• 9.372.990 stemmen

Oorsprong: Ierland

Geregisseerd door: Vivienne De Courcy

Met onder meer: Emma Greenwell, Tom Hughes en Alex Macqueen

Plot Dare to Be Wild

"Throw a lifeline to the wilderness."

“Dare to be Wild” vertelt het romantische, avontuurlijke en waargebeurde verhaal van de Ierse tuinvrouw Mary Reynolds, de jongste winnares ooit van de beroemde Chelsea Flower Show. Al van jongs af aan voelt Mary zich diep verbonden met de natuur en droomt ze ervan haar talent voor vormgeving te gebruiken om aandacht te vragen voor milieuproblemen. Met haar alternatieve aanpak en verfrissende blik op de wereld botst ze al snel met de nogal conservatieve organisatoren en deelnemers van de traditionele Chelsea Flower Show. Maar samen met de charismatische botanicus Christy en zijn team overwint Mary alle weerstand en lukt het haar uiteindelijk om de harten van de jury en zelfs van Prince Charles te veroveren.

Mary Reynolds

Christy Collard

Charlotte 'Shah' Heavey

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een clichématige, romantische film over een teruggetrokken plattelandsmeisje dat naar de stad vertrekt om tuinontwerpster te worden. Wanneer het niet zo loopt als gepland besluit ze mee te doen aan de prestigieuze Chelsea Flower Show. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot. Het verloop is niet echt verrassend en er wordt ook niet al te sterk gespeeld. Een middelmatig filmpje dat niet veel om het lijf heeft.

Een prachtige film over de natuur! Alles wat ik ben zit er in! Ontroerd om de schoonheid en fijnheid waarmee deze film is gemaakt. Als je een Keltisch hart hebt weet je wat ik bedoel.Echt gewéldig! Dank!

avatar van K. V.

K. V.

Een film over bloemen en tuinen, niet echt een veel voorkomend onderwerp, maar vond het toch de moeite om gezien te hebben. Ik moest wel even in de film komen, maar dan kon hij me boeien tot het einde.

De cast deed het ook prima en zag er goed uit.

Toch wel een goeie film.

avatar van Zoevene

Zoevene

Gefilmd met een lelijk kleurfilter en twee hoofdrolspelers die geen greintje sympathie oproepen.

En die schamele tuin? Ik neem aan dat de echte er heel wat beter uitgezien heeft.

avatar van jordorientje

jordorientje

Zoevene schreef:

Haha eigenlijk ook wat ik dacht. Maar vond hem toch 3 sterren waard, vanwege de "based on a true story" ??

avatar van porcupine3

porcupine3

Een film over en voor boomknuffelaars, met een hoofdrolspeelster die geen greintje sympathie weet te genereren. Totaal oninteressant.