• 9.371.610 stemmen

Geregisseerd door: Jill Wong

Met onder meer: Liu Kai-Chi, Pakho Chau en Liddy Li

Gesproken taal: Kantonees

Plot Guilty

Kit is een harteloze moordenaar. Wanneer hij echter Ting Ting ontmoet wordt hij hopeloos verliefd op haar. De twee starten een wat eigenaardige relatie, tot Ting Ting plots ontvoerd wordt. Kit doet er alles aan om haar terug te vinden, maar niets is wat het lijkt.

Zéér gestileerde en harde film komende van een vrouwelijke director, maar blijkbaar al een paar jaar de rechterhand van Oxide Pang. Vandaar

McSavah

Haha, toen ik de film keek moest ik een paar keer aan jou denken, Onderhond. Ik zag namelijk al helemaal voor me welke screenshots je op jouw site ging plaatsen Leek me dus echt een film voor jou, maar ik vond hem zelf weer erg lastig te beoordelen. Eigenlijk hetzelfde verhaal als bij Shi Hun (2013). Maar zeker wel een aanrader voor het bekende clubje

Ik zou het vooral aanraden aan de Fuk Sau Che Chi Sei liefhebbers. En je mag best een gokje doen naar de plaatjes, heb ze toch al gemaakt. Ben benieuwd hoe dicht je zit

McSavah

Die vond ik wel een stuk minder, maar misschien dat het daarom hier ook wat schuurt. Film is alweer verwijderd, dus wacht gewoon rustig je review af

Gaaf.

Op basis van haar eerdere regiecredits zou je er geen 5 cent voor geven, maar als je wat verder kijkt dan zie je dat Wong al een tijdje als assistent regisseur aan de slag is bij mensen als de Pangs en Pou-Soi Cheang. Die invloed is ook duidelijk te merken in deze film, wat haar meteen tot een uitzondering in de vrouwelijke regisseursgarde maakt. Positieve evolutie in ieder geval.

Best rauwe en harde thriller, geen romantisch drama, wat links en rechts wel eens beweerd wordt. Al moet gezegd dat net die genreswitch het wel leuk maakte voor mij, dus toch maar even gespoilered. Visueel schitterend, erg gedetailleerde shots en krachtig kleurgebruik. Veel geel en groen, op een bepaalde manier typerend voor dit soort HK films.

Acteerwerk ook goed en wie op zoek is naar sterke vrouwelijke hoofdrollen die ook nog eens hun mannetje kunnen staan ... Liddy Li krijgt uitgebreid de kans ass te kicken (maar dan eerder figuurlijk, geen martial arts toestanden hier).

Erg fijn filmpje, fans van Revenge: A Love Story of Dog Bite Dog moeten deze zeker een keer proberen, wie verder eens een wat hardere HK film wil proberen doet er ook niet slecht aan deze Guilty een kans te geven.

4.5* en een uitgebreide review

McSavah

Het middelste plaatje had ik inderdaad verwacht Krijg meteen zin om te verhogen.

Die onderste is zonder context waarschijnlijk niet zo duidelijk, maar daar moest ik ook geen twee seconden over twijfelen

McSavah

Inderdaad misschien wat lastig te zien wat daar gebeurt als je de film niet hebt gezien, haha. Kwam de titel Si Fei nog niet tegen, maar dat zou dan ook hier de hoofdtitel moeten worden. De IMDb-pagina is sowieso niet up to date.

avatar van Cikx

Cikx

Erg toffe film dat in eerste instantie aandoet als een off-beat romantisch/psychologisch drama met een donkere ondertoon.

De beelden zijn erg mooi, vaak ondergedompeld in een kleurrijke waas. Dat in combinatie met de drukke composities zorgde voor een broeierige sfeer. Ook krijg je de binnenkant van Kit zijn krot bijna nooit volledig te zien, wat ook vrij onmogelijk lijkt gezien de grote puinhoop die het daar is, maar dit draagt bij aan gevoel desoriëntatie wat erg goed tot zijn recht komt. Ik miste echter de shots die er echt bovenuit sprongen, het droeg allemaal bij aan de sterke sfeer, maar er waren weinig individuele shots waar ik echt van ondersteboven was. De muziek was ook lekker excentriek en vaak onheilspellend. Het werkte zo goed dat ik nooit onderuitgezakt kon kijken, maar continu in spanning naar het scherm zat te kijken zelfs op momenten waar ogenschijnlijk weinig gebeurde.

Ik vond de manier waarop het verhaal verteld werd erg sterk. Het einde zag ik totaal niet aankomen, terwijl ik me achteraf wel voor mijn kop kon slaan zo logisch leek het. Waarschijnlijk kwam het niet in me op door het feit dat er na het eerste half uur weinig aandacht meer wordt geschonken aan Kit zijn achtergrond. Ik begon te denken dat Ting Ting een regelrechte borderliner was die foto's maakte van haar slachtoffers. Gek is ze sowieso, wat al gauw duidelijk wordt na het incident met de vissen maar dat er een motief achter haar daden zat kwam om de een of andere reden niet in me op. In mijn ogen vooral te danken aan de structuur, die deze film vele malen interessanter maakt dan je standaard wraak filmpje.

Al met al een erg sterke film die ik zeker nog een keertje ga bekijken. Jammer dat er zo weinig mensen blijken te zijn die deze film hebben gezien, niet alleen hier, maar ook op IMDb bijvoorbeeld waar die maar 58 stemmen heeft.

Complimenten voor je site trouwens Onderhond, daardoor ben ik op deze film gestuit.

Dank! Altijd leuk om te horen dat het mensen aanzet een bepaalde film te kijken, zeker als het dan nog meevalt ook

avatar van wibro

wibro

Niet bepaald een aangenaam filmpje om naar te kijken, zeker niet naar die Kit met dat verminkte gezicht. Keek dan toch liever naar die 'bitch' Ting Ting. Het verhaal is best ok, dat wel. Op visueel vlak valt er ook weinig aan te merken op deze film. Vooral het kleurengebruik is zeer mooi - dat moet gezegd worden - maar toch zie ik liever wat meer vredelievende filmpjes uit Hong Kong. Deze film had voor mij ook weinig amusementswaarde. Daarvoor vond ik sommige scènes gewoon te hard. En...mensen die kiespijn hebben en daarvoor een afspraak gemaakt hebben met de tandarts raad ik aan dit filmpje maar voorlopig links te laten liggen.

avatar van John Milton

John Milton

Onderhond schreef:

+1, ik ga hem ook maar eens zien op jouw aanraden en dat van Cikx (uit wiens jaarlijstje ik hem eigenlijk plukte).

avatar van Cikx

Cikx

John Milton schreef:

Leuk om te horen! Ik hoop dat je er wat aan vindt. Het is zeker geen filmpje voor iedereen in ieder geval.