• 9.379.030 stemmen

Oorsprong: Australië

Geregisseerd door: Damien Power

Met onder meer: Aaron Pedersen, Harriet Dyer en Ian Meadows

Plot Killing Ground

"A remote campsite. An abandoned tent. A romantic getaway to die for."

Wanneer de jonge stedelingen Ian en Sam besluiten om te gaan kamperen, komen ze aan op hun geïsoleerde bestemming, waar blijkbaar al een andere tent is opgezet, maar er is geen teken van de eigenaars te bespeuren. Samen met nog andere kampeerders gaan Ian en Sam op zoek en ontdekken een alleen ronddolend kind. Daarmee zetten ze een angstaanjagende keten van gebeurtenissen in werking, die hen zal dwingen om ver buiten hun grenzen te gaan.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Scotty 'German' Shepard

Todd 'Chook' Fowler

Samantha Shaw

Margaret Voss

Constable Chris Armstrong

avatar van Flat Eric

Flat Eric

En daarom ga ik nooit kamperen.

Wat een nare verontrustende film.

Het deed me een beetje denken aan Eden Lake, Long Weekend en Calvaire.

Na de korte introductie gaat het los. De manier waarop het verhaal verteld vond ik fijn doordat je pas later door hebt hoe het zit en wat er aan de hand is. Dat maakt de film spannend en houdt de boel interessant. De paar harde scènes stoorden mij niet en vond ik eigenlijk juist verfrissend.

avatar van Theunissen

Deze eenvoudige Australische Thriller film biedt niets nieuws onder de zon en het duurt ook behoorlijk lang voordat er eindelijk wat gebeurt, maar na circa 50 minuten is het wel genieten geblazen en gaat het er ook regelmatig hard en grof aan toe. Onderstaande dialoog is daar een goed voorbeeld van.

"Ga je me nu ook neerschieten ? Nee. Je kan eerst toekijken hoe ik je vriendin verkracht."

Ondanks dat het verhaal (waarbij het draait om het jonge stel Ian en Sam, dat gaat kamperen op een geïsoleerde bestemming en waar al iemand aan het kamperen is) eenvoudig is, wist het mij in ieder geval van de eerste tot de laatste minuut (duurt circa 85 minuten) te boeien en te vermaken en op het einde wordt het zelfs spannend en misschien ook wel verrassend. En dat laatste met name hoe de twee hoofdrolspelers in het verhaal, te weten dokter Ian (gespeeld door Ian Meadows) en zijn vriendin Sam (gespeeld door Harriet Dyer), zich dan gaan gedragen. Wat dat betreft is het me ook niet heel duidelijk wat het laatste shot in het verhaal nu inhoudt (leven ze nu inderdaad nog lang en gelukkig samen of gaat Sam Ian dumpen, omdat hij in paniek raakte en hulp ging halen en zich daarbij niet niet ontfermde over de gevonden baby Ollie).

De scene die me van deze film vooral zal bijblijven, is de scene waarbij German (met zijn hond Banjo) en Chook (die heel goed kan schieten) het kamperende gezin (bestaande uit vader, moeder, dochter en baby) gevangen nemen en daarna de dochter en moeder verkrachten (de verkrachting is wel niet te zien, maar je ziet wel de ontblootte dochter liggen op de grond), waarna ze worden doodgeschoten en waarbij ze eerst nog gaan prijsschieten op een blikje, wat ze op het hoofd zetten van de vader en moeder. Die scene was best heftig en deed me denken aan een bepaalde scene uit de Horror films "Henry: Portrait of a Serial Killer (1986)" en "August Underground's Penance (2007)", hoewel het daar expliciteer en veel heftiger in beeld werd gebracht.

Van de cast had ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar ze speelden wel goed en overtuigend en zeker wat betreft de vier hoofdrolspelers in het verhaal, te weten de al eerder genoemde Harriet Dyer en Ian Meadows, maar zeker ook Aaron Pedersen en Aaron Glenane in de rol van de smeerlappen German en Chook, die uiteindelijk hun verdiende loon krijgen, waarbij German per ongeluk wordt neergeschoten door Chook en Chook wordt door Sam doodgeslagen met een steen.

Al met al best een aardige eenvoudige Thriller film, die zowel boeiend, spannend als vermakelijk is. Ik wil deze film eigenlijk een 3,0* geven, maar dankzij de laatste sterke circa 35 minuten van het verhaal, geef ik toch nog een 3,5*.

avatar van sdr

sdr

Gisteren gezien en zeer genoten, zowel het verhaal als de acteurs zeer goed.

Het enige vreemde (vonden wij) was het einde, je moet er naar raden , had liever een rottig einde gezien (of juist niet) maar wel wat

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Niets bijzonders, een vrij standaard psychopaten thrillertje, maar het harde geweld maakt het nog enigszins genietbaar. Het duurt wel even voordat het op gang komt maar dan wordt het toch nog leuk. Het open einde laat een beetje in het midden hoe het verder gaat maar dat laat zich wel raden. De cast doet het best oké.

avatar van tattoobob

tattoobob

Redelijke rape/vengeance achtig soort filmpje.Helaas voor de echte horrorfan hebben we brutere en betere van dit soort films gezien dus deze is vrij binnen de lijntjes.

De film heeft zijn momentjes maar zet niet door....jammer.

Acteerwerk is wel oke en de film ziet er verzorgd uit.

Aardige wegkijker.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke thriller. Het verhaal is niet origineel en hebben we al vaker gezien. De uitwerking is best aardig. Het duurt even voor de film op gang komt en het werken met flashbacks brengt weinig toegevoegde waarde en is soms storend. Als de film eenmaal op gang is, krijgen we een aardig portie spanning voorgeschoteld en vliegt de film voorbij. De film bevat verder een aantal pittige scenes. Het acteerwerk is redelijk. 3.0/3.5

avatar van Noodless

Noodless

Goeie thriller waarbij in het begin twee tijdlijnen zijn te volgen die naderhand samenvloeien in spannende ontwikkelingen waarbij bepaalde clichés worden vermeden en zodoende een onvoorspelbaar geheel vormt. De regisseur neemt echt de tijd voor de opbouw en zorgt voor een paar harde scènes. Toch weet hij bij bepaalde scènes niet te expliciet te gaan door niet alles te tonen. Ik denk dan aan de verkrachtingsscène. De cast doet het prima. Het slot had misschien een betere uitwerking verdiend. 7,5/10

avatar van Alathir

Alathir

joshua1988, 0.5* geven? Wil je dat misschien eens toelichten? Dit is echt wel meer waard...

Qua horror houdt deze film het eigenlijk beschaafder dan verwacht. Het gruizige, grauwe Australische landschap is een perfecte plaats voor films als deze. Hoewel deze nergens zo expliciet gaat als bv. Wolf Creek dat doet, was deze film zeker niet mis.

De film huisvestigt een sympathiek koppel en in tegenstelling tot andere horrors/thrillers van dit soort weet je al meteen dat deze twee kerels slechteriken zijn. Vaak wordt er eerst de indruk geschept dat het toch om een vriendelijke man ofzo gaat die dan uiteindelijk door en door slecht blijkt te zijn. Hier gebeurt dat ook maar niet in functie van de kijker, enkel voor het koppel. Dit zorgt mede voor een klein verschilletje in de beleving.

Goed acteerwerk, een doorsnee verloop maar tevens een vrij sterk einde. De scène met het blikken schieten was zowat het enige originele dat ik heb zien voorbij komen. Ik wist even niet hoe het zou aflopen aangezien Chook geen kant meer op kon. Ik dacht dat de vogel gaan vliegen was,
maar het verhaal nam een andere wending (die ook logisch was) waarin hij de politie neerschoot. Wat de blik van Sam naar Ian op het allerlaatste moest betekenen snap ik niet echt. Iemand een idee?

avatar van FillumGek

FillumGek

De Australische outback. Het toneel waar zich al tal van horrorfilms hebben afgespeeld. Word je niet gebeten door een giftige spin of stort je niet te pletter in een ravijn, dan word je wel opgejaagd door een stel psychopaten. Het is geen ideale reclame voor het land met hun prachtige natuur, maar wel voor de filmliefhebber die op zijn thrills zit te wachten.

Het is begrijpelijk dat de film al met veel grote namen in het genre is vergeleken. We volgen een stelletje en een gezinnetje die een ideaal kampeerplekje hebben gevonden voor hun vakantie. Dit levert meteen mooie plaatjes op, we kennen het inmiddels wel maar vervelen gaat het nooit. Beide gezinnetjes zijn happy en zijn goede mensen, des te harder is het lot dat ze staan te wachten. Verderop leven namelijk Chook en German, twee psychopaten die mensen verkrachten en vermoorden, puur voor de lol. Prima geacteerd overigens, als ook door de slachtoffers.

Killing Ground moet even op gang komen, zeker in het begin gebeurt er eigenlijk niet zo heel veel. Ik was zelfs een beetje verward, maar dan blijkt het dat er twee verhaallijnen door elkaar spelen. Geinig, behalve dat het meteen het een en ander verraadt. Er hangt wel voortdurend een naar sfeertje, omdat je continu denkt aan hetgeen wat komen gaat. De scene waarin Ollie achter Sam aanloopt en telkens valt is magisch. Alsof hij met zijn laatste krachten om hulp wilt roepen, maar simpelweg niet kan, en dan die ijzige stilte erbij. Misschien de beste scene uit de film.

Het geweld is minder bloederig dan pakweg een Wolf Creek, dat over de top gaat. En juist daardoor heeft deze film meer impact. German en Chook zijn angstaanjagend omdat ze onberekenbaar zijn en de acties van Ian en Sam zijn logisch wat het geheel een gevoel van realisme geeft. Ook het geweld speelt daarbij een grote rol. Verkrachtingen worden aan de verbeelding overgelaten, maar het zien van de halfnaakte lichamen is voldoende. Ook de blikjes-scene is erg effectief, en het meest shockerende was nog het neergooien van Ollie, die daar lag te bloeden. Het geweld komt wel aan.

De laatste twintig minuten zijn helaas wat saaier. Het tempo is weg en ik vond het soms ook wat te donker gefilmd. De blik van Sam op het laatst waar iedereen het over heeft lijkt me niet zo interessant, maar meer geforceerd voer om over na te praten. Na het zien van deze film laat ik de outback toch nog maar even voor wat het is.

avatar van joolstein

joolstein

Als één ding duidelijk wordt in horror/Thrillerfilms is het wel dat kamperen in de wildernis, niet heel goed uitpakt. Zo ook gaat het weer goed mis in deze Australische film. Wat vooral direct aan het begin opvalt is de bijzondere editing. Er wordt hiermee een prachtige suspense gecreëerd, iets wat later onontkoombaar in de film verdwijnt. De daders zijn vanaf het begin bekend en alle spanning moet dus komen van wat is er gebeurd met die andere kampeerders? De scene van kleine Ollie die achter Sam aanloopt, waarover FillumGek spreekt, is inderdaad ijzingwekkend. Eenmaal als er een antwoord op de vraag is, zakt de film iets in. De gruwelijkheden zijn wel doeltreffend maar voor horror-fans vrij mild. Toch steekt de film, door de manier waarop het verhaal werd vertelt, goede vertolking van de rollen en gecreëerde spanning, boven de middelmaat uit! Kortom een redelijk fijne thriller.

Aardig inderdaad.

Power heeft geschreven en geregisseerd, maar laten we eerlijk zijn ... zo heel veel schrijfwerk zal er niet geweest zijn. Ondertussen kennen we dit soort filmpjes wel. Het verloop, de personages en zelfs de gruwelijkheden ... veel variatie zit er niet in.

Maar het moet gezegd, Power zorgt er wel voor dat het naar behoren ingevuld wordt. De twee hunters zijn sleezy personages, de setting is mooi en het geweld redelijk bruut. De spanning zit er op het einde ook best goed in, iets wat ook zeker niet altijd het geval is.

Er wordt verder nog wat met tijdslijnen gespeeld. Zo heel veel voegt het niet toe, anderzijds is een beetje variatie zonder kwaliteitsverlies best mooi meegenomen. Enige jammere is dat het einde net wat té donker was naar m'n zin. Teveel turen naar miezerige lichtjes in een oerduistere setting.

Maar aardig filmpje dus, overtuigt makkelijk, dus Power mag zeker nog eens aan de slag wat mij betreft.

avatar van james_cameron

Naar maar effectief, deze australische thriller met horrortrekjes. Goed gemaakt en gespeeld ook. De plot is niet bepaald origineel en het verhaalverloop kent weinig verrassingen, maar de uitvoering is dermate krachtig dat het geheel toch wel de benodigde impact heeft. En een aantal scenes zal ik niet snel vergeten.

avatar van Shadowed

Shadowed

Solide.

Toch wel een leuker filmpje dan ik op voorhand dacht, die na een iets te lange inleiding wel echt goed op gang weet te komen. Ik ben sowieso wel een fan van horrorfilms die het allemaal net een tikkie bruter en genadelozer aanpakken, al komt dit niet in de buurt van extreem.

Het begint in ieder geval bij het acteerwerk, die toch wel opvallend goed is. De meeste namen hebben nog niet bepaald een indrukwekkend CV, maar dit is in ieder geval een goede warm-up. De bad guys zijn lekker vies, en Dyer & Coupland weten wel goede prestaties neer te zetten.

Visueel misschien niet de meest opwindende film, maar in het genre is het keurig uitgevoerd. Bij vlagen mooi intens opgebouwde scenes, en relatief genadeloos geweld dat ook wel nodig is bij dit soort films. Hier en daar wat voorspelbaar, maar nog steeds best hard.

Bossen zijn voor de rest goed in beeld gebracht. Qua spanning niet het meest spannende gebeuren, maar door wat gespeel met de tijd en geweld dat toch net wat onvoorspelbaarder uit de hoek komt hier en daar blijft het allemaal wel mooi boeien.

Leuk filmpje dit, kwam er snel doorheen. Het eerste half uur is voor inleiding weggelegd, maar daarna krijg je best een vermakelijk staaltje horror voor je kiezen. Het verveelt niet, en heeft misschien qua inhoud net wat meer te bieden dan een algemene slasher.

avatar van TimF

TimF

Onderhoudende thriller, met enkele minpunten. De meeste personages zijn echt stereotypetjes en het einde is teleurstellend. De regisseur toont weinig lef, net als de dokter. Had die vrouw er met het kind vandoor laten gaan, haar man van het infuus laten halen of op zijn minst haar middelvinger laten opsteken in de slotscene. Dit was echt te makkelijk. Desondanks niet verveeld tijdens het kijken.

avatar van mrklm

mrklm

Het eerste uur van deze Deliverance-wannabe kun je schriftelijk afwerken, aangezien Power die tijd louter gebruikt om het niet al te diepgravende basisverhaal en de bijpassende karakters te introduceren. Spanning en actie komen pas in het laatste half uur en dat levert enkele gedenkwaardige momenten op, o.a. met een baby, maar wijkt helaas weinig af van een versleten formule.

avatar van ibendb

ibendb

Killing Ground is een bijna troosteloze film die er toch wel even inhakt. Het concept van een groep campers die worden achternagezeten door een bende rednecks is erg bekend. Zo kan je deze film wel wat vergelijken met een (minder over de top) Wolf Creek of Last House on the Left. Veel brute scènes, dus. De dreiging is voelbaar de hele film lang maar naar het einde toe werd het me iets te langdradig. Gelukkig heb je als kijker geen enkel idee wie zal overleven. Zo is de spanning toch continu enigszins aanwezig. Jammer dat de film er nogal inspiratieloos uitziet en dat de twee verhaallijnen door elkaar afleidend werkten.