• 9.370.234 stemmen

Geregisseerd door: Rick Avery

Met onder meer: Jeff Speakman, Ron Silver en Rochelle Swanson

Plot Deadly Outbreak

"The fear is spreading"

Een terroristische groep onder leiding van Colonel Baron (Ron Silver) heeft een israelische wapenfabriek onder gijzeling genomen. Hij probeert een nieuw biologisch wapen te bemachtigen van Dr.Levin (Rochelle Swanson). Aan Dutton Hatfield (Jeff Speakman) de taak om dat tegen te gaan.

Sgt. Dutton Hatfield

Communication Officer

General Miller

avatar van hoogland

hoogland

aardige film goede acteur alleen jammer dat ie wat ouder is anders was het wat voor de toekomst

avatar van djelle

djelle

B-films die waarmaken wat ze beloven (tonnen actie) zijn niet echt talrijk, maar Deadly Outbreak is er toch wel zo eentje. What you see is what you get, en het duurt dan ook niet lang vooraleer we een smakelijke mix krijgen van schietpartijen, ontploffingen, een vleugje karatetruukjes en droge oneliners. Heel degelijk uitgevoerd allemaal, met de nodige slowmotion e.d. en daarbovenop nog eens de coole Jeff Speakman als held versus Ron Silver als Bad Guy. Hoge bevredigingsfactor dus voor actiefans!

4****

avatar van Wouter

hoogland schreef:

aardige film t

Vijf sterren?

Opvallend verschillend gemiddelde cijfer hier en op imdb.

Is het écht wat?

avatar van Lennert

Lennert

Hapklare actiefilm die dankzij de kenpo karate kunsten van Jeff Speakman (nieuw voor mij, ik moet er eens meer van gaan zoeken) goed uit te zitten is. Echter, ondanks het feit dat er veel actie te vinden is had ik toch vooral meer kenpo truukjes willen zien, want deze martial art is dermate spectaculair (en ook nog eens origineel in de actiefilm) dat ik gewoon naar meer smacht. Ron Silver heb ik wel eens in beter rollen gezien (Timecop) en de film had een hoog foutheidsgehalte, wat gelukkig dankzij de vele knipogen nergens hinderlijk wordt, maar er toch voor zorgt dat het ook geen echt goeie film is.

Toch, met Rochelle Swanson als actrice hoef ik zeker niet verder te kijken, wat een prachtmeid!

avatar van KillerPony 3000

KillerPony 3000

Uit een tijd waar de direct to video markt groter was dan ooit, was Jef Speakman de betere actieheld dat een liefhebber toen kon huren. Deze explosieve Die Hard versie is het beste uit zijn aanbod, kortwiekt door flauwe oneliners en een vreselijke ondergrondse carchase. Argumenten voor zijn Ron Silver en de gulle traktatie op doorgaans (wel) meer dan prima actiespul. Hoogtepunten zijn de scene waar Speakman in ware John Woo-stijl en passant alle ruiten inschiet, en de fantastische kenpo-demonstratie in de toiletten. Fijne zondagnamiddagfilm.