• 9.374.902 stemmen

Geregisseerd door: Scott Schirmer

Met onder meer: Jason Crowe, Ellie Church en Tristan Risk

Plot Harvest Lake

"Become One With Nature"

Tijdens een kampeertrip aan een afgelegen meer raken vijf vrienden onder de invloed van een mysterieuze en buitenaardse entiteit, die hun gedachten overneemt. Geleidelijk beginnen ze zich steeds onsamenhangender te gedragen. Als een van de vrienden probeert te ontsnappen komt hij oog in oog te staan met de bron van het mysterie. Zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

avatar van joolstein

joolstein

Nadat ik de fijne films Found (2012) en de spin-off van een andere regisseur Headless (2015) had gezien was ik benieuwd naar de verdere werkjes van regisseur Scott Schirmer. Helaas viel dat vies tegen!

Harvest Lake gaat over een groep vrienden die een mysterieuze aanwezigheid tegen het lijf lopen nadat ze een weekendje weg gaan. En is vooral een standaard prutswerkje. Het tracht om sensuele en seksuele horror-thriller te zijn maar faalt hierin. Aan het begin zien we een man en een vrouw compleet naakt als een soort Adam en Eva in het bos lopen en copuleren. Hierna is het de beurt om de standaard vier vrienden om naar het bos te gaan. Alhoewel de dames en heren nog wel in zwemkleding te zien zijn, is het naakt verdwenen. Erotische handelingen bestaan verder uit zoenende vrouwen en mannen. Daarnaast zijn vreemde paddenstoelen en vruchten die lijken op een mannelijke fallus en vrouwelijke vagina en borst. Maar het grootste manco is toch wel dat de entiteit verder geen echte dreiging vormt voor de dames en heren.

De film moet vermoedelijk een soort B-variatie van Invasion of the Body Snatchers en Under the Skin voorstellen. Ik kon echter maar weinig mee. De spaarzame special effects waren wel van een zeer goede kwaliteit. Helaas was dat van de film niet te zeggen! Meest positieve van de film was het einde. Hier zien we nog even de vreemde entiteit die verantwoordelijk was voor alle problemen.

avatar van Rickyman

Rickyman

Beetje tegenvallend inderdaad, van Scott Schirmer, de man achter Found (2012) en Plank Face (2016) met ook hier weer de medewerking van de Headless (2015) regisseur/acteur Cullipher.

Heb The Bad Man ook deels gezien en die kon me eigenlijk ook maar weinig bekoren. Misschien als er subs zijn weer een poginkje wagen.

Toch zijn het interessante en eigenzinnige werkjes, sterke horror met indrukwekkende scènes, al blijven het Indie- of B-films, hoe je ze ook maar wilt noemen..

Deze Harvest Lake bevat ook weer mooie en fijne vage momenten, alleen het middendeel en wat er aan vooraf ging boeide niet overal.

Waren de vrienden nou maar doorgelopen, dan kwamen ze waarschijnlijk uit bij het huisje van Plank Face... Daar ging het nog ietsje heftiger aan toe.