• 9.373.752 stemmen

Geregisseerd door: Richard T. Heffron

Met onder meer: Armand Assante, Barbara Carrera en Laurene Landon

Releasedatum: 26 augustus 1982

Plot I, the Jury

"The cops, the mob, the broads, everyone's after Hammer!"

Mike Hammer (Armand Assante) onderzoekt de moord op een goede vriend en neemt dit alles net iets te persoonlijk op. Helaas is er iemand die misbruik maakt van elk beetje vooruitgang dat hij boekt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Dr. Charlotte Bennett

Charles Kalecki

Detective Pat Chambers

Charles Kendricks

Norma Childs

Hilda Kendricks

avatar van Reinbo

Vond het indertijd een hele goede thriller, ben erg benieuwd hoe ik 'm u zou vinden, maar de kans lijkt me klein dat ik 'm ooit weer zie. (Met Barbara Carrera!)

avatar van Waku

Waku

Behoorlijk spannende en onderhoudende actiethriller.

Het is en blijft een B film maar desondanks vermakelijk.

avatar van Zinema

Behoorlijk clichématig en enigszins voorspelbare remake met Assante als de legendarische Hammer. Niets bijzonders m.u.v. de doorgaans sterke Assante. Gemiddeld.

avatar van The Last

The Last

Voor de mensen die nog eens een Mike Hammer-film willen uitproberen is Kiss Me Deadly een grote aanrader.

avatar van aerts007

aerts007

Goede film,Assante speelt meer dan behoorlijk.

avatar van Theunissen

Ik kan me van deze film alleen nog de blootscene's van Barbara Carrera herinneren. Opzicht al spannend genoeg destijds

avatar van Theunissen

Ik vond dit in de jaren 80 als tiener een leuke Thriller / Misdaad en vooral natuurlijk vanwege Barbara Carrera die ik destijds een fraaie verschijning vond. Dat ze dan ook in deze film van top te teen bloot (na circa 60 minuten) is te bewonderen, was natuurlijk mooi meegenomen en was destijds als tiener natuurlijk ook genieten geblazen.

Het verhaal is best aardig (weet ook wel te boeien) en zit ook leuk in elkaar en er gebeurt best veel (inclusief actie welke soms best hard is). Zo vond ik o.a. de scene met de taxi en de persoon die wordt meegesleurd (omdat zijn jas bewust wordt vastgeklemd in de deur) wel hilarisch en de scene met de Aziatische kok aan de tafel (die ineens een vrouw vermoord met een mes terwijl hij er eerst nog voedsel mee aan het voorbereiden is) wel leuk gevonden. Ook wat er daarna gebeurt met de Aziatische kok. Verder zat het met de uitvoering wel goed en Armand Assante speelt de rol van Mike Hammer leuk en luchtig. De overige cast (met toch een aantal bekende acteurs zoals Geoffrey Lewis) doet het verdienstelijk. Het einde was misschien wel voorspelbaar en ook behoorlijk cliché, maar was toch wel aardig en dan vooral omdat Barbara Carrera daar nog eens topless is te bewonderen

Al met al leuk om eens gezien te hebben (hier en daar wel wat langdradig en hij duurt misschien ook iets te lang) en zeker destijds als tiener.

avatar van ronnieboy

ronnieboy

[quote][quote]

Prachtige bluray versie van Kino Lorber, aanrader !

avatar van Basto

Basto

• 11938 berichten

Haha, wat een heerlijke film. Vrouwelijk schoon, naakt, sex, brute actie, moorden, martelingen, autoachtervolgingen en man tot man gevechten. Op dat vlak heeft deze Manhatten murder mystery veel te bieden. Er gebeurd van alles. Gemaakt op de grens van de jaren 70 en 80 is het een beetje een mixed bag. Het mist een beetje de jaren 79 sfeer en is ook niet campy genoeg om er overtuigend een jaren 80 product te zijn.

Maar dat geeft niet en maakt de film ook wel weer een vermakelijke curiositeit.

Zit tussen een ruime 4 en een krappe 4,5.ik laat die laatste score maar staan, want de waardering hier is echt beneden maats.

Mooie blu ray van kino Lorber.

avatar van Basto

Basto

• 11938 berichten

Noirvember 13

Lekkere actievolle detective waarin Hammer de moord op een vriend moet wreken en op de nodige exotische locaties onderzoek moet doen.

De film verenigt de voordelen van de 70’s en 80’s en kent daardoor een erg fijne sfeer.

Krappe 4,5

avatar van jaquest

jaquest

Na ongeveer 45 jaar weer eens gekeken, En vond het toch wel een beetje tegen vallend.Er zijn nog een paar oudere films van Mike Hammer in zwart en wit, die het kijken ook nog wel waard zijn.en die beter geregiseerd zzijn.