• 8.901.326 stemmen

The Exorcism of Molly Hartley (2015)

Horror | 96 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Steven R. Monroe

Met onder meer: Sarah Lind, Devon Sawa en Gina Holden

Plot The Exorcism of Molly Hartley

Molly Hartley is inmiddels een volwassen vrouw, die nog steeds bezeten is door een demon. Zes jaar na haar afstuderen komt ze erachter dat een geheim genootschap haar ziel aan de duivel verkocht heeft. Daardoor wordt Molly ineens verdacht van moord en komt ze in een psychiatrische inrichting terecht. Haar enige hoop op redding is een uitdrijving door een priester, voordat de demon voorgoed haar ziel zal overnemen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Molly Hartley

Father John Barrow

Dr. Laurie Hawthorne

Chaplain Henry Davies

Father James

Janet Jones

Beatrice White

Daan258

Voordat ik hieraan begin eerst weer even The Haunting of Molly Hartley (2008) herzien.

Dit lijkt me best wel een geinig filmpje.

Daan258 schreef:

Dit lijkt me best wel een geinig filmpje.

Je kan ze ook lekker allebij overslaan beste medegebruiker

De film is een zware herhaling van de bekende films uit dit subgenre....er is niets maar dan ook helemaal niets wat nieuw of origineel of tof is om te zien in deze.

Geen freakyness te bekennen en ook kwa smerigheid is dit een onvoldoende.

Acteerwerk kan slechter en volgens mij heb ik ook wel ergere films uit dit genre gezien maarrrrrrr nog steeds erg onder de maat.

avatar van maurice32

maurice32

Ik zat te twijfelen tussen een 1,5 of een 2 , meer is de film ook niet waard .

tattoobob schreef:

Je kan ze ook lekker allebij overslaan beste medegebruiker

Geen freakyness te bekennen en ook kwa smerigheid is dit een onvoldoende.

Toch ben ik een beetje eigenwijs en zal ik dit filmpje vast een keer opzetten.

Ik geloof best dat de film niet fantastisch zal zijn (meestal zit ik namelijk ook wel een beetje op één lijn met jou bij dit soort genre films) maar toch ben ik altijd wel weer nieuwsgierig als er een nieuwe horror uit komt over exorcism.

Daan258 schreef:

Toch ben ik een beetje eigenwijs en zal ik dit filmpje vast een keer opzetten.

Dat ben ik helemaal met je eens....ik zit met jouw ook wel op een lijn.

Ik zou hem maar gaan checken maar veel dingen uit de film zijn zo gejat dat het bijna een parodie lijkt

tattoobob schreef:

Dat ben ik helemaal met je eens....ik zit met jouw ook wel op een lijn.

Haha nou je hoort het wel van me als ik de film heb gezien.

Ik ben benieuwd

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Steven R. Monroe's I Spit on Your Grave films vond ik nog best aardig en mede daardoor wilde ik deze film toch een kans geven.

De film begint nog wel redelijk met een scene die aan The Exorcist doet denken, maar... er zijn heel veel momenten die aan deze film of andere soortgelijke films doen denken.

Origineel is dit dus helemaal niet. Verder is mede door de slechte CGI de spanning en de engheid ver te zoeken. Wel nog een redelijke, lekker mysterieus klinkende soundtrack, maar helaas heeft het niet veel effect door de soms gewoon slechte beelden.

Ook de cast acteert niet om over naar huis te schrijven. Sarah Lind zet nog wel een redelijk hoofdpersonage neer, maar Devon Sawa's personage wist me eerder te irriteren dan te overtuigen.

Gina Holden mag dan wel weer fraai zijn voor het oog, maar doet het ook niet geweldig en de slechtste van het stel is toch wel Peter McNeill als je het mij vraagt. De "wisseling" van zijn personage was voorspelbaar en hetgeen dat daarna volgt is verre van overtuigend, zowel door zijn spel als door de CGI die we voor onze kiezen krijgen.

Haast een horrorfilm voor de flop 10 van dit jaar.

avatar van stinissen

• 22054 berichten

Best redelijke exorcisme film die met momenten wel aardig was de film wordt natuurlijk weer om zeep geholpen door het al zo vaak belachelijke einde.

avatar van AnnaTraXa

AnnaTraXa

Vind deze film maar niks eigenlijk van dit gerne.

The Vatican Tapes vind ik 10 x beter dan deze exorcism film, zijne voorganger The Haunting Of Molly Hartley trekt ook duidelijk op niks.

Snap niet dat ze hier iets meer punten halen als The Vatican Tapes !

Er zijn zoveel goede exorcism films als "The Rite" - "The Exorcism Of Emily Rose" - "The Vatican Tapes" en ga zo voort.

avatar van keimpeS

keimpeS

Niet al te best, nogal ongeloofwaardig en ook veel gepikt van The Exorcist en dat ook nog niet eens zo goed. Een film als The Exorcist is vele male beter en wat mij betreft nog nooit overtroffen..

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Monroe heeft een fetisj voor harde, plotselinge geluiden... en dat krijg je te weten ook. Ziet er misschien allemaal wel gelikt uit, maar je prikt er al snel doorheen en dan blijft er weer een ongeïnspireerd exorcism filmpje over, terwijl er genoeg leuke en creatieve films zijn geweest in dit subgenre ( Ava's Possessions (2015) bijvoorbeeld). Niet zo irritant en rommelig als zijn Grave Halloween (2013) , maar evengoed een nietszeggend snoozefest die zich met een ruime voorsprong al helemaal heeft afgespeeld in je hoofd.

Daan258

Een aardig exorcisme filmpje.

Naast dat de film heel veel heeft afgekeken van andere films o.a. natuurlijk The Exorcist. was dit nog een redelijk vermakelijk filmpje. Er zaten zeker een aantal leuke scene's in, acteerwerk was ook nog niet eens zo heel slecht maar uiteindelijk allemaal toch wel een beetje te langdradig waardoor het hier en daar wel wat verveelde.

Leuk als tussendoortje .

avatar van PoisonAngel

PoisonAngel

Ik ben het met je eens keimpeS.

Ze proberen The Exorcist na te doen, zelfs qua make-up om het zo te zeggen en hoe het bezeten meisje doet en praat, maar het heeft er geeneens naast gelegen.

Zeer matige film, totaal niet eng of spannend... Heb het eerste deel ook gezien, zelfs die boeide me op 1 of andere manier meer dan deze. Nog wel 2 sterren voor de moeite, maar meer dan dat zeker niet

avatar van knusse stoel

knusse stoel

stinissen schreef:

Ja, waarom zo een onnozel einde? Voor een vervolg?

Zou ik niet aandurven met de waarderingen die meestal dit soort films krijgen.

Eerlijk is eerlijk, de film is niet sterk maar het verhaal op zich was wel redelijk, net als "stinissen" aangeeft. Het is wel te doen van begin tot einde en nu en dan ook wel spannend. Maar wat ons wel opviel waren de geluidseffecten die soms werden gebruikt om een voorval aan te zetten. In sommige gevallen schrikt de kijker dan meer van het geluid dan van de gebeurtenis.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Zucht.....

Houd dat nu nooit op dat "The Exorcism of" gedoe???

Hoeveel soortgelijke films hebben we inmiddels al niet gehad, en hoeveel echte goeie zaten daar tussen?

Nee ik waag me hiet niet eens meer aan. Als er nou alleen maar 5 sterren gegeven werd dan zou ik het nog overwegen, maar dat is niet het geval dus, ik pas.

avatar van Theunissen

Ik ben een horrorfilm liefhebber, maar horrorfilms m.b.t. het thema "Exorcisme" vallen me vaak tegen en vind ik meestal ook wat saai en flauw en dat geldt zeker voor deze slechte en weinig originele Horror film, welke ik gezien heb via "Film 1 On Demand" en dat omdat ik geen andere alternatieven (oftewel andere films) meer achter de hand had.

Het verhaal (draait om een exorcisme welke uitgevoerd wordt op Molly Hartley door priester John Barrow, die door een fout eigenlijk geen priester meer is) stelt weinig voor en weet ook nauwelijks te boeien of te vermaken en is vooral juist saai, flauw en langdradig en dat zeker in de eerste 75 minuten van het verhaal. Ook de uitvoering van het verhaal valt tegen, want het oogt allemaal vrij goedkoop. Wel zat er nog wel een aardige wending (die weliswaar voorspelbaar is) in het verhaal, waardoor de laatste 15 minuten van het verhaal nog enigszins aardig zijn.

Daarin gebeurt dan ook het meeste en gaat het er soms ook hard aan toe (o.a. iemand die een schaar in zijn hoofd gestoken krijgt) en zeker als men afrekent met kapelaan Henry Davies (gespeeld door Peter MacNeill), die de duivel weer tot leven wilt laten brengen, die in eerste instantie een paal door zijn lichaam gestoken krijgt en waarna er nog een mes in zijn lichaam gestoken wordt. Omdat de film eindigt met een open einde (bij een kind in een schoolbus kruipt dan een insect, soort van wesp, in het oor, waardoor die natuurlijk ook bezeten gaat worden), kan er eventueel nog een vervolg komen, wat ik eerlijk gezegd niet hoop.

Omdat alles er eigenlijk best goedkoop uitzag, moet je ook niet veel voorstellen van de horror. Wel zit er een leuke scene in waarbij Dr. Laurie Hawthorne (gespeeld door Gina Holden) ondergekotst wordt door Molly Hartley (gespeeld door Sarah Lind), maar zo'n scene zit meestal in een film m.b.t. "Exorcisme". Visueel gezien was voor mij de fraaie Lydia (gespeeld door Kate Yacula) het hoogtepunt in het verhaal, want zij is tijdens de opening van het verhaal van top tot teen bloot te bewonderen (daarbij zie je dan haar borsten en billen) en dat tijdens de scene waar ze een trio gaat doen met Daryl (gespeeld door Jon Cor) en Molly Hartley (daarbij is Sarah Lind ook een beetje bloot te bewonderen). Het was voor haar en Daryl gelijk ook het hoogtepunt (zowel letterlijk als figuurlijk), want vrij snel daarna worden ze door de politie vermoord teruggevonden in de badkamer van een hotel.

Van de cast had ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord en ze konden me ook totaal niet overtuigen, maar de vrouwen die erin meespeelden, zagen er vrijwel allemaal mooi uit en degene die er niet mooi uitzag, te weten baliemedewerkster Janet Jones (gespeeld door Daina Leitold), pleegt uiteindelijk zelfmoord door van een gebouw af te springen Omdat de cast me totaal niet kon overtuigen, zijn ze het benoemen verder ook niet waard.

Al met al met een slechte Horror film (duurt iets van circa 90 minuten) die het bekijken eigenlijk ook niet waard is. Deze film zal ik waarschijnlijk ook weer snel vergeten zijn en dat is zeker niet erg.

avatar van coumi

coumi

Schijnt een vervolg te zijn op een eerder avontuur van mejuffrouw Hartley, maar dit is waarlijk geen aanbeveling voor mij om die eerste alsnog te gaan zien. Zoveelste film over een duivelsuitdrijving, en dit is toch wel een van de slechtste die ik gezien heb. De exorcism zelf is saai en inspiratieloos gefilmd, bovendien worden enkele scènes uit betere films hierover schaamteloos gekopieerd (raad eens welke?...inderdaad die, inclusief de kots scène). Gelukkig tegen het einde nog een verhaalwending, die weliswaar niet geweldig word uitgewerkt maar in ieder geval zorgt voor wat afwisseling in deze verder erg matige film. Sawa is best een redelijke acteur, maar hier, als de eenzame held c.q. priester die voor de duivel niet bang is, vond ik hem niet overtuigend, hopelijk word dit niet zijn Final Destination. Waarschijnlijk alleen dus interessant voor hij/zij die binnenkort zelf verwacht met een exorcism te maken te krijgen.

avatar van umbra

umbra

Allemaal zeer matig, echt slecht is ie niet...flauw afkooksel van films als The Exorcist uit 1973...Je hebt films met bezetenen (mensen, poppen,..) zoals The Posssesion, The Conjuring, Annabelle, Paranormal Activity, die gewoon velen malen leuker, boeiender en meer creepy zijn, dan films als dit. Ach een 4/10 dan maar, omdat er echt nog velen slechtere zijn in dit genre.

avatar van Tarkus

Tarkus

Door de vele slechte kritieken verwachtte ik niet veel van deze film.

Maar ik vond hem best goed.

Het is natuurlijk geen kaskraker, maar het viel allemaal best mee. Vooral hoofdrolspeelster Sarah Lind kon me bekoren. En het scenario is redelijk.

Voor de liefhebbers van het genre zeker geen slechte keuze.

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima horror die lekker wegkijkt.

avatar van Noodless

Noodless

Qua verhaal valt de film wel mee, maar op gebied van horror heeft de film weinig te bieden. Al heeft het laatste kwartier wel wat in petto voor de kijker met een paar geslaagde scènes zoals een schaar in een hoofd en de priester krijgt een paal en een mes in zijn lichaam. Het verhaal weet niet te vervelen dankzij een goede uitwerking naar het einde toe en een aantrekkelijke cast, nl. Sarah Lind, Gina Holden en Kate Yacula. Die laatste speelt Lydia die samen met haar vriend uitgenodigd wordt door onze hoofdrolspeelster in haar appartement wat ze beter niet gedaan hadden. Lydia is dan ook volledig naakt te zien en van Molly ( Sarah Lind ) is een beetje te zien. Dit genre is ook niet echt my cup of tea, maar deze krijgt nog wel een zesje omdat er heel wat slechtere werkjes in dit subgenre zijn. 6/10