Genre: Actie / Komedie
Geregisseerd door: Paco Cabezas
Met onder meer: Anna Kendrick, Sam Rockwell en Tim Roth
Plot Mr. Right
"They make a killer couple."
Martha is ongelukkig in de liefde, totdat ze eindelijk haar ideale man heeft gevonden. Maar haar ware liefde blijkt een internationale huurmoordenaar te zijn die op de vlucht is voor zijn voormalige werkgever. Zolang ze weten te ontkomen aan types als Hopper en 'Shotgun Steve' zouden de twee mogelijk een lang en gelukkig leven kunnen leiden.
Mr. Right
Shotgun Steve
Gus Patrick
Sophie
Bruce
HALVE TAMME. (moderator series)
Sam Rockwell: Nice!!! Ik ben erg benieuwd naar dit project.
Kondoro
Sam Rockwell: Nice!!! Ik ben erg benieuwd naar dit project.
Anna Kendrick
. Ik ben ook benieuwd.
Corcicus
Ietwat teleurstellende, maar bij wijlen vermakelijke chickflick.
Er valt wel wat te lachen en Anna Kendrick blijft een streling voor het oog en acteert weer even leuk als weleer. De hitman vond ik een tikkeltje miscast, en al bij al blijft het toch vooral een vrij standaard romcom.
freek_93
Leuke voorspelbare actie/komedie film.
Anna Kendrick zet een leuke rol neer als crazy girl. Echter, is het vooral Sam rockwell die met zijn karakter het leukst is in deze film. De ideale hitman met een aantal gekke trekjes die deze film het kijken waard maakt. Samen doen ze dus al helemaal gek. Op deze manier, en met andere leuke karakters, wordt er gebouwd aan een slap en voorspelbaar verhaal.
De actie scenes zijn ook prima gemaakt en doen zeker niet onder voor de gemiddelde actie film.
Het zijn vooral de karakters en het crazy gebeuren die deze film leuk maken. Als je dan het voorspelbare verhaal even vergeet is dit een prima film.
Heeft deze film trouwens nooit de Nederlandse bioscopen gehaald? Met Anna Kendrick, Sam Rockwell en Tim Roth heb je toch redelijk grote namen in huis, right? Nog nooit van gehoord, tot ik hem op Netflix voorbij zag komen.
keukenzout
Ik vond deze film per ongeluk echt heel leuk. Niet goed, maar wel leuk. Lekker luchtig en simpel.
Collins
Film heeft inhoudelijk niet veel om het lijf. Een simpel verhaaltje.
Desondanks redelijk komisch. Met name op het verbale vlak. Tekstueel scherp. Puntig, pittig en droog.
Ook met geslaagde fysieke humor waarbij de personages een enorme hoeveelheid nonchalance etaleren. Die nonchalance komt met name tot uiting in de hilarische gevechtscenes. Die uiteraard ook weer doorspekt zijn met scherpe tekst. Fijn.
De personages zijn niet bijster interessant. Wel likeable. Als acteur niet heel uitdagend om te spelen, denk ik. Kendrick en Rockwell doen het trouwens leuk, hoor.
Ach, het is allemaal niet heel diepgravend. Wel vermakelijk.
John Milton
Het is poepdom, maar wel op een leuke manier! Rockwell en Kendrick mogen dit van mij
Antonev
Vermakelijke actie komedie! Het verhaal zelf heeft niet veel om het lijf, de invulling ervan echter wel. De film zit boordevol leuke/rare/scherpe verbale humor en het samenspel tussen Rockwell en Kendrick werkte prima. Dit levert een nette voldoende op.
Cleanshot
Tuurlijk behoorlijk plat, maar de film had wel iets, in ieder geval een paar keer goed gelachen en dan is het wat mij betreft een 3* waard.
leatherhead
Best leuk eigenlijk. Zo infantiel als het maar zijn kan natuurlijk, maar met Rockwell en Kendrick heeft de film een genietbaar duo. De humor is verder quirky, de actiescenes lekker slapstickerig, het script slaat als kut op dirk, maar al met al amuseert de film kostelijk en hou je er toch een fijn gevoel aan over. Kwalitatief verstand op nul vermaak. 3*.
Miszmi
Ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet vinden. Zag de film op de voorpagina op Netflix en zag Anna Kendrick erbij staan, kan altijd erg van haar genieten. Zonder verder te kijken wat voor film het was, heb ik de film aangezet. Misschien had ik van te voren minstens even op moeten zoeken wat het genre is, actie is namelijk absoluut niet mijn soort genre. Dat kwam hierin ook weel duidelijk naar voren, 90% van de film is actie, 80% van de film vind ik geen zak aan daardoor. Echter heb ik ze vervelender gezien, de combinatie met komedie maakt de film draaglijk. Kendrick en Rockwell zijn goed op elkaar ingespeeld, dat maakt de film toch wel aangenamer om naar te kijken.
Al met al kon het verhaal mij niet zo boeien, erg voorspelbaar ook. Maar door de combinatie met komedie, dat prima in beeld is gebracht en het leuke duo, uiteindelijk toch 2,5*. Ik vermoed dat mensen die wel wat met het genre hebben, een stuk hoger uitkomen.
macrobody
Ja, ik kon er wel om lachen, voornamelijk het personage van Sam Rockwell. Verder natuurlijk niets nieuws maar gewoon voor een avondje vermaak is het een dikke voldoende.
Pazmaster
Best een leuk filmpje met een grappig verhaal. Echt hilarisch wordt het niet maar er zitten genoeg leuke scènes in waar ik wel om heb kunnen lachen. Een leuke rol van Rockwell, een grappige vent vind ik. Jammer dat Kendrick een hoofdrol heeft, ik irriteer me behoorlijk aan die bimbo. Als ze niet te veel praat valt het nog mee maar als ze maar blijft kleppen vind ik het echt een domme trien waar ik me kapot aan erger. Gelukkig maakt Rockwell een hoop goed en is het toch wel vermakelijk met leuke actie en grappige dialogen.
Leuk.
Alleen jammer dat Rockwell hard z'n best doet om het zo amusant mogelijk te maken, terwijl dat vervelende schepsel van een Kendrick vooral afdoet aan de lol. Blijft een vervelende actrice, ook hier weet ze haar rol niet naar behoren in te vullen.
Maar verder is het wel geinig. Visueel nog best mooi in beeld gebracht, Rockwell heeft een erg grappige rol en de actiescenes zijn opvallend goed geregisseerd voor een film als dit. Ook de bijrollen van Roth en RZA waren best te pruimen.
Een film die erg lang bijblijft is dit niet denk ik, daarvoor is het toch iets te vrijblijvend allemaal. En vind ik Kendrick gewoon wat te vervelend. Jammer, want met een beter werkend centraal duo had hier nog makkelijk een halfje bijgekund. Nu is het Cabezas op z'n gekende niveau:
Waku
Best aparte actie komedie. Het ene moment zit je in een melige scene met droge humor om nog geen seconde later getuige te zijn van een snoeiharde afrekening.
Met name Anna Kendrick weet te vermaken met haar soms hysterisch gedrag.
De vecht scenes zien er behoorlijk goed uit voor een komedie.
Serieus kun je de film niet nemen maar Mr Right is wel een frisse afwisseling tussen alle ander 13 in een dozijn actie komedies.
D-ark
Prima maar wat voorspelbare lichte zwarte komedie met prima rol van Rockwell. Niet hetzelfde kan gezegd worden over Kendrick die nu heel erg iets nieuws moet gaan doen want haar charmante eeuwig vooruit gestaar en verbaasd zijn is nu wel een beetje zijn charme kwijt. Voor der rest fijn snel grip, wat sterke scenes en vooral makkelijk fijn kijk voer.
blurp194
Het begin was wat flauwtjes en wat mak, maar na een halfuurtje in de film begint het wat vlotter en leuker te worden en tegen het einde vond ik het best goed. Kendrick irriteert me wel eens maar doet hier goed werk, Rockwell was wel wat irritant af en toe. De actiescenes zijn wel het sterke punt van de film, samen met de humor en absurde situaties.
Brabants
Het plot van deze actie/komedie was mij te rommelig waarbij toch het komedie gedeelte nog enige sympathie wist op te brengen door de inbreng van Sam Rockwell en Tim Roth. De motieven zijn daarentegen ronduit saai en de bad guys waren mij wat te stom en te braaf, waarbij dit zeker niet in het voordeel werkte. Anna Kendrick is verre van grappig en het was een behoorlijke smet op het geheel.
geezoes
Ik snap die lage stemmen niet zo. Ik ben blij dat ik me daar ook niet door heb laten leiden. Dit is gewoon een hele leuke film.
Matige film over een jonge vrouw die valt voor een man die een huurmoordenaar blijkt te zijn. Een prima gegeven voor een actie-comedie met een paar aardige scenes. Het duurt even voordat de film echt goed op gang is, mede doordat de personages wat vreemd overkomen in eerste instantie (de casting van Sam Rockwell en Anna Kendrick helpt ook niet echt).
Metalfist
But really, what is a dinosaur other than a dragon?
Mr. Right was zo'n film die echt geruisloos aan mij was voorbij gegaan. Vreemd, want op zich zie ik Anna Kendrick altijd wel graag spelen, maar het was pas via een kameraad (die een grotere fan is van Kendrick dan mezelf) dat ik hier het bestaan van ontdekte. Hij wou dit graag eens zien en wie ben ik dan om hem tegen te spreken. Niet direct waanzinnig hoge verwachtingen, maar het was hopen op een vermakelijk filmpje.
Iets wat niet helemaal uitkomt als je het mij vraagt. Mr. Right is een film die best wel een leuk uitgangspunt heeft, maar eigenlijk gewoon te traag op gang komt. De gimmick tussen de huurmoordenaar en zijn vriendinnetje die niet doorheeft dat hij de waarheid spreekt wanneer hij tussen de soep en de patatten vertelt dat hij juist iemand heeft vermoord op de parking is weliswaar leuk maar heel dat plotje dat er wordt bijgesleurd met de verschillende hitmen werkt de film eerder wat tegen. Had eigenlijk ook meer het gevoel dat dit gewoon diende als opvulling, zo zijn die twee Cartigan broers dan ook ronduit irritant en brengen niets extra aan het geheel. Net zoals de backstory van Francis en Hopper trouwens, voegde ook niet veel toe. Wel leuk dat de film uiteindelijk niet echt het conventionele pad volgt, maar dat Martha ook meer en meer een hit(wo)man begint te worden. Niet echt een beslissing die ik had verwacht en die de film toch nog iet of wat bestaansrecht geeft.
Al is dit vooral een film die het moet hebben van zijn cast. Sam Rockwell doet zijn uiterste best om een charmante huurmoordenaar te spelen met hier en daar wat bizarre trekjes en Kendrick doet hetgeen wat ze moet doen. Blijf het een enorm aandoenlijk iemand vinden, maar de gimmick begint wat van zijn glans te verliezen. Gelukkig is de chemie tussen de twee wel charmant en blijkt het een leuk duo te zijn. Altijd fijn om Tim Roth nog eens te zien. Reservoir Dogs was zo één van die films waarmee mijn liefde voor de cinema werd gestart en Roth had daar met zijn rol als Mr. Orange een groot aandeel in. Jammer genoeg speelde hij voor de rest nooit echt bijzonder interessante rollen, maar dit doet hij nog wel goed. Verder nog een leuke rol voor RZA die eigenlijk op de meest onverwachte momenten opduikt.
Leuk om eens gezien te hebben maar dit is het soort film dat je eigenlijk al bent vergeten wanneer de aftiteling nog loopt. Best nog wel wat leuke momentjes, vond vooral de actie eigenlijk best nog wel goed in beeld gebracht, en een leuk duo in de hoofdrol. Tel daar dan nog eens een paar toffe bijrollen bij en je hebt leuk vertier voor een anderhalf uurtje.
Leno
Erg matige film die vooral erg flauw is, zowel qua grappen als qua verhaal. De karakters zijn vooral niet leuk, eerder tenenkrommend. Opvallend dat Rockwel, een goed acteur, zovaak van die matige rollen weet uit te kiezen. Kendrick is buitengewoon vervelend.
remorz
Lang geleden dat ik zó van voorspelbaarheid genoten heb.
Meest gelezen reactie hier: verhaal heeft niet veel om het lijf. Hoe dik moet je het er als maker bovenop leggen, denk ik dan. Túúrlijk is dit in essentie “je standaard romcom,” en bevat het verhaal niet meer dan boy meets girl. Maar maak van boy een most wanted huurmoordenaar (met nieuw verworven moraal) en zie hoe ieder cliché een nieuw jasje aangemeten krijgt.
Omdat je aanvankelijk vanuit Kendrick meekijkt, is het een tijdje aftasten hoe oprecht de charmes van Rockwell zijn. Net als zij word je als kijker geconfronteerd met een zelfverzekerde paljas die even betoverend is als potentiële creep, en zelfs extra verwarring zaait door die dualiteit te benadrukken.
Wanneer zijn gevoelens voor haar oprecht blijken, verrást de film juist met zijn ware romcom-gehalte. Vanaf hier dan inderdaad het standaardverloop, genre-cliché’s en al. Maar de huurmoordenaar-insteek wordt overtuigend stijlvast volgehouden en blíjft tot het eind verfrissend doorwerken.
Sterker: met goed geschreven dialogen, perfecte casting, aanstekelijk spel van zowel boy als girl én actie die meer dan degelijk in beeld gebracht is, is er eigenlijk heel weinig tegen deze film in te brengen.
Rockwell. Wat een held. Heeft vaak te maken met dualiteit in zijn personages en is er inmiddels de perfecte acteur voor. Naturel, oprecht en aandoenlijk maar niet minder dreigend wanneer nodig. Hier vooral de komediant slash romanticus maar ook als dansende hitman overtuigt hij zonder meer. Uitgegroeid tot extreem veelzijdig acteur op die scheidslijn van A-list en bijrol, waar ik hoop dat hij blijft. Perfecte rol van hem hier.
Kendrick is ook niet slecht, ook al komt ze eigenlijk altijd hetzelfde over, alsof ze niet zozeer acteert maar dat ze rollen aangeboden krijgt waarin ze zichzelf mag spelen. Toch is het haar karakter dat uiteindelijk het meest de draak steekt met het genre. Door zich (conform formule) te laten veroveren, rolt ze en passant even blij het criminele circuit binnen. Heerlijk belachelijke kers op de taart.
En zo een film die misschien een standaardpad bewandelt maar wel degelijk een frisse wind door een belegen genre laat waaien. Cliché-romantiek die serieus overtuigt - góeie chemie tussen de twee! - maar ook een beetje belachelijk gemaakt mag worden. Een tricky koorddans, maar wat mij betreft meer dan geslaagd. Dikke 4*

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Rudderless