• 9.372.674 stemmen

The Night Watchmen (2017)

Komedie / Horror | 80 minuten

Genre: Komedie / Horror

Geregisseerd door: Mitchell Altieri

Met onder meer: Ken Arnold, Dan DeLuca en Kevin Jiggetts

Plot The Night Watchmen

"Some men were born heroes... It wasn't these guys."

In een gebouw in Baltimore zijn vier knullige beveiligers - waarvan één beginner - aan het werk. Maar dan verschijnt er plotsklaps een groep bloeddorstige zombie-achtige vampiers, waarvan sommigen verkleed zijn als clowns. Al snel blijkt dat een foutieve bezorging aan het gebouw verantwoordelijk is voor de uitbraak. Een knappe journaliste schiet de mannen te hulp. Samen zullen zij de vampiers moeten verslaan, voordat deze zich verspreiden over de stad.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Prima trailer. Zin in, laat maar komen die handel!

avatar van Daan258

Daan258

Clowns, LOVE IT

avatar van tattoobob

tattoobob

Gezellig

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Demonische zombie-vampier-clowns. Het boeit ook eigenlijk niet wat de wezens in The Night Watchmen zijn, als ze maar voor dood en verderf zorgen. En dat doen ze. En ondertusen zorgen de hoofdpersonages voor een hoop lol. Logica en plot zijn compleet irrelevant, The Night Watchmen is een horrorkomedie die vooral zoveel mogelijk over de top actie, monsters en bloed wil laten zien. Maar van al die aspecten werkt het gekibbel tussen de leuke en kleurrijke hoofdpersonen nog het beste. De personages hebben een goede chemie en hoewel de humor vaak vrij plat is, het werkt erg aanstekelijk. Film deed me erg denken aan Jack Brooks: Monster Slayer, qua toon en uitwerking. De effecten zijn soms wat mager en sommige grappen zijn wel erg flauw, maar dit zijn slechts schoonheidsfoutjes die je de film makkelijk kunt vergeven. Overall is dit vooral erg veel fun!

3,5 sterren.

avatar van Theunissen

Ondanks dat deze kort durende Komedie / Horror film (circa 75 minuten) zich wel lekker wegkeek en ook wist te vermaken, vond ik het toch allemaal net iets aan de flauwe kant en heb ik eerlijk gezegd ook nauwelijks moeten lachen (hooguit wat glimlach momenten, o.a. bij een tweetal bloot scenes, waarvan eentje al in de trailer te zien is), om het opzicht wel leuk gevonden verhaal, dat zich afspeelt in de avond/nacht in een gebouw in Baltimore en waarbij het draait om zombie-achtige vampiers (waaronder clowns), die bestreden worden door vier knullige beveiligers (waarvan het voor eentje zijn eerste werkdag is) en een journaliste.

Het eenvoudige verhaal omtrent de zombie-achtige vampiers was opzicht wel leuk gevonden en mede omdat het verhaal zich dit keer volledig afspeelt in één gebouw (een kantoor) en dat vind ik altijd wel sfeer bevorderend. Het verhaal weet ook wel te vermaken en met de horror (inclusief wat goor) zat het ook wel goed, maar ik vond het persoonlijk allemaal net iets aan de flauwe en dan vooral m.b.t. de humor. Omdat de flauwe humor rijkelijke aanwezig is, ligt de nadruk in de film vooral op Komedie i.p.v. Horror en mede daarom wordt het natuurlijk ook nergens echt spannend of eng. Ook vond ik het jammer dat er veel te weinig gedaan werd met de clowns (o.a. de beroemde clown "Blimpo", die zeg maar de leider is van de zombie-achtige vampiers), de clown die via handen en voeten loopt op het plafond (ook te zien in de trailer) was wel fraai, want clowns vind ik normaal gesproken altijd wel leuk in horrorfilms.

Van de onbekende cast had ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord (wat overigens niet erg is) en ze deden het voor een film als deze eigenlijk nog best leuk en verdienstelijk en vooral dan Ken Arnold (in de rol van knullige beveiliger Ken) en Kara Luiz (in de rol van journaliste Karen), waarbij de laatste er ook best wezen mocht.

Al met al is dit best een flauwe Komedie / Horror film, die niet meer dan leuk is om eens gezien te hebben en dat vooral vanwege de korte duur van de film en omdat het verhaal zich afspeelt in één gebouw.

avatar van keimpeS

keimpeS

De film lift een beetje mee op de hype van vorig jaar betreffende horror-clowns, de circus clowns verdwijnen & de horror clown heeft z'n opkomst! De film is een horror/komedie en je moet niets serieus nemen, de humor is soms best flauw en bied weinig vernieuwends. De film kijkt inderdaad wel lekker weg maar is ook zo vergeten. Beetje eighties horror....

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Geinig. Ben vaak wel gecharmeerd van het werk van Altieri (met Holy Ghost People (2013) als favoriet), zo ook hier. Waar dit soort films vaak op hun smoel gaan, is dat de gortdroge humor totaal niet overkomt. Zag eerder deze week Attack of the Killer Donuts (2016) en die is daar een perfect voorbeeld van. Altieri weet gelukkig wél een stel capabele hoofden te regelen die komedie begrijpen en redt daarmee zijn film (deels). Verder is het helaas niet heel bijzonder. Iet wat braaf op de gore department en richting het einde wordt het volgens het boekje afgemaakt. Dit soort films zijn er toch bij uitstek om er iets leukers mee te doen, maar daar weet Altieri zich ditmaal niet te redden. Leuk tussendoortje!

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Wat een onbenul dit...Horror comedy en in dit geval zombie-vampieren...totaal mijn ding niet, er zijn zeker uitzonderingen zoals braindead en bad taste...Maar dit bevat zowat alles wat ik niet in een horrorfilm wil en grappig is ie ook allerminst....2/10

avatar van Noodless

Noodless

Oei...dit valt echt tegen.

Het concept leek me leuk, maar de uitwerking ervan laat echt de wensen over. Op de één of andere manier weten de leuke bloeddorstige clowns de aandacht niet te trekken. De gore valt tegen en de actiescènes zijn wat flauw uitgewerkt. Ook de humor kon ik hier niet echt appreciëren. De cast sprak me ook niet aan. 3/10

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Oef, toch weer een keer in de prijzende tekst op de cover getrapt. Qua setting kan deze The Night Watchmen er nog wel mee door, maar de film komt op een hoop punten flink tekort. Zijn de killer clowns nog een positief uitgangspunt, is dat hoogstwaarschijnlijk ook nog het hoogtepunt ook. De overige karakters zijn stuk voor stuk vervelend, de humor is vrij kinderachtig en op het niveau van horror en gore was het niet al te bijzonder. Daarbij komen ook de vrij lompe acties van de groep overlevenden het missen van spanning waardoor deze film ondanks de korte speelduur nog vrij langdradig is.

avatar van perceived

perceived

Altieri verdient hier wat mij betreft juist een dikke voldoende. Vond het best grappig en een toffe sfeer hebben, zowel oldschool als modern. Alles met een vette knipoog.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke horror/komedie die lekker wegkijkt. Prima vermaak.

avatar van flurk

flurk

niet slecht, maar heel slecht, van de bovenste plank,

avatar van Shadowed

Shadowed

Film met een exclusief doel om de kijker te vermaken door middel van een overgrote dosis nonsens. The Night Watchmen slaat natuurlijk nergens op, maar dat weten de makers zelf ook en benutten dat goed. De castleden hebben duidelijk plezier op de set, de film kent een gezond tempo en het duurt bovendien allemaal niet onnodig lang. Regisseur Mitchell Altieri toont wellicht weinig ambitie en in bepaalde opzichten is dat jammer, maar heel serieus kan je dit concept dan ook niet nemen. De film had wat harder uit de hoek kunnen komen en wellicht meer kunnen profiteren van praktisch geweld, maar voor nu heb ik me prima vermaakt.