• 9.377.861 stemmen

Geregisseerd door: Jakob M. Erwa

Met onder meer: Esther Maria Pietsch, Matthias Lier en Tatja Seibt

Gesproken taal: Duits

Plot Homesick

Het jonge stel Jessica en Lorenz betrekt een ruim appartement in een naargeestige Berlijnse flatwijk. Jessica is een getalenteerde celliste die wordt geselecteerd voor een belangrijk concours in Moskou. Maar de euforie is van korte duur. Verbeeldt Jessica het zich of proberen de bovenburen haar en Lorenz op alle mogelijke manieren weg te pesten? Ze voelt zich begluurd, vindt een drol op de deurmat en hoort 's nachts getik tegen verwarmingsbuizen. Langzaam maar zeker bouwt de onrust zich op, tot Jessica een drastisch besluit neemt.

avatar van perceived

perceived

Verwacht er weinig van, al ben ik stiekum best wel benieuwd!

avatar van joolstein

joolstein

Deze psychologische thriller, die beïnvloed lijkt te zijn door Roman Polanski was niet slecht en wist me nog wel te boeien maar ik geef er geen voldoende voor. Dat komt door verschillende factoren; de manier van filmen was erg ... tja ik omschrijf het maar als te Duits. Tel daarbij op dat het plot, een zeer trage slow-burner is. Was deze combinatie er één die niet goed werkte voor mij. Daarnaast draait de film zo goed als alleen om actrice Esther Maria Pietsch die de verontruste celliste speelt en persoonlijk vind ik haar niet sterk genoeg om de film te dragen. Ik vond haar niet echt een fijn actrice. De film overstijgt de regels van het genre nooit en zelfs de twist aan het einde komt langzaam waardoor een echte schok uitblijft. Voor mij was de film aangenaam maar niet heel veel bijzonders.

avatar van nadrin

nadrin