- Home
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Spanje / Zuid-Korea
Geregisseerd door: Billy Ray
Met onder meer: Chiwetel Ejiofor, Nicole Kidman en Julia Roberts
Plot Secret in Their Eyes
"The truth lies in the most unexpected places."
Een hecht team van FBI onderzoekers, Ray (Chiwetel Ejiofor) en Jess (Julia Roberts), raakt verscheurd wanneer ze ontdekken dat de tienerdochter van Jess op brute en onverklaarbare wijze is vermoord. Dertien jaar later, na iedere dag obsessief op zoek te zijn naar de ongrijpbare moordenaar, heeft Ray eindelijk een nieuw spoor ontdekt waarvan hij zeker is dat hij de zaak kan oplossen. Niemand is echter voorbereid op hetgeen dat vervolgens zal gaan gebeuren.
Ray
Marzin / Beckwith
Carolyn
Angie - Receptionist
Brabants
Deze Amerikaanse remake van de Argentijnse thriller uit 2009 gaf mij niet het idee meerwaarde te bieden. Het gebruik van flashbacks was een duidelijke overkill waardoor de stroom van het verhaal voortdurend werd onderbroken. Een van de Hollywoodiaanse tactieken bij het vervaardigen van een remake van Buitenlandse films is het optrommelen van bekende acteurs. Dat is dan ook een van de weinige pluspunten van deze film. Met name Julia Roberts en ook Chiwetel Ejiofor spelen sterk. Nicole Kidman met haar in botox overladen smoelwerkje staat duidelijk in de schaduw.
filmkul
Redelijke thriller. De opbouw is goed en de film kijkt aardig weg. Helaas valt de spanning soms weg door het veelvoudig gebruik van flash backs. Het is soms lastig in te schatten of je naar het heden zit te kijken of naar het verleden. Het verhaal is best aardig en de twist is goed en niet voorspelbaar. De acteurs zetten prima werk neer. 3.0/3.5
hoffhaan
Sluit me hier helemaal bij aan. Heb me zeker vermaakt met deze film. 3.5
Het is dat ik wist dat deze film een remake was van een gaaf origineel anders had ik het hier nauwelijks uitgehaald. Deze film is nauwelijks te vergelijken.
Ofwel, hoe maak je van een mooie sfeervolle thriller een doodgewoon standaardfilmpje.
Middelmatige amerikaanse remake van het superieure argentijnse orineel uit 2009. Gooi er een subplot over terroristen tegenaan en voeg een reeks Hollywoodsterren toe en succes is gegarandeerd, zullen de producenten hebben gedacht. Helaas. De film is erg rommelig gemonteerd en nogal verwarrend door de flashback-structuur, waarbij je sporadisch niet meer weet in welke tijd je je bevindt. De personages blijven daarnaast vlak en afstandelijk.De belangrijkste plotlijn is intact gebleven en blijkt ook hier effectief, maar verder is de film in ieder opzicht minder geslaagd dan El Secreto De Sus Ojos.
Smugmarty
Eyiofor kan zoals 12 Years liet zien overtuigen en een sterke rol neerzetten maar blijkbaar weet hij zich naast Kidman geen houding te geven. Kidman is zoals vaker meer bezig met er "goed" uitzien en zwoel kijken dan met een overtuigende rol neerzetten en dat weer in tegenstelling tot Roberts die zich voor deze rol een heuse "verwaarloosde trailerpark make-over" heeft laten bezorgen en daadwerkelijk onaantrekkelijk oogt maakt het geheel.... tja een beetje vreemd. Ook de casting loopt scheef want wie heeft bedacht dat een Moskee ganger een soort opgeplakte dikke arabieren neus moet krijgen; wat ziet die jongen er bizar uit. En nee hij heeft geen gezichtsoperatie ondergaan zoals in begin van de film gesuggereerd wordt....
Een 2,5 voor de moeite..
arno74
Best wel meegevallen, al is dat misschien omdat mijn verwachtingen erg laag waren. Dat het een meesterwerk als het originele El Secreto de Sus Ojos (2009) niet kon evenaren was te verwachten. Op zich wel fijn dat het geen exacte kopie is geworden, de details uit het origineel zijn wel bewaard gebleven, maar worden iets anders ingevuld, soms komen die amper verder dan een knipoog naar het origineel. Minder leuk vond ik zelf dat het allemaal ontzettend wordt voorgekauwd, de diepgang en mysterie uit het origineel is nergens te bekennen. Zodra ook maar de minste vraagteken bij de kijker dreigt te ontstaan wordt in deze versie meteen naar een flashback gegrepen om even uit te leggen hoe het in elkaar zit. Ook de chemie tussen de personages ontbreekt volledig, alsmede de veel rijkere achtergrond. Daarnaast voelt de poging om het verhaal iets anders te laten verlopen soms wel nogal geforceerd aan, waardoor sommige scenes lastig te plaatsen zijn, zoals dat paardenrennen.
Deze remake is een sterk vereenvoudigde variant geworden op het origineel, het wordt soms net anders gebracht waardoor het niet vervelend is om beide films te zien, maar de kwaliteit, chemie, sfeer, acteerwerk en diepgang van het origineel is hier nergens te bekennen. Alleen Julia Roberts doet hier goed haar best om in haar personage op te gaan, en daar slaagt ze ook in, zij is de enige die echt weet te overtuigen. Voor Kidman lijkt acteren wel dagelijkse sleur geworden, of ze had er geen zin in of ze voelde zich te goed voor de film, hoe dan ook erg slecht. Ejiofor weet zelf ook nergens uit te blinken, maar dat lijkt me ook lastig als je filmpartner geen zin lijkt te hebben. De platonische liefde tussen hun personages kwam totaal niet van de grond.
Als losstaande film geef ik het een magere 3*, versus de 5* die ik het origineel gaf. Wie het origineel niet heeft gezien, en van meer complexiteit en diepgang houdt, kan ik alleen maar aanraden om dat wel te doen. Dat verhaal zit wat anders in elkaar dus is het niet heel erg als je de remake al hebt gezien.
IH88
Secret in Their Eyes
Een Amerikaanse versie van de schitterende Argentijnse film El Secreto de Sus Ojos, is dat een goed idee? Op zich is het verhaal goed vertaald naar een Amerikaanse setting maar de film mist de sfeer, de spanning en de chemie tussen de acteurs die de Argentijnse versie zo goed maakte. De stadionscene, de verhoorscene en de liftscene zitten ook in deze film maar vooral die laatste twee scènes zijn een stuk minder.
Wat ik wel sterk vond aan de Amerikaanse versie is dat de vermoorde vrouw in flashbacks terugkomt zodat je ook echt een band met haar kan opbouwen, en het verdriet wordt wat meer invoelbaar gemaakt. Ejiofor en vooral Julia Roberts zijn geweldig en Roberts verdient alle credits want ze is onherkenbaar "lelijk" en ze ziet er echt grauw en terneergeslagen uit. Kidman is een stuk minder en haar chemie met Ejifor is een lachertje vergeleken met de constante spanning die er heerste tussen Villamil en Darin. Secret in Their Eyes voelt aan alsof je Messi live hebt zien voetballen in Barcelona en het de weken daarna weer moet doen met de dertien in een dozijn rechtsbuiten van een willekeurige eredivisieclub...
Aardige film waarin een FBI-agent onderzoek doet naar de moord op de dochter van zijn collega. Een Amerikaanse remake van El Secreto de Sus Ojos waarbij, naast een aantal andere kleine wijzigingen, het verhaal ook naar Amerika is verplaatst. Onderhoudend gemonteerd vanwege de twee verschillende tijden waarin het verhaal zich afspeelt. Zeker geen slechte film, maar qua sfeer haalt deze het niet bij het origineel.
LadyB
Zeer goed verhaal en een verrassend einde! Laatste 5 minuten met open mond gekeken!
In het midden wellicht wat traag maar al met al een film die in je hoofd blijft zitten!
K. V.
Blijkbaar is dit een remake, maar 'k kon me er toch niet zo veel meer van herinneren.
'k vond het geen misse film, alleen mocht hij qua tempo toch iets hoger geweest zijn. Gelukkig maakte het einde veel goed.
De cast deed het niet slecht, maar had er misschien toch nog iets meer van verwacht.
Toch wel het bekijken waard.
Leno
Ik was niet bovenmatig gecharmeerd van het origineel. Enkele knullige karakters gooiden roet in het eten, waar het switchen tussen heden en verleden ook niet altijd lekker liep. Dat is hier allemaal beter voor mekaar. Toch is het niet meer dan een herhalingsoefening, alleen dan in het Engels. Dit maakt het niet een mindere film maar iets toevoegen doet het ook niet. Behalve dat er meer mensen bereikt worden wellicht.
Captain Pervert
Ietwat nietszeggende film die voortkabbelt en op het laatst nog een aardige twist heeft. De voornaamste verdienste is dat ze Julia Roberts zonder makeup voor de camera hebben gekregen. Die heeft al jaren geen noemenswaardige film meer gemaakt en leent zich enkel nog voor parfum-reclames van dure Franse merken, waarin ze logischerwijs helemaal volgeplamuurd te zien is, nog breder grijnzend dan die kat uit Alice in Wonderland.
garfreek
Ik vond het een fijne film, vooral door het te gekke acteerwerk. Zeker een keer kijken als je een wat rustigere thriller aan kan!
des1
WtF is Billy Ray dat ie zo'n sterrencast behoorlijk matig geregisseerd zo liet ronddolen in een verhaal? Dat had met meer beklemming gekund en veel minder 2D. Geen van de relaries kwam zo uit de verf. Kidman bleef een popje en Roberts de gekwelde. Opvallende rol van de bad guy in het verhaal. Ontknoping kwam er als bijna een afterthought dan toch snel achteraan... waar ik weer niks van geloof omdat mensen zo niet in mekaar zitten (zie de Nicky Verstappen zaak).
Black Math
Degelijk. Het plot is redelijk boeiend met een onverwachte en interessante ontknoping. De film moet het wel voornamelijk van het plot hebben; visueel vond ik het nou niet heel erg bijzonder. Uiteindelijk een film die doet wat het doen moet, maar zeker niet meer. 2,5*.
cantforgetyou
- 1952 berichten
Op zich best een goede film, maar ergens is de film ook traag, beetje irritant, komt niet echt op gang, blijft allemaal een beetje voortkabbelen.
Iedereen doet zijn best. Dus op zich zeker een voldoende. Maar er zit iets saais aan het geheel.
De plottwist op het einde geeft dan weer wat power. Maar dan is het al een beetje te laat.
lang pee
Een slappe remake van het prachtige Argentijnse pareltje "El secreto de sus ojos" , trouwens een oscar winnaar. Sterren genoeg maar absoluut geen boeiende film, eigenlijk gewoon een slechte dure film....
En ik geef ramsa en nog iets van een andere review gelijk, Roberts bakt er niets van...
AngelicV
Wat een slap aftreksel van het origineel. Amerikaans... allemaal wat sensationeler en ook weer de bekende problematiek met naakt etc. Kijk het origineel El secreto de sus ojos.
TragieStar.*
Nicole Kidman marathon 40#
Spannend, goed acteerwerk, interessante wendingen
Ook deze film heb ik ooit eens geprobeerd te kijken, lang geleden, maar toen afgehaakt en daarna nooit meer de kans genomen om verder te kijken. Misschien maar 5 minuten gezien. Tot ik deze marathon ben gaan doen en toen moest ik het wel helemaal afkijken
Erg spannende en onderhoudende film. De verhaallijnen lopen wat door elkaar heen, dit kan wat verwarrend zijn, maar tijdens het kijken wordt het al snel duidelijk. Kidman, Roberts en Ejifor vormen de hoofdrolspelers en hebben allemaal hun eigen aandeel in het verhaal. Dit werkt goed. Het laat meerdere kanten en rangen zien in de organisatie en hoe iedereen met de zaak omgaat.
Toen ik de film nogmaals een kans wilde geven las ik pas dat het een remake is van een andere buitenlandse film waarvan ik toevallig zag dat die ook nog op mijn lijstje stond. Om die reden was ik wat minder enthousiast, omdat het gewoon een kopiewerkje is ipv een eigen creatieve verhaal. Desondanks vond ik de film wel heel erg goed. Spannend, verschillende wendingen zorgen voor dat ik het einde eigenlijk niet had zien aankomen. Geen idee of veel dingen hetzelfde zijn als het origineel of dat er ook een eigen invulling aan gegeven is. Toch moet ik het origineel ook maar eens gaan bekijken.
Een aanrader!

Father and Daughter