• 9.372.718 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Peter Fonda

Met onder meer: Warren Oates, Peter Fonda en Verna Bloom

Plot The Hired Hand

"Peter Fonda is riding again... To the woman he lost... for the revenge he craves!"

Avonturiers Harry (Peter Fonda) en Arch (Warren Oates) willen voorgoed neerstrijken in een verlaten oord in New Mexico en ze zoeken werk. Harry wordt op een ranch ingehuurd door zijn ex-vrouw Hannah (Verna Bloom), die hij zeven jaar daarvoor in de steek had gelaten, maar de loyaliteit tegenover zijn kameraad Arch is groot.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van trebremmit

trebremmit

Enige mooie was het camerawerk, voor de rest heeft Fonda de meest slaapverwekkende western ooit gemaakt.

Een slap verhaaltje probeert hij te verbloemen door een beetje interessant te doen met een traag tempo, gitaargetokkel en moeilijk kijkende mensen.

avatar van Dopke

Dopke

Ik vond het wel aardig, het was in ieder geval weer eens wat anders. Vrij loom allemaal met nadruk op sfeer met een atmosferische soundtrack en slowmotion beelden. De rustige momenten waarin er niet zoveel gebeurd en de landschappen de hoofdrollen vervullen deden me soms een beetje denken aan een Malick light in het Wilde Westen. Er is weinig plot en de personages zijn vrij onbenaderbaar, waarbij weinig gesproken wordt en wat er gezegd wordt niet bijster interessant is, dus ik kan me voorstellen dat dit niet iedereen ligt. Mooi einde overigens met een erg lompe shootout die al afgelopen is alvorens die begint en ver verwijderd is van de verheerlijking die we in spaghetti ‘s tegenkomen.

avatar van LuukRamaker

LuukRamaker

• 2020 berichten

Best een aardige western van Peter Fonda. Het verhaal is flinterdun en er gebeurt daarom niet bijster veel in de film, maar al met al gaat het wel zijn gangetje en weet het nog wel enigszins te boeien. Het is in het begin wel even inkomen en de wat experimenterende filmstijl doet in eerste instantie wat vreemd aan, maar gelukkig weten de drie hoofdcastleden er nog wel wat van te maken en wordt het richting het einde steeds interessanter.

avatar van gauke

gauke

Deze bijna artistieke karakterwestern over het harde en eenzame leven van in te huren werkkrachten c.q. cowboys en de offers die je betaalde voor vriendschap en trouw, was vooral visueel bijzonder sterk. Het verhaal, dat zich afspeelde in de negentiende eeuw in New Mexico, was werkelijk prachtig gefilmd en had een melancholiek einde. Er werd bijzonder goed geacteerd.

avatar van keimpeS

keimpeS

Western met mooie beelden, al hadden die beelden in elkaar vloeiend van mij niet gehoeven. Mooier nog vond ik de soundtrack. De film komt langzaam op gang en in het begin had ik mijn twijfels, maar dan zie je toch maar weer dat je een film moet uitkijken om deze te kunnen beoordelen. Gaandeweg krijgt de film meer verhaal/storyline en moet ik eerlijk zeggen dat het me nog raakte ook...

avatar van lezertje

lezertje

Prachtige kleine western, die het meer van de sfeer moet hebben dan van het verhaal. De mooie gitaarmuziek is een prima ondersteuning voor de vaak idyllische beelden. Volgens het blad ‘Films and Filming’ uitgekozen tot de beste film van 1971.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een cowboy na jaren terugkeert naar huis, vrouw en kind. Een simpel verhaal waarbij de hernieuwde liefde tussen de man en vrouw prima is uitgewerkt. Deze western komt hier en daar dromerig over. Een rustig, aangenaam tempo en een fijne sfeer (ook vanwege de muziek). Geen verkeerd regiedebuut van Peter Fonda.

avatar van starbright boy

Prachtige film. Een van de post Easy Rider films die betrokken mochten maken zonder studiobemoeienis. Die films flopten allemaal dus dat was snel over. De film is een prachtig gefilmde (alleen die openingscollage van beelden al. Wow!) western met een zeer rudimentair plot. Op mijn blu ray staat extra materiaal waaruit je kunt halen dat rudimentaire deels een montagekeuze was. Er wordt prachtig geacteerd. Vol veelal ingehouden emotie waarachter tig verhalen schuilgaan. Zeker ook van de mij onbekende Bloom. Mooie westernparel met meer sfeer dan plot, wat ik graag heb,