechterik wederom 100% kwaadaardig is. Peter Rabbit, ook al is het een luchtigere film, past juist grijstinten toe, wat ik helemaal geweldig vind.

De sfeer in de film is heerlijk, met al die kleuren en natuur en de acteurs hebben er duidelijk zin in.

Goede humor, prachtige CGI en een verzadigend verhaal.

Ik beoordeel films altijd binnen hun genre (dit maakt beoordelingen eerlijker vind ik) en ik geef Peter Rabbit een 4.5/5.

avatar van Henk kaas

Henk kaas

Klopt.

avatar van Henk kaas

Henk kaas

Kreeg er wel maagzuur van.

avatar van Fluvver

Fluvver

Geweest met de kids (5 en 8 jaar). Beide vonden ze de film erg leuk. Ik vond het ook prima vermaak. Goeie CGI, verhaal verloopt snel en de film wordt nergens saai of langdradig. Wel is het nergens "speciaal" de film blijft te netjes binnen de lijntjes.

avatar van dutchcowboy

dutchcowboy

Macady schreef:

Ik vind hem ook wat sadistisch met een beetje irritant een bugs bunny gehalte.

avatar van Mondragon

Mondragon

Fantastisch mooi gemaakt, maar er zit werkelijk geen enkele leuke grap in. Misschien voor kinderen wel leuk.

Beetje wisselend.

Film lijkt te willen teren op het succes van Paddington, maar mist daarvoor toch een paar afslagen. Waar Paddington vooral schattig en leuk was op een ouderwets charmante manier, probeert Peter Rabbit wat hipper te zijn. Die combinatie met het Britse is niet ideaal.

De soundtrack is er sowieso eentje om snel te vergeten. Wat vervelende popdeuntjes waarvan je ooit blij was dat ze eindelijk van de radio afwaren. Ook het gebikkel tussen de konijen en MacGregor is net iets te bits, waardoor het lieflijke er een beetje afgaat. Maar anderzijds heb je nog wel met een duidelijke kinderfilm te maken, dus echt scherp wordt het ook niet. Beide kampen zijn gewoon wat vervelend, wat ook de film soms vervelend maakt.

De humor is ook redelijk hit & miss. Het droge Britse is soms best grappig, het drukke gedoe een stuk minder. Er zitten vooral een aantal erg slechte running gags in, zoals bijv. de haan. En zo wisselt het eigenlijk de hele tijd in de film. Het ene moment is het best leuk en lollig, het volgende vervelend en irritant.

De grootste lol is nog het "incident" ivm de voedselallergieën. Zuurpruimen zijn er altijd wel te vinden, het is alleen een beetje jammer dat ze zo vaak een podium krijgen.

avatar van filmkul

filmkul

Leuke en vlotte semi animatiefilm. Vanaf het begin ligt het tempo hoog en vliegt de film voorbij. Soms een beetje spannend, maar verder heel luchtig met veel humor. De grappen zijn soms best flauw maar er zitten ook geslaagde grappen in. De special effects en animatie zien er erg goed uit. De soundtrack is erg veilig. Door enkele scenes wel een film vanaf 6 jaar. Prima film ook om als volwassene mee te kijken. 3.0/3.5

avatar van Fisico

Fisico

Met de kinderen nog eens afgezakt naar de bioscoop om Pieter Konijn mee te pikken. De verwachtingen lagen laag, maar heb me al bij al vermaakt. Pieter konijn is een aangename familiefilm die vooral de kleinsten onder ons zullen onthalen met een giechel en een lach.

Lange tijd had ik echter een probleem met het script. De tuinier en de stadsmens worden heel negatief voorgesteld. Per slot van rekening blijft het “diefstal”. En de zever van die hippiedame dat de dieren er eerst waren tja, dat was ook een dooddoener. Naar het einde toe paste het script zich wat aan al werd dit vrij snel afgehaspeld. En de stadsmens had in mijn ogen een vrij gezonde ambitie bij Harrods. Enfin, hij leek me alleszins competent te zijn met een hart voor de zaak en voor zijn klanten. Dat bleek uiteindelijk ook. Het opbod van pesterijen daarentegen was niet netjes, maar hiervoor moet je met 2 zijn. De film gaat ook lichtjes uit de bocht met de houding van Pieter Konijn wanneer de oude man overlijdt en ook wanneer de stadsmens bewusteloos was na de val of wanneer hij een braambes in zijn mond geschoten krijgt.

Voor de rest prima film die voorbij vliegt, prima CGI en leuk sfeertje. Mooie voldoende!

avatar van IH88

IH88

“I've chilled out, man. I'm cool now.”

Leuk. Peter Rabbit is zo'n film met weinig pretenties, en die de kijker gewoon met een vrolijk gevoel wil achterlaten. En dat lukt, want het plezier straalt ervan af, en de acties van de kleurrijke groep konijnen levert veel grappige scènes op. Corden, Ridley, Sia en Debicki zijn fantastisch als stemacteurs, en Gleeson en Byrne weten precies de juiste toon aan te slaan. Want je moet als acteurs (en als kijker) een beetje meegaan in het belachelijke uitgangspunt, en zowel Gleeson als Byrne gaan er helemaal voor. Sentimenteel, grappig en zoet, dit soort films kijken ontzettend lekker weg.

avatar van missl

missl

Schattige Engelse film over een gezin konijnen die vrienden zijn van de buurvrouw van een vervelende buurman. Vermakelijk, grappig, leuke animatie.

avatar van rondh

rondh

In mijn geheugen was het verhaal van Peter Rabbit best rustig. Maar dit is echt een ADHD film! Teveel drukke muziek, teveel ge-ren, teveel lawaai, teveel geschreeuw! Gewoon niet leuk! Veel films zijn druk gemaakt zoals Kung Fu panda of Madagascar. Maar daar klopt het. Animatie is overigens wel heel goed gemaakt. Geen voldoende voor mij.

avatar van GGG

GGG

Heerlijk genoten van deze absurde humor.

avatar van coumi

coumi

Onverwacht leuk, ook(of vooral) voor een meer volwassen publiek. Lekker gekke humor, waar wel over is nagedacht, heb kunnen lachen. De animatie in combinatie met echte acteurs is echt heel erg goed gedaan. Valt eigenlijk weinig aan te merken op deze productie of het moet zijn dat waakzaamheid geboden is om niet te enthousiast te doen, want de kans dat je door je omgeving niet meer helemaal serieus wordt genomen als je aangeeft dat dit een perfect match was is aanwezig. Onnozel is het namelijk natuurlijk wel een klein beetje, humor lijkt op het André van Duin niveau van vroeger, dus ben je op zoek naar intellect dan sla dit over. Gleeson laat trouwens ook in dit werkje zien een groot acteur in wording te zijn, man wat een power. Aanrader, wat mij betreft.

avatar van Rico120

Rico120

deze film is grappig goed gevonden leuk voor jong en oud

laat deel twee maar komen

avatar van K. V.

K. V.

Deze film eens bekeken en vond het wel een vermakelijke film. Ik heb niet zoveel met de boeken, maar vond de film wel geslaagd. Toch wel een amusante film, goed voor jong en oud. De cast deed het ook prima en visueel toch wel knap gemaakt.

Verder was de speelduur goed, niet te lang en niet te kort.

Leuk filmpje.

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

Leuke film. De konijnen zijn schattig en leuk gemaakt en zijn ook mooi in de omgeving geplaatst. Sowieso ziet de film er kleurrijk en vriendelijk uit.

En ik ben ook nog eens dol op Domhnall Gleeson dus dat was een leuke bonus. Zelfs zodanig dat ik eigenlijk vanaf ongeveer de helft van de film meer zijn kant koos dan die van de konijnen, die wat vervelend worden af en toe.

De humor (en sowieso veel dingen) vond ik erg Amerikaans overkomen, het is echt te merken dat de makers allemaal Amerikaans zijn en een beetje vergaten dat ze schreven voor Britse acteurs en een Engelse setting. Vind dat ergens eigenlijk wel een beetje slordig en wat dommig. Ik denk, had dan de schrijvers van Paddington erop gezet. Dat was ook een grappige film, en was waarschijnlijk meer passend geweest.

Maar goed, denk niet dat dat per se veel mensen opvalt, en los daarvan heb ik me er over het algemeen prima mee vermaakt.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Waarom hebben die animatiefiguren eigenlijk nooit een broekje aan?

Anyhow, deze valt in de categorie leuk!

Leuk voor kinderen maar zeker ook leuk voor volwassenen.

Prima combinatie tussen reallife acteurs en CGI-animatie. Ik zat gelijk in het verhaal en dacht geen moment, wat een flauwekul, dit kan helemaal niet. Het simpele verhaal wordt leuk gebracht en brengt een aantal grappige scènes voort. Door de korte speelduur wordt het allemaal niet vervelend.

avatar van james_cameron

Leuke verfilming van de verhalen van Beatrix Potter. De combinatie van animatie en live action werkt uitstekend, met verbluffend realistische CGI-personages. De 'gewone' personages zijn gelukkig ook erg leuk. De prima stemmencast en de onderkoelde engelse humor maken het geheel in stijl af.

avatar van jippie2010

jippie2010

Ik sluit volledig aan bij mijn voorganger! *3,5

avatar van macrobody

macrobody

Ik sluit me aan bij mijn voorgangers!

avatar van mrklm

mrklm

Afgezien van een korte handgetekende animatiescène (veruit het beste moment) is er niets overgebleven van de charme van de geliefde boeken van Beatrix Potter waarop deze verbastering is gebaseerd. James Corden verleent zijn stem aan Peter Rabbit, een zelfingenomen konijn die dolblij is wanneer de oude Mr McGregor [Sam Neill], de eigenaar van de tuin waaruit Peter en zijn vriendin regelmatig eten stelen, tijdens een confrontatie sterft aan een hartaanval. Fijne held en zo kindvriendelijk ook, hè? Maar Peters vreugde is van korte duur want McGregors neef Thomas [Domhnall Gleeson] erft het huis en de tuin en is niet van plan Peter en zijn familie ruim baan te geven. Vol melige slapstick en uitgemolken grappen (de zingende vogels bijvoorbeeld), maar het is in ieder geval iets beter dan deel 2.

avatar van Rodger

Rodger

Leuke film .. voor oud en jong..

Leuke humor en actie ..

3.0 ***

avatar van oos7

oos7

Deze Amerikaans animatiefilm zet de Engelse omgeving goed neer, met lekkere stiff upperlip accenten maar de muziekkeuze is typisch Amerikaans net als de de overdreven druktemakerij. De hele film wankelt tussen Amerikaanse en Engelse opzet en uitvoering, waardoor het een rommelig gevoel geeft. Ook zijn er - zeker voor jonge kinderen- te gemene streken van zowel konijnen als Mc Gregor, maar aangezien veel mensen het uit Amerika overgewaaide Roasten hilarisch vindt, zal deze of gene de gemene ‘grapjes’ wel leuk vinden.

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Technisch ziet dit er heel mooi uit. Dat deze beesten uit te computer komen vergeet je al heel snel. Maar wel een film voor de kleintjes. Natuurlijk weer heel druk en snel maar ik ergerde me eigenlijk aan de hoofdpersoon, Peter Rabbit. Egoïstisch konijn dat de hele tijd andermans eigendommen steelt, bevuilt en kapot maakt. Ik hoopte echt dat hij gevangen werd of achtergelaten zou worden in het dorp maar nee hij haalt de auto terug weer net. Toch wel de helft van de film gezien denk ik.

avatar van Dk2008

Dk2008

Erg mooi gemaakt en goede stemmen. Er zitten veel leuke grapjes in. Vooraf stukje bij Mediamarkt gezien. Leek me een erg drukke film maar valt best mee. Chemie tussen buurvrouw en buurman is weinig overtuigend. Vreemde wending richting het einde waarin Pieter Konijn opeens met zijn buurman praat. Leuke film à la Paddington maar niet meer dan dat.

avatar van monique23051

monique23051

I love this movie from Peter Rabbit. I laugh a lot about the "stupid" things Peter does but in the end it's also lovely and loving what he does for Bea. Just a really warm hearted movie. Not only for children!