Genre: Oorlog / Thriller
Met onder meer: Aaron Taylor-Johnson en John Cena
Releasedatum: 8 juni 2017
Bekijk via Prime Video
Plot The Wall
"This isn't war. It's a game."
Twee Amerikaanse scherpschutters zijn gelegerd in Irak. Op een dag wordt een van hen neergeschoten door een onzichtbare sluipschutter. De ander moet snel dekking zoeken om niet opgemerkt te worden door de schutter. Hij zit gevangen achter een muur waar hij niet achter vandaan kan komen zonder opgemerkt te worden. Via de radio begint hij te communiceren met de vijand.
Vanaf 9 maart 2017 in de bioscoop (The Searchers)
EDIT: release verplaatst naar 25 mei
jarno1975 (moderator series)
Nieuwe film van Doug Liman die zich grotendeels op één locatie afspeelt. Benieuwd naar!
HALVE TAMME. (moderator series)
Idem. Sluipschutter(s) vind ik altijd een zeer fascinerend onderwerp.
Guidoww
Erg spannende film, die vooral op 1 plek afspeelt, maar geen moment verveeld. En gelukkig een film die niet een happy end heeft. Dat maakt naar mijn idee de film echt goed
2dehans
Mmmm zaterdag gezien. Was toch teleurgesteld. Vond de discussie tussen vriend en vijand matig.
Het gegeven is aardig dat de vijand middels bevragen deze info gebruikt om andere soldaten te lokken. Maar vond het flauwtjes dat toen de snipper werd opgepikt zijn maten niet beter op het gevaar kon wijzen. Ook vreemd dat de andere Marinier die eerder was afgeschoten niet mee werd genomen. En onze vijandelijke "ghost" snipper was wel heeeeeel goed. Fles, antenne en netjes in het been geschoten. Daarna 2 heli's uit de lucht .... net ff te veel voor mij althans.
Duurde gelukkig niet al lang. Mij heeft het in iedergeval niet gepakt.
Antonev
Doet me wel wat denken aan een bepaalde passage uit Enemy at the Gates (2001).
grid8400
Gisteren in voorpremiere gekeken, en viel zeker niet tegen. Sterkt spel, spannend en je voelde gewoon de hitte van de zon. Einde was naar mijn mening niet zo sterk.
Zwolle84
Hoe houd je een film waarin een domme macho 80 minuten lang achter een muurtje ligt spannend?
Het antwoord: niet.
Nuijtmans
Een Doug Liman flic heeft toch altijd wat extra's te bieden.
Dit keer een soort van anti-"American Sniper" ontdaan van alle patriottische opsmuk, met een kritische boodschap over de US foreign policy ("Why are you still here....").
Relatief onbekende acteurs moeten gevoel geven van authenticiteit en dit lukt niet onaardig (hoewel het postuur van die Cena niet echt bij een sniper past).
De spanningsboog in de film wordt gedragen door psychologisch spel tussen Taylor-Johnson en de onzichtbare Iraqi sniper.
Dat had w.m.b. nog wat spannender gemogen. Blijft lastig met het vrij statische positiespel achter "The Wall".
De sfeer deed me enigszins denken aan het recente Mine (2016) - MovieMeter.nl
Het einde verraste mij niet maar is verfrissend voor een film afkomstig uit de VS. 7/10
Zwolle84
Poeh, ik zie na bovenstaande woorden pas dat dit de regisseur van het prachtige Edge of Tomorrow is. Dat zie je er echt totaal niet aan af. Wat een enorme stap achteruit zeg...
Basto
- 11944 berichten
Aardig compact drama dat mij in het begin volledig leek te verliezen. Want waarom zou je nadat je je al 20 uur schuilhoudt zinder enige dekking of voorzichtigheid op verkenning uitgaan?
Maar goed, eenmaal achter het muurtje uit de titel ontvoud zich toch een onderhoudend drama met voldoende spanning voor de korte speelduur. En de film eindigd zoals het hoort!
3,5
tbouwh
Jammer; gewoonweg niet spannend genoeg. Wél interessant hoe het kat-en-muisspel uitgespeeld wordt, maar zeker richting het einde wordt het voorspelbaarder. In het scenario zit naast de nodige soldier talk ook wel een scala aan politiek getinte opmerkingen, maar die zijn dan weer van een schrijnende oppervlakkigheid. Volg vanuit daar Liman naar het (m.i. onnodig) symbolische einde (het handelen van die hulptroepen roept ook al vraagtekens op), en een gevoel van teleurstelling overheerst toch de technische kunde en de vertolking van Taylor-Johnson. Matige suspense, vlakke scriptvulling; vervlogen was de hoop op meer.
mrklm
Weer zo'n geval van een flinterdun verhaal dat net voldoende materiaal biedt voor een film van 20 minuten, maar met veel moeite is opgerekt tot 81 minuten. Dat is hier gedaan door veel stiltes te laten vallen en aandacht te besteden aan oninteressante details waardoor de film bij vlagen ronduit vervelend is. En je moet je afvragen waarom een ervaren soldaat zich tot zo'n gemakkelijk doelwit maakt. Een FF-button is hier zeer welkom.
mjk87 (moderator films)
Tegenvaller, vooral door de invulling. Gewoon een soldaat achter een muur en een vijand die hem onder schot houdt, dat zou het enige moeten zijn. Maar in plaats daarvan komt er nog een stuk traumaverwerking bij kijken waar niemand op zit te wachten. Het beste is nog de eerste vijf minuten en de twee GI's die gewoon in de bosjes liggen. Meer spanning en invoelingskracht dan in de overige 75. Dat samen maakt 80 minuten die best lang aanvoelen. Ook weinig bijzonder geschoten, pas aan het eind als de avond invalt ziet het er allemaal wat fraaier uit. Het geluid is soms wel lekker, met die steentjes die los zitten en op elkaar vallen. 2,0*.
wwelover
Altijd maar wachten hoe zo'n film uitpakt op één locatie. Het gegeven is is best interessant en het is visueel erg sterk. Toch valt de film inhoudelijk tegen, zeker het laatste deel. Maar aan de andere kant maakt Aaron Taylor Johnson het wel weer interessant door zijn sterke spel. En geinig om John Cena eens in een serieuze film te zien, al is zijn rol natuurlijk beperkt.
Rickmeister
Leuke film om eens gezien te hebben, maar daar is ook alles mee gezegd! Ik vond de sluipschutter wel heel erg goed kunnen schieten, zeker op het einde, wat ik een beetje nep vond.
Pazmaster
Ondanks dat er relatief weinig gebeurd is het toch onderhoudend genoeg, de psychologische spelletjes die worden gespeeld zijn best leuk gevonden. De cast doet het best oké en de spanning is ook constant aanwezig. Ook het einde vond ik leuk gedaan, gewoon een vermakelijk filmpje eigenlijk. Ik had drie sterren gegeven maar nu ik dit zo schrijf blijkt dat ik eigenlijk weinig negatiefs heb op te merken, daarom doe ik er een nog halfje bij! 3,5 dus.
Ajda
Plezierig om te bekijken ik hou wel van dit genre.
Had wel beetje het gevoel alsof elk moment de Jigsaw pop op driewieler zou aanrijden
Dit gebeurt niet maar genoeg bloed, wonden, lijken en ander leed in combinatie met een mindgame.. best spannend.
Bij de start van ruige muziek bij de aftiteling ben ik van mening dat dit een horrorfilm met camouflage outfit is en best aardig gedaan.
Wie weet The Wall 2 met het verhaal van hem aan de andere kant van die muur
filmkul
Aardige oorlogs thriller. Het verhaal is eenvoudig en speelt zich op 1 plek af. Ondanks de beperking weet Liman erg toch een spannend geheel van te maken zonder enige vorm van saaiheid of verveling. De film blijft tot het eind boeien, hoewel je nooit op het puntje van je stoel komt te zitten. De acteurs doen het ook best aardig. Prima tussendoortje. 3.0/3.5
coumi
Tegenvaller, waarschijnlijk een tussendoortje voor Liman die geacht mag worden toch iets beters te kunnen afleveren dan dit matig werkje. Een film in een desolaat woestijnlandschap met slechts drie personages(waarvan die twee goed getrainde Amerikaanse soldaten trouwens wel erg domme, onlogische dingen doen) .....dan moet je al een sterk verhaal te vertellen hebben om dit aantrekkelijk te maken. En het moet gezegd dat het na een stroef eerste kwartier wat meer intrigerend word maar de verwachtingen die dan gaandeweg worden gekweekt krijgen een flinke dauw met de te gemakkelijk afgewerkte ontknoping. Deed me qua opzet denken aan Phone Booth en inderdaad Saw(met een totaal andere setting uiteraard) maar die films waren toch beklemmender. Overigens werd het ook niet mee als je vooraf hier de beschouwingen tot dusverre leest, zoals ik heb gedaan(niet slim), want het enigszins afwijkende, verrassende einde werkt niet echt goed als je weet dat er een verrassend einde aankomt.
Debo
Langdradig, zouteloos, flinterdun, totaal niet spannend, klinkklare onzin. Zonde van mijn tijd dus meer woorden ga ik hier niet aan besteden.
mcdaktari
Ik vond het een leuk filmpje om te kijken, geen minuut verveeld. Ondanks dat de film op één en dezelfde locatie afspeelt en grotendeels maar 2 acteurs de film moeten maken vind ik het nog niet zo slecht gedaan. Oke, het is dan natuurlijk geen film die je vaker zult kijken, maar om een keer gezien te hebben is niks mis mee. Kijkt iig lekker weg.
Debo Klinkklare onzin. En John Wick is geen klinkklare onzin, dat is allemaal realistisch zullen we maar zeggen? Moet alles dan realistisch zijn in films?
andijvie
Een hele dikke 10 voor de sfeer in deze film. Prima neergezet door de hoofdrolspeler. Daarbij nog het einde .... OMG !!! EPIC !!!!
Denk dat het veel helpt om een (oud) militair of veteraan te zijn om deze film echt goed aan te voelen.
Uitstekende film die bijna om zeep wordt geholpen door het vreselijke einde maar dat is mijn persoonlijke mening.

Doug Liman bezig met corona-heistfilm met Cillian Murphy en Anne Hathaway

Wind River