• 9.378.059 stemmen

Geregisseerd door: Mike Mendez

Met onder meer: Joanna Canton, Adrienne Barbeau en Coolio

Releasedatum: 8 juli 2000

Plot The Convent

"Prayer will get you nowhere."

Jaren geleden werd er in het plaatselijke klooster een meisje vermoord en mishandeld. Het klooster is ondertussen gesloten, maar wordt nog regelmatig gebruikt door tieners die er wilde feestjes houden. Op een avond roepen de tieners per ongeluk de geest op van een oude non, die meteen alle registers opentrekt en een horde zombie-nonnen op de jongeren afstuurd.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Waar sloeg deze film op zeg? Ik heb dr wel om gelachen maar in de meeste scenes had ik het idee dat dat niet helemaal de bedoeling was. Het is verder enorm slecht geacteerd en de personages doen de domste en onlogischte dingen. Een agent ziet een bebloed meisje op hem af komen die om hulp schreeuwt, en wat doet onze snor? Hij beschiet het meisje!. Lekker logisch. Sommige special fx waren wel aardig maar de meeste waren enorm slecht. Vooral het afkappen van hoofden en het daaropvolgende bloed-shot zagen er erg nep uit. Soms leek de film ook bloedserieus en dan weer op een parodie. Nee, geen goeie film: 1,5*.

avatar van otherfool

otherfool

Vreselijk slecht maar ik kon hier helaas niet om lachen. Een welverdiende 0,5 ster voor dit nonfilmpje.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Plot: Het is 1960, op de tonen van een melig liefdesliedje stapt een coole 'chick' uit haar wagen. In de ene hand heeft ze een jerrycan benzine en in de andere een fles Whisky.
Stoer stapt Christine af op de "St. Francis Boarding School".

Binnen is er een misviering bezig voor de Nonnen die er les geven.
Met een baseballbat begint ze de opgeschrikte Nonnen het hoofd in te slaan, vervolgens overgiet ze de boel met benzine en mikt er haar brandende sigaret in.

In lichterlaaie proberen de Nonnen te ontkomen, maar Christine haalt een jachtgeweer uit haar leren vest en knalt hen allemaal overhoop, ook de Pastoor moet eraan geloven

Opgeruimd staat netjes, de camera zwenkt weg om vervolgens dezelfde school weer te geven, 40 jaar later en iets zwartgeblakerder .
Een stelletje High-School "hot shots" gaan samen met hun vriendin een avondje spookhuisje spelen in deze legendarische overblijfselen van die oude school.

Wat volgt kan je al raden zeker...?
Or just take "Fi(àààààààààà)ve" minutes to watch the Trailer

Tsjonge jonge, wat een debiele film
9 jaar geleden vond ik die het einde !
'k heb die nog enkele keren herbekeken en steeds heel goed bevonden.
Nu was het zeker 2 jaar geleden dat ik hem voor't laatst had gezien...

Na elke kijkbeurt vind'k hem steeds minder en minder worden, spijtig

6,5/10.
Nog steeds een hilarische Horror-Komedie voor de fans van het genre, maar de klad begint er in te komen.
Als je'm nog nooit hebt gezien kan ik je aanraden om daar zeker eens werk van te maken

Hij duurt slechts 70 minuten, als je de 6 minuten durende aftiteling niet meetelt...