menu
Volg jij MovieMeter al op Facebook?
Mis niets over je favoriete films en blijf op de hoogte van de nieuwste releases op onder andere Netflix.
MovieMeter op Facebook

The Greatest Showman (2017)

mijn stem
3,46 (446)
446 stemmen

Verenigde Staten
Muziek / Biografie
105 minuten

geregisseerd door Michael Gracey
met Hugh Jackman, Michelle Williams en Zac Efron

'The Greatest Showman' werpt een blik op het leven van P.T. Barnum. Een entertainer die vanuit het niets kwam om een fascinerend spektakel te creëren dat een wereldwijde sensatie werd. Zo zou hij uiteindelijk het beroemde Ringling Bros. and Barnum & Baily Circus oprichten.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=yg_kOv-5HRw

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van kos
2,0
kos
Een musical ok, maar met zulke top 40 zooi als liedjes vlieg je wel heel erg de kitscherige meuk in. Bah.

avatar van Agent47
3,5
Zelf ben ik blind ingegaan in deze film. Wist niet eens dat het musical was, maar daar kom je wel binnen enkele minuten achter. Ik dacht "nee he..", maar ik had niet verwacht dat ik het na afloop toch een vermakelijke film zou vinden.

Mooie shots, verhaallijn was ok, leuke cast en mooie songs. Prima film.

Zelf ben ik niet zo van de tradionele musicals.
Maar wat een geweldige film is dit!
Geweldig camerawerk, getalenteerde cast, mooi stukje sentiment en feel good.
Geweldige moderne nummers, waarvan er toch wel zo'n 3 zijn die dagen lang in mijn hoofd hebben gezeten en die mij kippenvel bezorgen.
Energieke choreografie en veel passie zit er in deze mooie vormgegeven film.
Ok, het verhaal is niet enorm waarheidsgetrouw en de cgi valt nogal op, maar dit niet af aan het entertainment-gehalte.

4,0
stinissen schreef:
Heel erg wat kunnen ze een film kapot maken door die vreselijke liedjes.


Vreselijke liedjes? Je hebt waarschijnlijk geen smaak qua muziek.

avatar van stinissen
2,0
stinissen (crew)
XDefender schreef:
(quote)


Vreselijke liedjes? Je hebt waarschijnlijk geen smaak qua muziek.
Ieder zijn ding toch?

4,0
stinissen schreef:
(quote)
Ieder zijn ding toch?


Inderdaad maar om het direct vreselijk te vinden?

avatar van thunderball
2,5
Deze begin van het jaar gaan zien.
Kwam er pas een dag van te voren achter dat het om een musical ging en mijn hoop op een serieuze biografie was in één klap vervlogen.

Redelijke, kleurrijke film, die nog al een loopje neemt met de feiten en veelal dingen verdraait of puur uit de duim zuigt.

Na vijf minuten googlen wist ik al meer over de echte Barnum, dan na het zien van deze film.

Jackman doet het naar behoren, maar is niet een al te beste zanger, wat toch een eerste vereiste is, wanneer je de hoofdrol in een musical vertolkt.

Verder lijkt het speciaal voor deze film verzonnen personage, door Efron vertolkt, er louter in geschreven te zijn om bakvissen naar deze film te lokken.

Veel glitter en glamour en liedjes, die nou niet bepaald authentiek voor die tijd aandoen.
Ondanks de relatief korte speelduur was het een hele opgave om tot het eind geconcentreerd te blijven kijken.

Een vijfje, of wel 2,5 ster.

avatar van stinissen
2,0
stinissen (crew)
XDefender schreef:
(quote)


Inderdaad maar om het direct vreselijk te vinden?
Iets ergers bestaat er niet

avatar van thunderball
2,5
Ik kan mij eerlijk gezegd nog nauwelijks wat van de songs herinneren na vier maanden. Ik voel mij dan ook zeer blij en gelukkig!

4,0
stinissen schreef:
(quote)
Iets ergers bestaat er niet


Overdrijf..

avatar van Banjo
4,0
Agent47 schreef:
Zelf ben ik blind ingegaan in deze film. Wist niet eens dat het musical was, maar daar kom je wel binnen enkele minuten achter. Ik dacht "nee he..", maar ik had niet verwacht dat ik het na afloop toch een vermakelijke film zou vinden.

Mooie shots, verhaallijn was ok, leuke cast en mooie songs. Prima film.


Nou dit is precies wat ik wilde typen!.
Ik zat persoonlijk wat in een dip en ik werd na het zien van deze film er zelfs wat optimistisch van.
Nou gebeurd dat zelden na het zien van een film.
Dus ik geef het een 4 sterren voor dit mooie circus.

avatar van Noodless
3,0
Niet echt mijn ding, maar toch een kans gegeven.
Eigenlijk vond ik de film nog best te pruimen door de opbouw van het verhaal met aandacht voor de freaks die samen een sterke band vormen. Daarbij een leuke cast en soms een leuk opgewekt liedje. Vooral het eerste lied vond mijn gehoor qua ritme en inhoud. Ook het liedje van die operazangeres in de film vond ik wel tof om te horen. Zeker niet verveeld. En eerlijk gezegd ...ik vond hem beter dan het overgewaardeerde La La Land. 6/10

5,0
Waku schreef:
(quote)

En DAAROM ga ik ook NIET meer naar de bioscoop.
Je zal maar 12 euro voor een kaartje neerleggen en je hebt een stampend, jengelend en klappend kind naast je zitten .......en dan nog ouders ook die het allemaal volledig normaal vinden en het zelfs stimuleren. Lekker sociaal voor de bioscoop ganger een stoel naast je.


Stampend jengelende kind?? Waar heeft u dat gelezen?? Ze klapte wanneer het publiek (in film) klapte, en normaal sociaal gedrag? We zijn altijd smiddags geweest, en dit is volgens mij beter dan popcorn gooiende mensen, pratende mensen of mensen die niet zonder telefoon kunnen en maar blijven kijken of ze een appje hebben of hun status op fb willen veranderen.
Na het the end mochten ze van de stoel af en dansen en meezingen verder hebben ze netjes op hun stoel gezeten en zwijgend de film bekeken.

3,0
Dit is een musical. Zeker niet mijn genre film maar als filmliefhebber sta ik open voor alles. Dus deze toch geprobeerd. Valt best mee. Maar musical is musical dus ook niet meer. Beetje romance en vooral veel zang. Simpel verhaal maar wel een diepe boodschap: nl. Hou van iedereen ondanks zijn gebreken... wel respect voor de anders zo stoere Hugh Jackman die we allen kennen als Wolverine in X-Men. Om hem nu te zien zingen in musical is tonen dat je als acteur lef hebt en meer aankan dan louter keiharde actie. Idem voor Zac Effrin. Het aannemen van een kwetsbare rol toont dat beiden het vak van acteur echt wel beheersen.

4,5
Had deze film eigenlijk over het hoofd gezien maar door wat liedjes uit Amerikan Idols kwam ik bij deze film terecht. Echt een fraaie film, mooie opnamens, leuke cast en een gezellige film vol met goede muziek. Als je niet van musicals houdt moet je hier zeker niet naar kijken, maar voor iedereen die een leuke avond wil en van muziek geniet dan kan ik deze film zeker aanraden.

avatar van Onceuponanytime
4,0
Wie van muziek en kleurrijke beelden houdt, zit op de juiste plaats. Deze biografie wordt in sprookjesvorm gepresenteerd en de cast weet hier wel weg mee. Vooral het optreden van de operazangeres blijft nazinderen. Fraai...

avatar van Sergio Leone
3,0
Leuk.

Niet super, maar toch wel een vlotte kennismaking met de figuur Barnum. Iets te gelikt naar mijn goesting - zeker gezien de setting -, en bij de liedjes - hoewel opzwepend genoeg - staat de autotune me toch wel tegen. Iets te hoppy poppy.
De ambiguïteit van Barnum met betrekking tot zijn "freaks" mocht wel wat meer uitgewerkt zijn. Nu blijft het vooral een kinderfilm.

Pluspunt ook dat er met Hugh Jackman een hoofdrolspeler is die wel een redelijke zangstem heeft. Altijd wel een fijn acteur en geknipt voor dit soort melige familiespektakels.

3

avatar van Timothyvdmeer
4,5
herzien en blijf het een heerlijke film vinden. Jackman is erg goed en heeft een fijne stem. Mooie beelden en mooie liedjes.

4,5
Geweldige feel good film!

avatar van John Milton
2,5
Iets te zoet en kitschy naar mijn smaak, maar ook de muziek deed het niet voor mij. Dan is het bij een musical snel af. Leuke rollen voor Ferguson en Zendaya, dat wel.

avatar van Tarkus
5,0
Prachtige film met een uitstekende cast.
Mooie kostumering, prachtige decors en een goed scenario... wat moet je dan nog meer hebben denk je dan...
Wel een goede soundtrack, en dat is hier het onderdeel dat de show steelt, die is prachtig, meeslepend, welke song je ook hoort in deze film je wordt er dadelijk goedgemutst van.
Dan heb ik het nog niet gehad over de wondermooie dansen die de ganse cast hier opvoert.
Deze film heeft met zeer aangenaam verrast, had nooit verwacht dat hij me zoveel plezier zou verschaffen.
Heb de film gehuurd, maar hij komt op mijn aankooplijst te staan !!!
Wil hem zo snel mogelijk in mij bezit en opnieuw bekijken !!! Topper !!!!

avatar van Ste*
4,5
In het begin dacht ik, deze film is net als P.T. Barnum zelf; duidelijk alleen geïnteresseerd in een mooi entertaining plaatje schetsen. Het eerste half uur racet de film namelijk maar door zonder echt al teveel stil te staan bij wat er allemaal gebeurt en het narratief zelf. Wat op zich ook niet verkeerd was geweest, de vaart blijft erin en de film doet alsnog wel wat het beoogt; aardige liedjes en een mooie sfeer.

Maar het bleek dat ik de film dan eigenlijk een beetje tekort deed, want de dialogen zijn best scherp voor een film in dit genre en je kunt echt wel merken dat er wat dat betreft serieuze aandacht aan het script is besteed.

En dan zijn de liedjes ook nog eens behoorlijk goed, iets wat je ook weleens anders ziet bij een musical met originele nummers. In ieder geval beklijven ze al best wel bij een eerste luisterbeurt, verzanden ze niet in oeverloos 'gezongen dialoog' (waar ik niet echt van hou) en zijn de scènes waarin ze worden gevat gewoon erg sterk gedaan. Ook stoorde ik me eigenlijk niet aan de moderne muziek (en dans) in een historische setting, iets wat ik wel erg had bij bijvoorbeeld Moulin Rouge.

Erg positief verrast dus, en een beetje verbaasd dat ik hier eigenlijk niet eerder van had gehoord en de film niet wat bekender is, maar dat kan ook mijn eigen blinde vlek zijn.

Best van genoten, behoorlijk goed in het genre op vrijwel alle vlakken en zou hem zo nog eens opzetten, dus kan er eigenlijk niet minder voor geven dan 4,5*.

avatar van N00dles
2,5
Je kan er lang of kort over lullen, maar het komt er eigenlijk gewoon op neer: je moet er van houden. Musicals gaan vaak gepaard met theatrale uitspattingen, maar zelfs voor een musical vond ik de vertelwijze van The Greatest Showman te sprookjesachtig en feelgood. Het geheel doet soms denken aan Moulin Rouge, met eigentijdse popsongs en dito theatrale opzet, maar dan (gelukkig) minder irritant.

De eigentijdse liedjes en dansjes vond ik niet passen in de historische setting. Ik had misschien liever een Les Misérables-achtige benadering gezien. Het is een stijlkeuze en nergens slécht uitgevoerd, maar het is gewoon niet mijn smaak.

Hugh Jackman doet het wel goed en weet de film wel te dragen. De overige castleden zijn ook prima, maar geen enkel personage heeft echte diepgang. Het verhaal rond P.T. Barnum circus met freak oddities (dat op zich interessante materie is) is dan ook volledig verbasterd tot een vehikel voor dans en zang. Er had dus wel meer in gezeten.

avatar van Lacuna1985
4,0
Ik kan lang of kort over deze film zijn en dat is dus kort. Heb heerlijk genoten van deze film met goede acteurs. Leuke liedjes en goed verhaal.

3,0
Amerikaanse spektakel musical.
Het eerste deel vind ik het meest inhoudelijke met de uitbeelding van het klassieke negativisme tov iemand die uit het niets naar bekendheid en een gewaardeerde plaats in de samenleving wil. Later, naar het einde, toe wordt het wat klefferig.
De songs vind ik goed omdat ze in de verhaallijn gegoten zitten. Het zijn wel geen spantane meezingers wat voor een matige musical-liefhebber mogelijks wat minder uitvalt.
Voorts zijn grimage, costumering, decors en totale opzet zeker te waarderen evenals het meer dan behoorlijk acteerwerk, waarbij zekerlijk "Wolverline" Hugh Jackman, die eerder in Australië een gevierd musicalartiest was, mag geciteerd.

avatar van Shaky
3,5
Over the top, melodramatisch en te kitscherig voor woorden.... en toch wist het me prima te bevallen. De film roept een soort nostalgisch gevoel op naar soortgelijke films van weleer. Onverwacht leuk deze musical.

avatar van John Milton
2,5
N00dles schreef:
Je kan er lang of kort over lullen, maar het komt er eigenlijk gewoon op neer: je moet er van houden. Musicals gaan vaak gepaard met theatrale uitspattingen, maar zelfs voor een musical vond ik de vertelwijze van The Greatest Showman te sprookjesachtig en feelgood.

Helemaal mee eens, ongeveer wat ik ook zei.
Het geheel doet soms denken aan Moulin Rouge, met eigentijdse popsongs en dito theatrale opzet, maar dan (gelukkig) minder irritant.
Haha, en dié vind ik juist wel geweldig. Voor een niet onbelangrijk deel omdat ik de soundtrack echt heel tof vond. Dus wat 'ervan houden' betreft, zo simpel is het kennelijk ook nog niet helemaal

Zwolle84
Blijft vreselijk mooi. Wat een uitbundig festijn van zang, dans en spetterende beelden is het toch, precies zoals een musical hoort te zijn. Weer was ik een kleine twee uur uit de realiteit losgerukt. En die Zendaya; nog steeds smoorverliefd.

Wel haal ik er een halfje af omdat het overdonderende bioscoopeffect thuis niet helemaal te evenaren is, maar dan blijft nog steeds een heel dikke 8 over.

3,5
Musicals, kan me de tijd niet herinneren wanneer ik nog eens naar het genre heb gekeken. Kan ze ook op mijn één hand tellen... Buiten Grease en the sound of music denk ik niet onmiddelijk aan één.

Jackman acteert zeer goed, speelt zijn rol op alle vlakken met verve (zingen, dansen, entertainen,...) een groot verschil met Van Helsing die ik gisteren nogmaals zag. (en voor de duidelijkheid heb ik het hier over het acteren ?) Efron speelt ook meer dan behoorlijk, maar je merkt toch wel dat hij iets moet onderdoen voor HJ.

Williams kan ik kort over zijn, op automatische piloot. Nooit geen fan geweest van haar.

Film wordt mooi neergezet, degelijk verhaal, mooie beelden, en muziek past perfect bij de film. Is niet mijn genre van muziek, maar als je dit samenziet in combinatie bij de film kan je niet anders dan oordelen dat dit op sommige momenten kippenvel geeft.

Op sommige momenten had ik toch het gevoel dat de film een beetje stil viel voor een klein moment, en ik weet het is een musical, maar toch had ik liever nog iets meer dialogen gekregen en de muziek een klein beetje meer op de achtergrond. Want de dialogen die ze brachten waren meer dan goed.

Qua score zit het voor mij tussen een 3-3.5*, waar ik mijn scores altijd omzet naar 10 vind ik een zesje toch te weinig dus ga ik maar voor een 3.5* Prima film!

avatar van Alittleromance
3,5
Dit was voor mij de beste film van 2018.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:28 uur

geplaatst: vandaag om 00:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.