• 9.370.987 stemmen

Manson Family Vacation (2015)

Komedie / Drama | 85 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: J. Davis

Met onder meer: Jay Duplass, Linas Phillips en Leonora Pitts

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Manson Family Vacation

"Nick is a devoted family man. His brother is devoted to The Family."

Nick Morgan (Jay Duplass) heeft het allemaal: een liefdevol gezin, een mooi huis en een succesvolle praktijk als advocaat in Los Angeles. Zijn vervreemde broer Conrad (Linas Phillips) heeft niets meer dan een rugzak. Wanneer Conrad onverwachts op bezoek komt, is het enige wat hij wil doen de moordlocaties van de beruchte Manson-familie bezoeken. Met tegenzin besluit Nick mee te gaan en samen belanden ze in een road trip die de gebroeders naar de hedendaagse wereld van Charles Manson leidt.

avatar van DionneDarko

DionneDarko

Dit was een aangename verrassing! Leuke plottwist en vond het totaal geen b-film (wat ik eigenlijk wel verwachtte). Ik weet best veel over Manson en voor zover ik weet klopte vrijwel alles. Het was niet even snel scoren met wat name-dropping. De psychologie erachter vond ik ook erg tof. Ik romantiseer of adoreer seriemoordenaars niet maar ik vind ze wel mega interessant. Charles Manson was eigenlijk geen seriemoordenaar meer een cult leider en een hele goede manipulator. Dat hij zijn eigen handen nooit heeft vuil gemaakt komt in deze film ook naar voren. Ik kon sympathie voor beide hoofdrolspelers opbrengen en het verhaal verveelde me geen moment. Het was geen typische comedy maar het had wel een komische noot. Ik heb me hier erg mee vermaakt!

avatar van maurice32

maurice32

Hm niet zo bijzonder , niet mijn ding .

avatar van perceived

perceived

Heb er zo ongeveer hetzelfde over te vertellen als DarlingDionne. Origineel filmpje en tevens een mooi debuut van J. Davis!

avatar van mikey

mikey

Grappige road-film over een geadopteerde man die zijn echte familie opzoekt, de Mansons.

avatar van 93.9

93.9

Vervelende Amerikaanse indie en daar zijn er heeeeel veel van....

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Vanwege de poster deze film lang links laten liggen. Onterecht, want inmiddels bekeken vind ik het een zeer sympathieke film.

Twee broers, tegenpolen van elkaar, op een soort roadtrip waarbij frustraties, herinneringen uit het verleden en interpretatieverschillen en zelfreflectie uiteindelijk tot een mooi einde leiden.

Ik heb me prima vermaakt met deze film.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Best oké, en dat had ook ik niet verwacht. Een leuk verhaal over 2 broers die een maffe toer maken op zoek naar alles wat met Manson te maken heeft. Hun verleden komt uitgebreid aan bod en langzaam maar zeker komt de aap uit de mouw. De sfeer is goed en er zitten ook een aantal grappige scènes in. Er wordt ook leuk gespeeld door de voor mij toch onbekende cast, vooral Phillips valt op in positieve zin. Het einde is best aardig maar ik hoopte op een verrassende wending, helaas bleef die uit maar desalniettemin toch drie dikke sterren voor dit lekker luchtige filmpje.

avatar van scorsese

Redelijke film over twee broers die besluiten de moordplekken van Charles Manson te bezoeken. Op zich wel een origineel verhaal, alhoewel de uitwerking dat uiteindelijk wat minder is. Zo is de ontknoping wel wat voorspelbaar. Hier en daar komt het wel grappig uit de hoek en het kijkt allemaal wel gemakkelijk weg (ook vanwege de korte speelduur).

avatar van De specialist

De specialist

Originele film, met origineel uitgangspunt. Alleen jammer, dat , gelet op het uiterlijk van broer Conrad (Linas Phillips) en de vele hints in het cenario, de twist niet echt als een verassing komt.

avatar van Mescaline

Mescaline

Makkelijke wegkijker en vermakelijk van begin tot eind! De plottwist dat hij een zoon van Manson was had voor mij niet zo nodig gehoeven. De band tussen de 2 broers vond ik vooral het meest interessant en natuurlijk de weetjes rondom de Manson familie.

Ja, best wel leuk!

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Redelijke indie Komedie / Drama,die wel erg luchtig voortkabbelt .

De fascinatie voor alles wat met manson te maken heeft is al jaren een inspiratie bron voor serie's docu's en films .

Dit speelt daar op een leuke manier op in , ook door op die fascinatie voor de fascinatie in te spelen , en natuurlijk de twist die ik persoonlijk niet zag aankomen , maar als je het weet, niet erg ""out of the blue" komt .

aangenaam om te zien , maar ik vond het verder niet erg veel inhoud hebben .

Je krijgt wel ( te minste ik in ieder geval ) wel zin om een Charles Manson docu's te kijken , want de man had wel inhoud, 'meer als deze film in ieder geval .

matige voldoende ,,,2,5 *

avatar van Ebenezer Scrooge

Ebenezer Scrooge

Twee broers, elkaars tegenpolen - de één een werkloze goeiige losbol, de ander succesvol advocaat, voorbeeldburger, getrouwd, vader van een kind - bezoeken op een dag de moordlocaties van de beruchte Manson-familie. Er bestaat hier trouwens een naam voor: duister toerisme/thanatoerisme, naar Thanatos, een figuur uit de Griekse mythologie en personificatie van de Dood. Ik heb me hier ook wel eens schuldig aan gemaakt, moet ik eerlijk bekennen. Een bezoek aan het Anne Frank Huis valt overigens ook onder duister toerisme, dat maakt het gelukkig wat minder erg.
Enorm gelachen om die scène als ze op de autoweg worden aangehouden en die ene broer de politieagent uitscheldt voor 'Pig!', met name de manier waarop. Maatschappijkritisch soms ook, maar op een luchtige manier. Dat gedoe met dat schilderij bijvoorbeeld. Is toch erg eigenlijk dat mensen zo doen? Deed me denken aan een scène uit American Beauty, als Spacey dat brandschone huis van zijn buren binnenloopt en de buurvrouw dan zegt: 'Let maar niet op de troep.'
Ook de vergaande fascinatie voor seriemoordenaars wordt op de hak genomen. Werden in de jaren tachtig in Amerika geen T-shirts verkocht met teksten als "I Love Ted Bundy"? Seriemoordenaars in de gevangenis die huwelijksaanzoeken krijgen, ook al zo'n raar fenomeen. De talloze Jack the Ripper-tours die je in Londen kunt boeken.
Ook grappig dat de zoon van Charles Manson een goedzak is die geen vlieg kwaad doet, wat ook weer stof tot nadenken geeft.
Aangenaam verrast door deze leuke film!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Alleraardigste debuutfilm. Ik heb me ook wel eens verlustigd aan een true crime podcast over een seriemoordenaar of een geruchtmakende moordzaak, dus een morbide fascinatie met de gevolgen van hypergeweld is me zeker niet vreemd. 'Manson Family Vacation' (2015) werpt licht op die vreemde subcultuur van mensen voor wie de zaak rond Charles Manson bijna een levenshouding is geworden. In de betere bromance-traditie vormt de toenadering tussen twee broers - de één groeide op bij zijn ouders, de ander werd geadopteerd - een psychologische aanleiding om verschillende plekken rond de Manson-moorden op te zoeken. Nick Morgan (Jay Duplass) ziet tot zijn gruwel dat adoptiebroer Conrad (Linas Phillips) zelf steeds meer op de sekteleider begint te lijken. Moet hij deze ontwikkeling een halt toeroepen, of hem laten begaan om diens gevoel van onthechting een plek te geven? Op een niet-oordelende en respectvolle manier verkent deze prent de complexiteit van identificatie met minder frisse mythologieën. En net als in 't echt is er geen goed of slecht, maar een onoverkomelijke uitkomst van hoe tegenstrijdig mensen zijn,