• 9.371.633 stemmen

Mythica: A Quest for Heroes (2014)

Avontuur / Fantasy | 93 minuten

Genre: Avontuur / Fantasy

Geregisseerd door: Anne K. Black

Met onder meer: Kevin Sorbo, Melanie Stone en Adam Johnson

Plot Mythica: A Quest for Heroes

De jonge tovenares Marek droomt van grote avonturen. Wanneer ze de hulpbehoevende priesteres Teela ontmoet, biedt ze haar hulp aan. Ze gaat op pad met een bont gezelschap. Samen gaan ze op zoek naar Teela's zus die ontvoerd is door een Oger.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Thriller lijkt me okay. Ga deze iig bekijken.

avatar van joolstein

joolstein

Wat een gave film!! Er is via kickstarter geld opgehaald voor deze film. Het buget zal dus niet al te groot zijn geweest maar door de liefde voor Fantasy is dat bijna niet te zien! De CGI- Oger is redelijk inbeeld gebracht. En ook de orken en andere creaturen zien er degelijk uit. De verhaallijn is sterk en zoals in veel fantasy verhalen komt er een onwaarschijnlijk reisgezelschap die dan een avontuur beleeft. Waar veel van dit soort producties blijven steken in een wat achter elkaar aangeren en gevechtjes werd hier de tijd genomen en op de karakters dieper. Dit is natuurlijk doordat er nog zeker twee films moeten komen! Dit hobby project wat met ingezameld geld van kickstarter en de liefde voor het genre is gemaakt smaakt gewoon naar meer! Was aangenaam verrast en voor mij de eerste ontdekking van 2015!

avatar van JBass

JBass

Gezien het budget was het een redelijke film. Effecten waren niet echt heel slecht, maar konden zeker beter. Hetzelfde geldt voor het verhaal. Melanie Stone blonk niet echt uit als actrice, maar bleef ondanks het vlakke acteerwerk toch boeien. Fantasy fans zullen dit alles hoogst waarschijnlijk voor lief nemen en uitzien naar de sequel.

avatar van bjerik76

bjerik76

het zag er allemaal net iets te mooi uit.

te mooi opgemaakte vrouwen voor in de middeleeuwen, vond ook de vijzel er precies hetzelfde uitzien als in de Xenos anno 2015, en zo meer spullen/ voorwerpen.

De dialogen waren ook erg gemaakt, het kwam allemaal niet overtuigend genoeg over.

Duidelijk een tv film kwaliteit voor een hallmark zender.

avatar van Sjhan

Sjhan

Waar ik me kapot aan ergerde was dat er een kastje stond met kruiskopschroeven, de gamma bestond toen nog helemaal niet.

avatar van Bantavoer

Bantavoer

Niet zo spectaculaire film. De orken leken nergens op. Je zag het rood om de ogen dat het een masker was of opgemaakt. De Oger was wel vet gedaan. Een leuk avontuur, maar ook niet meer dan dat.

Sjihan: iets voor moviemistakes.com?

avatar van xxsilversurferxx

xxsilversurferxx

Kevin Sorbo met vette letters op de filmposter . Maar meneer Sorbo was volgens mij nog niet eens 2/3 minuten te zien in de hele film lol

avatar van Turbodevil

Turbodevil

Ik vind het mooie film, geen een moment verveelt.

De Oger ziet goed uit, Teela trouwens ook.

avatar van patmaniac

patmaniac

film wel helemaal uitgekeken ondanks dat de regisseur(m/v) er wel een janboel van maakte wat betreft vloeiend laten lopen van een film... acteren gaat nog wel, FX was niet spectaculair maar kon er mee door...wat me wel vreselijk stoorde waren de vechtscenes ...dat was gewoon naadje , het leek helemaal nergens op je ziet ze aan de zijkant wachten tot het ene gevecht over is,zodat de ander kon beginnen. en gewoon veel geleend van D&D,LOTR enz enz

avatar van lezertje

lezertje

Op zich aardig verfilmd sprookje, maar met een betere regisseur en betere acteurs en een absoluut beter verhaal (met minder jatwerk van het zwaar overschatte ‘LOTR’) was het ongetwijfeld een véél betere film geworden. Dit is een beetje zonde van het geld. Nu blijft het niets meer dan goedkoop voor tv gemaakte humbug.

avatar van FlorisV

FlorisV

Ik was geinteresseerd geraakt doordat de filmposter en trailer doen vermoeden dat dit met beperkte middelen nog redelijk professsioneel gedaan is. Een hoger budget is immers zelden garantie voor een betere film. Maar ik heb wat commentaren gelezen en daaruit wordt het duidelijk dat de film niet zozeer kracht uit een sterk verhaal of acteerwerk put. Acteewerk is vaak een zwak punt bij lager budget, veel meer dan special effects en zo te lezen geldt dat ook voor vechtscenes en stuntwerk. Nu ben ik iemand die nog best kan genieten van zoiets als Ring of the Nibelungs (met Kristanna Loken) die de hier bekritiseerde elementen nog wel enigszins degelijk aflevert...en het acteerwerk hoeft voor mij niet grandioos te zijn bij zo'n soort film. Maar ik krijg zeker na de trailer de indruk dat het allemaal wat zielloos en ongeinspireerd is, erg jammer. Je zou best een volwaardige, intelligente fantasy film kunnen maken die zich niet zozeer op het sluimerende kwaad en duivelsgebroed richt maar meer op de menselijke problemen net als de betere sci fi. Mijn favoriete fantasy is The Neverending Story dat gaat tenminste over een echt probleem. Maar goed misschien ga ik Mythica nog eens checken...

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Zo ook weer gezien, idd erg opgemaakte vrouwen in de middeleeuwen, tsa ik stoor me daar niet aan.

Film met zo'n klein budget en dan dit eruit halen. Goed gedaan dan.

avatar van FlorisV

FlorisV

Sjhan schreef:

En Orken wel? Het is fantasy, dus een andere wereld...hetzelfde geldt natuurlijk voor het commentaar over opmaak "in de middeleeuwen". Fantasy speelt zich niet af in de middeleeuwen, zelfs niet perse op deze planeet. Maar als het je uit de middeleeuwachtige sfeer haalt (omdat je wel zwaarden e.d. ziet) dan werkt het niet goed dat snap ik.