Self/less (2015)
Geregisseerd door: Tarsem Singh
Met onder meer: Ryan Reynolds, Ben Kingsley en Matthew Goode
Releasedatum: 16 juli 2015
Plot Self/less
"God Created Man. Man Created Immortality."
Een welvarende oude man (Ben Kingsley) met kanker die het einde van zijn leven nadert, ondergaat een medische procedure waarbij ze zijn brein in een jonger lichaam plaatsen. Al snel komt hij erachter waar zijn nieuwe lichaam vandaan komt en moet hij vluchten voor het bedrijf dat hem het zwijgen op wil leggen.
Young Damian
Judy
Martin
Carl
Anton
Vanaf 13 augustus in de bioscoop (eOne)
EDIT: release vervroegd naar 16 juli
Seam
Plot klinkt niet geweldig, maar die cast is erg sterk. Kingsley is perfect voor die rol en Goode en Reynolds heb ik altijd al sterke acteurs gevonden. Ook mooi dat Reynolds de laatste wat meer interessantere rollen uitkiest.
HALVE TAMME. (moderator series)
Hmm. ben benieuwd.
mcdaktari
Die Ben Kingsley is me toch een bezig baasje zeg, want wat speelt hij in veel films. Ik zie hem de laatste tijd tenminste in veel films voorbij komen. Of beter gezegd hij heeft altijd al een drukke agenda gehad als je zijn palmares erbij haalt.
Knisper
Ben Kingsley speelt vooral vaak in goed betaalde bijrollen van een paar minuten.
IcU
Vond Tarsem Singh na zijn uitmuntende 'The Fall' een waanzinnig talent met unieke visie. Een regisseur die ik in de gaten wilde houden en zeker wist dat er meer interessant werk zou volgen. 'Immortals' pakte al minder goed uit maar er was zeker spraken van een eigen identiteit. Zo ook bij 'Mirror, Mirror' die, ook al is de film niet als goed te bestempelen, een eigen vertelling is.
Helaas is de neerwaartse spiraal momenteel uitgekomen bij Self/Less. Niet per definitie een slechte film, maar zo standaard als het maar zijn kan. Een film die zijn genre niet weet te kiezen en last heeft van onlogische of zwak uitgeschreven motieven van de hoofdpersonages. Visueel niet perse aantrekkelijk en weinig vernieuwend. Vond dat met name Reynolds mooi spel afleverde, maar dit werd overschaduwt door de ongeloofwaardigheid van zijn personage.
Jammer, Tarsem Singh heeft ooit een pracht werkje afgeleverd. Hij lijkt nu te zijn gesetteld in de matige middenmoot van Hollywood.
Ryan Reynolds
Wauw goeie film. Dit was het eerste wat ik dacht toen de eindcredits in beeld kwamen. Na hem even in te hebben laten werken met een nachtje slaap realiseer ik me dat hij enigsinds voorspelbaar was op verschillende punten in de film (maarja welke grote bioscoophit is dit nou niet tegenwoordig?!).
Hiertegenover staat het verassend interessante gegeven dat je je in de wereld van Selfless door middel van geld kan vereuwigen door in het lichaam van een ander (jonger) persoon verder te leven. Dit was wel het grappige aan de film want die ouwe Ben Kingley, zit ineens in het lichaam van Ryan Reynolds en vermaakt zich hier prima mee (vrouwen, feestjes etc.).
Hierna word het allemaal wat serieuzer als hij zich gaat afvragen wat het betekend dat hij in dit lichaam zit. Hier word het een soort thriller achtige film al word het nooit echt super spannend. Wel heb ik mijn aandacht eigenlijk geen seconde verloren. Je gaat ook echt meeleven met de karakters.
De cast is uiteraard goed, Ryan Reynolds, Ben Kingsley en Natalie Martinez, niks mis mee.
Prima filmpje, ik geef hem 4,5 ster. Zeker gaan kijken als je twijfelt!
Dominootje
Interessante kijk op de hedendaagse technische&medische mogelijkheden maar helaas was het plot niet vernieuwend. Op een enkele gebeurtenis na is de film vrij voorspelbaar. Wel leuk om Ben Kingsley weer is te zien, jammer van de korte duur
Matthew Goode geeft de film nog een positieve spin, gotta love the accent! (Or not. Ligt aan jezelf)
Masterkeeltie
Lekker verfrissend en orgineel concept (tot zover ik weet), mooi verhaal en prima geacteerd. Mooie wegkijker. Ik ben ook zeer blij dat ik de trailer niet heb gezien die toch vrij veel weggeeft over het verhaal. Dus zeker niet doen!
LNDS
Net terug van de bios en deze film gepakt omdat een vriendin van me alles al had gezien en deze de enige was die ons een beetje aansprak. Ging er niet echt met een verwachting naar toe, maar man man man wat een goede film zeg. Zeer sterk geacteerd en het verhaal was over het algemeen inderdaad wel een beetje voorspelbaar, maar toch waren er kleine plottwistjes die me verraste. Zeker een aanrader!
Daan258
Gister in de bios gezien met het kaartje dat ik had gewonnen met de prijsvraag.
Dit is niet een film die ik zelf snel op zou zetten, maar het was toch een prima filmpje.
Leuk verhaal, niet bijster goed maar het wist mij wel weten te vermaken tot het eind.
Hier en daar wat leuke actie scene's en prima acteerwerk van Ryan Reynolds en Ben Kingsley, alleen jammer van zijn kleine rol in de film.
Vond de film zelf wel een beetje aan de lange kant en had het van mij wel iets korter gemogen, maar hij keek heerlijk weg.
Een kleine 3,5*
wwelover
Een okay filmpje. Verwachtte ook geen meesterwerk en de film is ook vrij voorspelbaar gebleken. Het concept is verder geinig bedacht, maar ook niet mind-blowing. De film heeft wel een behoorlijk sterke cast, al zijn het geen rollen waar ze om herinnerd zullen worden. De rol van Kingsley is natuurlijk wel erg minimaal maar toch leuk. Verder zijn Reynolds en Goode gewoon goed. De film heeft uiteindelijk exact gegeven wat ik had verwacht. Leuk voor tussendoor, maar weinig mysterie en spanning.
gauke
Een visueel sterke, doch doorsnee sciencefiction thriller, over een man die onsterfelijk (een nieuw leven in een nieuw lichaam) probeerde te worden. Het idee was best origineel, maar het bleef teveel een kado in een mooie verpakking, doch zonder inhoud en diepgang.
Antonev
Aardige thriller, met best wel een origineel verhaal. Genoeg actie en het wordt nergens echt saai.
blurp194
Leuk filmpje over een intrigerend onderwerp - niet helemaal origineel, want een van de boeken van Heinlein ging nogal in dezelfde richting. Maar wel leuk uitgewerkt en wat mij betreft ook wel met voldoende diepgang. Wel vooral gericht op visueel spektakel en een beroemde cast, maar dat komt er in beide gevallen ook best goed uit. Waar het wat sterker had gekund is misschien vooral in de timing en de manier van vertellen - en dat intrigeert me dan weer terwijl ik het opschrijf, of dat het nou is of toch iets anders. Op de lijst om nog eens te zien, voorlopig maar even 3.5 - zo goed vond ik het wel.
Bacchero
Onderhoudende thriller met een vrij origineel verhaal die ook een aantal goede actiescènes bevat. Het verhaalplot had wat mij betreft hier en daar wat beter in elkaar kunnen geknutseld worden (voorspelbaarheid, timing, het 'technische' van de medische procedure, logica...). Ik ben geen fan van Reynolds maar het moet gezegd, hij speelt zijn rol voortreffelijk, net als Kingsley natuurlijk maar deze heeft maar een (te) kleine rol. De film is zeker eens de moeite waard om te gaan bekijken.
IH88
Prima thriller met een goed en origineel verhaal. De vaart wordt er lekker ingehouden door Singh en Reynolds is goed op dreef. Het is een lastige rol maar hij brengt het er goed vanaf. Minpunt is wel de voorspelbaarheid. Ik doel vooral op de keuze die Damian moet maken. Je weet eigenlijk gelijk welke keuze hij gaat maken en dan is pas 1/3 van de film voorbij. Het dilemma en de worsteling van Damian had wel wat beter uitgewerkt kunnen worden. Dat het einde dan erg sentimenteel is, daar heb ik minder problemen mee.
Door het originele gegeven, mooie actiescènes, de uitstekende acteerprestaties en de strakke regie van Singh is Self/Less zeker een film om een keer te zien.
tattoobob
Inderdaad een beetje een doorsnee filmpje wat Gauke als zegt.
Visueel best oke maar verder had deze film niets te bieden,het verhaal was leuk maar niet meer dan dat....en in dit genre moet je met meer komen wil je indruk maken.
Reynolds is een redelijk acteur maar vind hem niet echt geschikt voor SyFy.
Kwa spanning vind ik deze film ook maar matig.
D-pulse
Slechte film. Tuurlijk, het ziet er allemaal mooi uit en er zitten capabele acteurs in maar het verhaal/de plot maakt het zo tergend vervelend om te kijken. Werkelijk alle clichès worden afgevinkt in deze film! Uiteindelijk doet dat de film toch kelderen naar een lage score. En dat is zonde van het budget, het acteertalent en de tijd van de kijker.
filmkul
Aardige thriller, die wat weg heeft van Face/Off, alleen een stukje minder is. Het verhaal is best aardig, maar kent enkele fouten en toevalligheden. De vaart zit er verder prima in. De film bevat tevens een aantal aardige actiescenes. Reynolds echter kan zijn rol niet goed invullen. Dat komt met name door de variatie van zijn rol. Hierin komt hij net iets te kort. 3.0
Pazmaster
Het gegeven is leuk maar wordt niet te volle benut, er had meer uit gehaald kunnen worden. Nu blijft het vrij oppervlakkig en de ontknoping kun je vanaf het begin al raden, wat dat betreft zijn er eigenlijk geen leuke verrassingen. Ook had ik het gevoel dat ik zoiets al eens eerder heb gezien, of iets wat er op lijkt. De cast speelde naar behoren. Een leuke actiethriller met een sci-fi tintje maar het mist nét dat beetje extra.
Brabants
Deze sciencefiction c.q. thriller wist mij nauwelijks te pakken door de grote mate van ongeloofwaardigheid. De transformatie van een onbarmhartig zakenman, naar een gevoelig viooltje was hierin voor mij behoorlijk pesant. Het briljante doch kortstondige optreden van Sir Ben Kingsley was voelbaar een gemis in het verdere verloop. Of dit te verwijten valt aan Ryan Reynolds wil ik niet perse beweren, maar beter werd het i.i.g. niet. Er zaten behoorlijk wat scènes tussen die behoorlijk flauw waren en waardoor het verhaal enorm onnodig werd gerekt. Dit werkte voor mij niet in het voordeel want zo origineel was het allemaal niet zoals zovelen hier durven te beweren.
mcdaktari
Dominootje je zegt, Wel leuk om Ben Kingsley weer is te zien. Alsof je hem al lang niet meer in een film zag. Of bedoel je het niet zo? Ben Kingsley kom je heel veel tegen in allerlei films. Maar buiten dat vind ik Self/Less een hele aardige film om te kijken. Ondanks de ongeloofwaardigheid heb ik me niet gestoord aan het verhaal. Persoonlijk vind ik het niet altijd noodzakelijk dat een film geloofwaardig moet zijn, en zeker een sciencefiction film hoeft dat i.m.o. niet perse.
Een echte topfilm is het niet, maar ik kon vannacht niet slapen en toen bood deze Self/Less toch prima vermaak
Dominootje
In de soort films die ik kijk, had ik hem al even niet meer gezien (voor mijn gevoel dan, na terug kijken viel dit best mee).
braft
Op zich een goede film maar o zo voorspelbaar. Ben Kingsley zijn bijrol vond ik ook niets speciaal aan.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

A Prayer before Dawn
Biografie / Misdaad, 2017

Concussion
Biografie / Sport, 2015
liggenimmortalityterminale ziektelaboratorykankertranshumanismdokterbody-swapdoodrichfalse memory soul transferencerich manmind transferhost bodybody snatchingeternal