• 9.371.622 stemmen

Världens Bästa Karlsson (1974)

Familie | 99 minuten

Met onder meer: Lars Söderdahl, Mats Wikström en Catrin Westerlund

Gesproken taal: Zweeds

Releasedatum: 2 maart 1976

Plot Världens Bästa Karlsson

Lillebror (Lars Söderdahl) sluit vriendschap met meneer Karlsson (Mats Wikström), een vreemd heerschap met een vliegapparaat. Gebaseerd op een boek van Astrid Lindgren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Woodstock

Woodstock

Karlsson van het dak is een erg leuke film voor jong en oud. Ik heb hem voor het eerst gezien zo'n 30 jaar geleden en vind hem nog steeds erg grappig. Vooral Karlsson zelf is heel grappig. De film is in Nederland moeilijk te krijgen en als deze al te koop is, is deze Nederlands gesproken. Ik heb onlangs de originele film gekocht in Zweden, helaas zonder ondertiteling, maar ik ken inmiddels het verhaal toch uit mijn hoofd. Het Zweedse taaltje maakt de film nog leuker. Ik geef de film een 4.

Als je van Pippi Langkous houdt, vind je deze film ook leuk.

Let alleen niet op de speciale effecten, die zijn natuurlijk ouderwets

avatar van maurice74

maurice74

Een van de allerleukste, meest fantastische jeugdfilms, vind ik. De film is voordelig te kopen in een box met allerlei films die gebaseerd zijn op de verhalen van Astrid Lindgren.

avatar van Quido

Quido

Fantasierijke en aandoenlijke film, die de jeugd op intelligente wijze benadert en serieus neemt. Hoewel de plot erg mager is en het tempo niet altijd even hoog ligt, weet de film met name door de goed getroffen nostalgische sfeer en jonge, innemende hoofdrolspeler te overtuigen.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

"Varldens bästa Karlsson"

Helaas krijgen alleen die Pippi films (wat ook goede films zijn) de meeste aandacht. Dit is ook een geweldig personage. Wat is die Karlsson trouwens een eng ventje met dat enge glimlachje. Hij ziet er wel fantastisch uit met zijn half kale hoofd, en dan dat soort helikopter ding op zijn rug . ook geweldig als hij boven door de stad vliegt en zijn kont steeds dikker wordt. De enige rol wat Mats Wikström (Karlsson) deed. Hij deed het hier geweldig.

Karlsson is in ieder geval een personage van Lindgren wat meer aandacht mag krijgen. 4,0.

avatar van Phantasm

Phantasm

Meer een fantasie voor de jongere kinderen, maar goed, je moet er van houden.