Genre: Komedie / Misdaad
Geregisseerd door: Jim Abrahams
Met onder meer: Jay Mohr, Lloyd Bridges en Christina Applegate
Gesproken taal: Italiaans en Engels
Releasedatum: 13 augustus 1998
Plot Jane Austen's Mafia!
"See it early. Avoid the mob."
De jonge Vincenzo Cortino, zoon van een Siciliaanse postbode, bezorgt een pakketje voor zijn vader en ziet per ongeluk iets dat hij niet had mogen zien. Hij wordt de stad uit gesmokkeld en probeert een schip naar Amerika te bereiken. Daar aangekomen weet Vincenzo zich op te werken naar de top van de maffia. De hoofden van de andere families willen Don Cortino echter uit de weg ruimen.
Anthony 'Tony' Cortino
Dominick Clamato
Cesar Marzoni
Fatso Paulie Orsatti
Jordy
Een probleem waar de meeste persiflage films mee te maken hebben: er zitten wel een paar grappige momenten in, maar veel te weinig om het echt boeiend te houden. 2 sterren.
You_bastard
De film begon heel goed met het verhaal van de jonge Vincenzo, dat was echt heel grappig maar de rest van de film vond ik te flauw.
neo
vond de film echt bagger.er was maar 1 moment dat ik heb gelachen,dat wa snamelijk met die scenes met die stroomstok.
Ruudos
leuke film, en niet zo zeer door die scene met die stroomstok.
Vooral de scenes in Italie zijn leuk.
Goodfella
Ik vond 'm toch best wel aardig. Beter dan de gemiddelde persiflage-film...
Jerome-B
Leuke film, die soms een beetje te flauw is, maar welke persiflage film is dat nou niet?!? Verder heb ik hem met plezier tot het einde afgekeken dus 3 sterren.
BoordAppel
De scene in het casino is geniaal de rest van de film is bagger.
pinky
- 1999 stemmen
Deze behoorlijk gekraakte gansterfilmparodie is ook weer niet zo slecht als ze zeggen. Waar, het had waarschijnlijk een heel stuk grappiger gekund allemaal. Dat ligt dan niet aan de hoeveelheid grappen (die is niet minder dan in andere Abrahams-films), maar meer aan het niveau daarvan. Tegenover elke geslaagde grap in deze film kun je wel een mislukte vinden: flauw, vergezocht, banaal, slechte smaak, noem het maar op. Met recht de lach-of-ik-schiet-show. Maar kennelijk ben ik snel tevreden, want ik blijf bereid te lachen om wat er wél leuk is, zoals die marktkraam in de straatarme Italiaanse wijk van New York met daarop de speciale aanbieding "Nothing: 5 cents".
***
NERD
Airplane! en Naked Gun style. Een stuk minder dan voorgenoemde maar toch wel een aantal erg leuke grappen/persiflages.
2 sterren.
"Run florist, run!"
Melkor
ik heb me toch wel goed geamuseerd bij deze film. Vooral het stuk waar hij een Koreaan meebrengt als geschenk, hilarisch !!!
Chainsaw
Hou wel van een parodietje op z'n tijd, dus ook Mafia kon me eigenlijk best vermaken. Zeker niets hoogstaands en veel grappen zijn behoorlijk voorspelbaar, ik heb toch geregeld een geslaagde grap of leuk moment voorbij zien komen. Amusant, maar helaas niets meer.
Bertyl
Hij is inderdaad heel erg flauw maar aangezien ik nogal flauwe humor heb lag ik steeds dubbel
Een 5je (2,5*) voor deze film
WiLL
Ik hou van flauwe humor ..... maar humor zit er niet echt in deze film. Om 1 op de 10 grappen moest ik eens lachen.
Jay Mohr vind ik goed spelen en een film als deze is wel echt iets voor hem, maar de meeste andere acteurs, en vooral Christina Applegate, zijn superslecht. 1,5*
Leuke film.
Moet wel zeggen dat hij een stuk minder is als je de drie Godfather films niet gezien hebt. Die heb ik een aantal weken geleden alledrie achter elkaar voor het eerst gezien dus had ik ze nog vers in het geheugen, en dan valt je pas op hoeveel subtiele verwijzingen in de film zitten.
Het leukste moment vond ik dat Diane aan Anthony vraagt of hij achter de moorden zat en dat hij dan zegt: "nee."
Dat parodieert op geweldige wijze Godfather 2, waarin hetzelfde zich voordoet en de vrouw van Al Pacino zich wel héél gemakkelijk laat misleiden. Verder zag je dat de hoofdrolspeler (Jay Mohr) erg goed naar de Godfather films heeft gekeken want soms herken je veel van de mimiek van Pacino in hem. "Don't lie to me, it insults my intelligence."
2.5 sterren
willum
Ik vondt de film wel geestig, tis een lange parodie op mafia film's (ik haalde in iedergeval The Godfather en Casino eruit). Verassend mooi verfilmt voor een parodie. Waarschijnlijk moet je voor deze film wel in een melige bui zijn, maar dat was ik dus.... 3 sterren.
Captain Pervert
flauw, flauwer maar deze is het flauwst
Kom nou...
Naked Gun, Hot Shots, Airplane, Mafia. Het is allemaal één pot nat.
damon
mensen die het hebben over "te weinig leuke grappen" moeten mij maar eens een film noemen die aan Mafia kan tippen. Want bij IEDER spoof-film hoor ik steeds: te weinig leuke grappen bla bla bla....
Mafia is samen met deel 2 van Hot Shots gewoon 1 van de betere spoof-films, en mensen die dat niet zien moeten het maar bij serieuzere films houden, want voor hen is dit niet bedoeld! 4*
Purmerend
Forrest Gump, Chucky, Jurassic Park maar bovenal The Godfather. En inderdaad deze film is leuker als je de Godfather gezien hebt. Maar dan nog is het kort vermaak (soms).
BoordAppel
Naked Gun, Hot Shots, Airplane, Mafia. Het is allemaal één pot nat.
Met het grote verschil dat die eerste 3 films wel leuk zijn.
Captain Pervert
Ach kom nou, de grappen zijn hetzelfde in kaliber en hoeveelheid. Ik vond alleen de 'scheet' grappen wat overdone in Mafia, maar verder...
BoordAppel
Nee hoor. De grappen in Naked Gun, Hot Shots en Airplane zijn veel en veel beter. Hier zijn ze zo flauw dat het niet leuk meer is. Veel te geforceerd allemaal.
damon
Airplane is niet flauw? kom op zeg.......als er 1 uber-flauw is is het airplane wel!
BoordAppel
Je hebt leuk flauw en je hebt niet leuk flauw. Airplane valt in die eerste categorie. In deze film zitten slechts 2 grappen waar ik om kon lachen: Run, florist, run! en de spelletjes in het casino.
McClane
Heb je de voorpagina van de krant die boven de kerk verschijnt ook goed bekeken? Daar staat nl ook een erg sterke grap in...

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Top Secret!
Komedie, 1984