• 9.371.676 stemmen

Geregisseerd door: Filip Renc

Met onder meer: Tatiana Pauhofová, Karl Markovics en Gedeon Burkhard

Gesproken taal: Duits, Engels, Tsjechisch en Litouws

Plot Lída Baarová

"She turned down Hollywood to become Goebbels' lover: Lída Baarová"

Biografische film over de Tsjechische actrice Lida Baarova, die in de jaren dertig naar Berlijn kwam om films te maken. Ze wordt het liefje van Gustav Fröhlich, op dat moment de populairste acteur in Duitsland. Als ze propagandaminister Joseph Goebbels ontmoet krijgen ze een relatie. Dit tot woede van Goebbels' vrouw Magda, die Hitler te hulp roept. De Führer dwingt Goebbels zijn geliefde op te geven en Lida Baarova krijgt een speelverbod. Lida vlucht later terug naar haar vaderland, en als dat bezet wordt door de Duitsers, naar Italië. Na de oorlog keert ze terug naar Praag, waar ze in de gevangenis belandt. Ze blijft de rest van haar leven achtervolgd door het stigma 'het liefje van Goebbels' te zijn geweest. Op hoge leeftijd kijkt ze terug op haar leven.

Lída Baarová

Joseph Goebbels

Gustav Fröhlich

Lída Baarová (80 Years Old)

Ludmilla Babková - Mother

Karel Babka - Father

Zorka Janů - Sister

Adolf Hitler

Hans Fischer - UFA Assistant Director

Magda Goebbels

avatar van Fransman

Fransman

De geschiedenis van de Tsjechische actrice Lida Baarova die het liefje van propagandaminister Joseph Goebbels werd, had een betere film verdiend. Een film met een betere regie, betere acteurs en een groter budget. Deze film is waarschijnlijk voor televisie gemaakt, maar oogt uiterst pover. Hij stamt ongetwijfeld uit de zelfde beroemde Barrandov-studio's als waar Lida Baarova haar carrière is begonnen.

Ze was geen groot actrice toen ze begin jaren dertig op uitnodiging van de UFA naar Berlijn kwam om het daar te gaan maken. De UFA zat te springen om nieuwe gezichten toen vele acteurs bij de machtsovername van de nazi's Duitsland de rug hadden toegekeerd of er niet meer mochten werken door hun Joodse achtergrond. Baarova had de uitstraling van het onschuldige jonge meisje en werd de tegenspeelster van jeune premier Gustav Fröhlich, met wie ze meteen een verhouding begon. Ze werd de buurvrouw van Goebbels en 'de bok van Babelsberg' (de Duitse filmstudio's), zoals zijn bijnaam luidde, liet dit groene blaadje niet aan zich voorbij gaan. Goebbels was zelfs bereid zijn huwelijk en carrière voor Lida Baarova op te offeren, totdat Hitler daar een stokje voor stak.

Het grootste manco van deze film is de miscast van Karl Markovics als Goebbels. Hij lijkt niet op hem maar is ook nog eens een slecht acteur. Een houten klaas, zonder ook maar een grijntje van de duivelse charme waardoor vrouwen als bosjes voor deze kreupele dwerg vielen. Tatiana Pauhofová als Lida Baarova bakt er ook niet veel van. Ze heeft geen enkele uitstraling, waardoor het ongeloofwaardig is dat zoveel mannen voor haar vielen. Tel daarbij op dat iedereen in Berlijn, inclusief Hitler en Goebbels, Tsjechisch spreekt, waardoor er van de geloofwaardigheid niets meer overblijft. Een jammerlijke mislukking deze film.

avatar van Timvabe

Timvabe

Dit is echt niet veel hoor.

Slecht gespeeld en een zeer slechte casting.

Goebbels lijkt totaal niet op Goebbels en de persoon die ze als Hitler neerzetten lijkt wel als grap bedoeld.

Net of de makers vonden: Als hij een Hitler snorretje heeft is het wel voldoende want dan snappen de mensen wel wie hij moet uitbeelden.

Bespaar je de moeite en laat dit maar liggen

avatar van Tarkus

Tarkus

Het verhaal is zeer interessant, maar de uitwerking daarvan in deze film is beneden alle peil.

Dat Goebbels en Hitler Tsjechisch spreken is tenenkrommend, net als de acteurs dat zijn, slechte casting alom.

Laat een Duitse producent dit maar eens overdoen met goede Duitse acteurs in de rollen van de twee oppernazi's en een Tsjechische actrice in de hoofdrol, en elk hun eigen taal laten spreken, je zou een prachtige film hebben.

Ik heb de prent wel uitgekeken, omdat ik wel geïnteresseerd was in het verhaal van Lída Baarová, waarvan ik alleen wist dat ze actrice was en vooral de minnares van Goebbels, maar niet wat er tijdens en na de oorlog met haar was gebeurd.

Maar deze figuur verdient dus wel een betere film.

Tegenvaller. Louter Tsjechische taal en niet bepaald de beste acteurs en actrices. Personage dat Hitler speelt is een grote aanfluiting.

avatar van John Barry

John Barry

Goede film over het leven van actrice van Lída Baarová. Mevrouw Baarová was een mooie en nogal naïeve persoon die haar kans om echt door te breken als actrice vergooid door een affaire met Goebbels. Door deze affaire haalt ze zichzelf en haar familie veel ellende op de hals.
Vooral de tweede helft van de film is best tragisch. Tatiana Pauhofová speelt de rol van Baarová uitstekend. Mijn waardering voor de film was nog wat hoger geweest als er niet zulke waardeloze acteurs voor Goebbels en Hitler waren gecast.

avatar van EIGER3970

EIGER3970

Okay, Goebbels ziet er niet. Er wordt Tjsechisch gesproken... minpunt, maar is ook door een Tsjechische studio gemaakt, zie Hollywood geen film over de relatie tussen Baarova en Goebbels maken. Maar de interieurs van de café's zijn toch prachtig authentiek, en de kostuums... dan nog niet gesproken over de vele oldtimers. De settings in de dorpen en steden. Kortom voor mij ondergewaardeerd!

avatar van Black Math

Black Math

Een Duitse vriend van mij had een tante die de secretaresse van Goebbels was. "Ein sehr netter Mann" omschreef ze hem tot afgrijzen van mijn vriend. Dus een film over de aantrekkingskracht van Goebbels is zeker potentieel interessant.

Helaas is deze film met afstand de slechtste film die ik in tijden gezien heb. Voor nazi's die Tsjechisch spreken (terwijl er wel af en toe Duits doorheen komt) kan ik nog wel een oogje dichtknijpen. Helaas hebben ze totaal geen uitstraling. Hitler komt verlegen over en mist al het charisma van de echte Hitler. Datzelfde geldt voor een nog sterkere mate voor de Goebbels in deze film. Wat een ontzettende lelijke creep is dat. Tot overmaat van ramp is het acteerwerk behoorlijk slecht van alle acteurs, met name van de mannelijke tegenspelers.

Tenslotte is de film zo over de top melodramatisch dat het grappig wordt. Hoogtepunt/dieptepunt zijn de klaarkomende gezichten in het vuur met Wagners muziek op de achtergrond tijdens de seksscene van de hoofdpersone met Goebbels. Maar de zelfmoord van de zus[/spoiler mag er ook wel wezen. De Rose-ziet-Jack-in-haar-droom Titanic-achtige scène op het einde waarin de hoofdpersone sterft en op het laatste moment Goebbels voor zich ziet, maakt het melodrama compleet. Maar wel hilarisch. Dat maakt helaas geen goede film. 0,5*.