• 9.374.502 stemmen

...And Justice for All. (1979)

Drama / Thriller | 119 minuten

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Norman Jewison

Met onder meer: Al Pacino, Jack Warden en John Forsythe

Gesproken taal: Tsjechisch en Engels

Releasedatum: 14 februari 1980

Plot ...And Justice for All.

"Once in a while someone fights back."

Wanneer een corrupte rechter aangeklaagd wordt wegens verkrachting moet Arthur Kirkland hem verdedigen. Kirkland heeft in het verleden problemen gehad met de rechter, waaronder een incident waarbij de jury een cliënt van hem onterecht veroordeeld had. Kirkland komt voor morele dilemma's te staan, helemaal gezien het feit dat de rechter toegeeft schuldig te zijn.

Arthur Kirkland

Judge Francis Rayford

Judge Henry T. Fleming

Grandpa Sam

Jeff McCullaugh

Warren Fresnell

avatar van otherfool

otherfool

Film een rommeltje? Slechte muziek? Misschien. Maar alles wordt weggevaagd door een monsterlijk goede Pacino. Wat een genot om daar naar te kijken.

You're out of order! This whole trial is out of order!

3,5*.

• 1977 stemmen

Gisteren gezien en moet zeggen vond dat deze nog mee viel. Pacino dee er natuurlijk veel aan moet ik zeggen, is niet voor niets mijn top acteur.

Voor de rest verhaal viel goed mee en acteren van de andere viel ook nog mee.

3.5 sterren

avatar van Sonny Black

Sonny Black

Dus het viel allemaal mee

idd

brucecampbell

waar kan je deze film nog vinden? hier in belgie vind ik hem alleen in de fnac maar hij kost 26€!

ik heb deze jaren geleden gezien en vond het een prachtige film!

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

brucecampbell schreef:

ik heb deze jaren geleden gezien en vond het een prachtige film!

Je kan hem hier voor € 9,99 bestellen.

avatar van AGE-411

AGE-411

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

ja, maar de leveringskosten naar belgie bedraagt 15€!

Ja, inderdaad. Dat had ik over het hoofd gezien, sorry! Maar goed dan ben je nog altijd € 1,- goedkoper uit als bij de winkel waar je hem voor € 26,- hebt zien liggen...

ja, maar de leveringskosten naar belgie bedraagt 15€!

Heb deze gekocht op play.com

Gratis levering en staat nu7,50€.

Is niet zo veel en er zijn nederlandse subs bij.

Is echt mooie film hoor.

brucecampbell

Bij herziening nog steeds een sterke film met prima acteerprestaties van Pacino en zeker ook Warden, maar het geheel doet toch teveel denken aan de rechtbankseries op tv.

avatar van blisteringdude

blisteringdude

AGE-411 schreef:

neen zeker?

Ik herriner me vaag ooit zoiets gelezen te hebben.

avatar van Quaero

Quaero

Een vleugje Dumb&Dumber, Law&Order, plus het drama uit 21 grams, en je hebt ...And Justice for All.

Alle gebruikelijke ethische clichés over het advocatenvak komen naar voren

Normaal gesproken houd ik wel van rechtbankfilms, maar dit is gewoon een drama. Pacino speelt wel goed, daarvoor 1,5*.

Heeft er iemand trouwens nog goede tips in dit genre, naast Anatomy of a Murder en Witness for the Prosecution?

avatar van Thrillerr

Thrillerr

Pacino speelde geweldig, vooral aan het einde. Verhaal was ook niet slecht, misschien een beetje teveel drama maar een 4 voor pacino

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Pacino draagt de film, vooral naar het einde toe kan je steeds makkelijker het makkelijke plot, de gedateerde 70s muziek en de vreemde timing negeren. Neem nou de helicopterscène, die compleet overbodig is. Sowieso slaat het hele personage van die rechter ook nergens op, met zijn pistool op zak. Of die kale advocaat. Een soort comic relief wat slecht past en slecht werkt in deze verder behoorlijk serieuze film. Ook had ik graag een epiloogje gezien (einde is nu erg abrupt).

Maar vooral dankzij een geweldige Pacino 3 sterren.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prima film met een uitstekende Al Pacino.

Af en toe zit er ook wel een grappige noot in, Jack Warden als de rechter met zelfmoordneigingen, die de rust in de rechtszaal breng met een revolver...

Maar het eigenlijke verhaal is ook zeer goed, een advocaat die uiteindelijk een pleidooi houdt tegen zijn kliënt...

De film is ondertussen wel een van Pacino's klassiekers geworden...

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

AGE-411 schreef:

neen zeker?

Door de Belofte van Trouw (Engels: Pledge of Allegiance) wordt eeuwige trouw aan deze vlag gezworen. Mede hierdoor is de vlag een symbool van nationalisme, patriottisme en militarisme. Sinds de laatste aanpassing op 14 juni 1954 luidt de tekst:

''I pledge allegiance to the Flag

of the United States of America,

and to the Republic for which it stands:

one Nation under God, indivisible,

with Liberty and Justice for all.''

Zowel deze film als het nummer van Metallica nemen deze tekst op de hak, dat in Amerika zo bekend en veelgebruikt is als het volkslied.

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Captain Pervert schreef:

Maar vooral dankzij een geweldige Pacino 3 sterren.

Helemaal mee eens en ik vond het maar een slap verhaal. Ik had hoge verwachtingen van de film maar dat kwam helaas niet uit. Ik heb de film op dvd bekeken en vond het beeld wel in orde voor een film uit 1979 alleen het geluid 5.1 vond ik niet goed klinken.

Voor mij is de film 2* waard en dat is alleen voor Pacino.

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Ondergewaardeerde film met een ijzersterke Pacino, ik zou zeggen een MUST C voor iedere Pacino liefhebber, ik heb genoten van het begin tot het eind.

Aanrader.........!!!!!

Voor € 5,00 bij Mediadis online.

avatar van ags50

ags50

Voor wie in sprookjes gelooft ...

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Goede film met Al Pacino in de hoofdrol.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

jerryv schreef:

Ik weet niet wat ik er van moet denken, ik voel me bekocht... kan iemand mij enigzins uitleggen waar het "einde" op sloeg?

Hij (de advocaat) wordt uit de rechtbank gezet, de rechter schreeuw om orde.... dat is het?!

Maar wordt hij (HENRY T. FLEMING) nu veroordeeld of komt hij vrij?

En wordt advocaat Arthur Kirkland nu ontslagen of niet?

Een film met een beetje open einde vindt ik niet erg, zelf wat verzinnen is vaak ook leuk, maar in dit geval gaat het om een rechtbank en daar hoort een uitspraak bij, ik heb TOTAAL geen idee hoe dit zal aflopen.... SLECHTSTE einde van een GOEDE film ooit...

Je hebt er echt weinig van begrepen. Het gaat om het grote geheel, en dat schuld/onschuld ondergeschikt is aan macht en/of geld. De film is een aanklacht tegen het rechtssysteem

avatar van stinissen

Gisteren herzien , het eind pleidooi van Pacino was geniaal.

avatar van Zinema

Uitstekend.

Met dank aan Pacino en een aantal sterke bijrollen.

Het verhaaltje is enigszins voorspelbaar, maar door de kleurrijke personages glijdt e.e.a. naar binnen.

De film doet de wereld der advocaten en rechters menselijk aandoen. Al is de hoeveelheid gekkigheid wel hoog.

Vreemd overigens is de heruitgave op DVD ter ere van de serie 'Damaged' en het Pacino-vehicle '88 Minutes', die van een beduidend minder niveau zijn.

Zeer goed.

avatar van chevy93

chevy93

Met muziek van Metallica?

avatar van mer1973

mer1973

Vond het script niet echt bijzonder, zelfs saai.

Maar wat draagt Al Pacino deze film. Het blijft een genot om een van de beste acteurs te zien.

Al Pacino zorgt alleen voor de dikke voldoende.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Heerlijk filmpje hoor . Pacino draagt de film wel helemaal. Hij is natuurlijk weer fantastisch! Daarnaast wel een interessant onderwerp. Misschien niet heel origineel, maar toch. Destijds zou dat overigens nog wel meevallen denk ik. Weet niet of er al veel van dit soort films waren toen. Doet er ook niet toe . Volgens mij waren de 70's wel de topjaren van Pacino. Vijf Oscarnominaties. Niet niks .

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

otherfool schreef:

You're out of order! This whole trial is out of order!

3,5*.

Vond de muziek niet slecht, alleen een beetje te vrolijk misschien . Ongepast misschien, maar niet slecht.

avatar van freddy80016

freddy80016

komedie met drama samen=gedurfd,schitterende film,vind dit nog een tikkeltje beter dan Dog day afternoon

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Geslaagde film met Al Pacino in de hoofdrol als een succesvol advocaat.

De film laat zien hoe een corrupt rechtsysteem te werk gaat, en onschuldige personen achter de tralies laat verdwijnen.

Rechter Flemming is iemand die zich strikt aan de wet houdt, en het voor elkaar krijgt om een onschuldige cliënt van Kirkland (Pacino) te veroordelen.

Het bewijsmateriaal was immers 3 dagen te laat ingediend.

Uiteindelijk wordt Flemming zelf aangeklaagd wegens verkrachting, en wil hij dat Kirkland z'n advocaat wordt.

Dit brengt Kirkland in een lastige situatie.

Wat volgt is een bijna 2 uur durende speelfilm met een mooie ontknoping.

Verder bevat de film bij vlagen wat komische fragmenten, en kunnen we genieten van Pacino's geweldig acteerwerk.

3,0 *