• 9.373.686 stemmen

Geregisseerd door: Pat Healy

Met onder meer: Taylor Schilling, Pat Healy en Alycia Delmore

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Take Me

"A good hostage is hard to find."

Ray is een jonge ondernemer die is gespecialiseerd in hoogwaardige gesimuleerde ontvoeringen. Wanneer een mysterieuze klant hem boekt voor een weekend met een leuke som in geld in het vooruitzicht grijpt Ray de kans aan. Het werk blijkt echter niet helemaal zoals hij had voorgesteld.

avatar van horizons

horizons

Een beetje weird maar wel vermakelijk. Het pretendeert nergens meer te zijn dan het is en dat maakt dat de film gewoon lekker wegkijkt. De speelduur is gelukkig ook erg kort zodat het allemaal bij de basis blijft en geen onnodige zijpaden worden bewandelt.

avatar van IH88

IH88

A good hostage is hard to find.

Hier kan ik weinig mee. Vergezocht verhaal, op momenten pijnlijk ongrappig, weinig spanning en twists in het verhaal die je van ver ziet aankomen. Ontvoeringen die worden nagespeeld om de cliënt wat spanning in zijn/haar leven te geven. Maar wat nou als een cliënt het te ver doorvoert en zelfs de 'ontvoerder' zich afvraagt of het allemaal wel echt is. Leuk concept, maar in de handen van regisseur en hoofdrolspeler Pat Healy wordt het al snel een saaie bedoening. Zeker omdat Healy zelf als acteur ook erg saai is. Lichtpuntje is Schilling, die nog wat leven in de brouwerij brengt.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Apart verhaal maar extreem saai gebraxht. Veel gepraat en verder is het weinig interessants.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een wat vreemd concept maar zeker wel origineel, en daar hou ik wel van. Simpel maar doeltreffend. Grappige humor en de cast speelt ook leuk. Schilling is trouwens ook geen straf om naar te kijken. Ik vond het verfrissend en heb me hier prima mee vermaakt.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Een niet bijster goed regie debuut van Pat Healy , die tevens de hoofdrol speelt .

De soundtrack met de trombones lijkt weg gelopen uit desperate house wifes .

De locatie's zijn ook niet erg divers , waardoor het een soort toneel stuk vibe krijgt .

Taylor Schilling is prima in haar rol , en Healy doet het ook aardig .

door de korte speelduur en het geinige einde is het geen vervelende film , maar ook zeker niet bijzonder genoeg voor een dikke voldoende ,

2, 5 *

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Film begint wel leuk, al voel je die twist halverwege van kilometers ver al aankomen. En het gedeelte erna gaat ook een kant op waarvan je als kijker wel vermoedt dat het die kant op gaat. Echt verrassen doet de film dus echt nergens en zeker het tweede deel weet de film ook niet echt meer te boeien. Wel aardig gespeeld, vlot gemaakt maar visueel wat saai. 2,5*.

avatar van bjerik76

bjerik76

begint leuk, krijgt leuke twist, maar op een gegeven moment word het gewoon niet meer leuk en is het gewoon ( lang) genoeg geweest. dat maakt de score dan net weer wat lager.

Wel goede cast. Ray ziet er ook wel creepy uit.

leuk verzonnen tot net iets over de helft.

avatar van ZAP!

ZAP!

Ik moest even zoeken, maar nu weet ik het: Pat Healy speelde de stripwinkeleigenaar in 'Ghost World'.

Altijd verward met Tom McGowan, kennelijk - niet dat ze op elkaar lijken...

avatar van blurp194

blurp194

Tsja.

Het idee is goed, maar Healy had zelf de hoofdrol niet moeten spelen. Teveel nerd, te weinig wanhoop. En hetzelfde wellicht ook voor Schilling, al komt zij er makkelijker mee weg - tsja, komen blondjes niet overal makkelijker mee weg. Daarmee in twee dimensies voorspelbaar.

De broertjes Duplass waren kennelijk betrokken, maar zeker niet hun beste werk, en je mist niks als je deze overslaat.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Best tof.

Redelijk origineel uitgangspunt, al doet het qua uitwerking aan The Game van David Fincher denken, maar dan met een komische variant. Het is snel duidelijk dat het verhaaltje twee kanten uit kan, en daarin doet de film wat je ervan kan verwachten. De tandem Pat Healy en Taylor Schilling werkt prima, beiden komen aardig uit de verf. En met een speelduur van nog geen anderhalf uur kan je ook niet sukkelen. Prima tussendoortje wat mij betreft.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Vond de komische ondertoon niet leuk.

Film waar je de concentratie snel verliest.