• 9.375.048 stemmen

Secret in Their Eyes (2015)

Misdaad / Drama | 111 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Spanje / Zuid-Korea

Geregisseerd door: Billy Ray

Met onder meer: Chiwetel Ejiofor, Nicole Kidman en Julia Roberts

Plot Secret in Their Eyes

"The truth lies in the most unexpected places."

Een hecht team van FBI onderzoekers, Ray (Chiwetel Ejiofor) en Jess (Julia Roberts), raakt verscheurd wanneer ze ontdekken dat de tienerdochter van Jess op brute en onverklaarbare wijze is vermoord. Dertien jaar later, na iedere dag obsessief op zoek te zijn naar de ongrijpbare moordenaar, heeft Ray eindelijk een nieuw spoor ontdekt waarvan hij zeker is dat hij de zaak kan oplossen. Niemand is echter voorbereid op hetgeen dat vervolgens zal gaan gebeuren.

Tweede verfilming van het boek La Pregunta de Sus Ojos (2005) geschreven door Eduardo Sacheri.

Eerste verfilming: El Secreto de Sus Ojos (2009)

arno74

Nee he? Meesterwerk El Secreto de sus Ojos, in de remake met Nicole Kidman en Julia Roberts...

Voelt nu al aan als een enorme flop.

Of ze moeten elke scène letterlijk op dezelfde wijze overschieten, maar zelfs dan gaat volgens mij de hele sfeer verloren. Doodzonde dit soort remakes.

O jee..

Vanaf 10 maart 2016 in de bioscoop (Universal)

EDIT: release is helaas komen te vervallen

Trailer geplaatst

arno74

Trailer is niet best, ziet eruit als een vrij doorsnee Amerikaanse thrillertje. Van het origineel hebben ze zo te zien heel weinig overgenomen, het worden zo twee behoorlijk verschillende films, op de hoofdlijnen na. Deze zal dus een mituut of 90 gaan duren zo te zien, de diepgang is weg, de Argentijnse achtergrond is (uiteraard) weg, de sfeer is weg, de chemie tussen de hoofdrolspelers (was man-vrouw, en nu Nicole Kidman-Julia Roberts), de cinematografie... de achtervolging in het stadium... ziet eruit als het allemaal weg is. De twee uur van het origineel zal het dus niet nodig hebben. De vondst van het lijk heeft ook niets met het origineel te maken, zeker qua cinematografie, sfeer en effect niet. Wereld van verschil...

Als ze een remake gaan maken doe het dan goed... met zo'n sterk bronmaterial moet je niet alles wat die film sterk maakt eruit gaan verwijderen...

avatar van Malick

Malick

Och, waar maak je je druk om? Veel minder dan El Secreto de sus Ojos kan het niet worden. Daar was zoveel aan mis. Het plot, de flashbackstructuur en het acteerwerk om eens wat te noemen. Dat jaar had Un Prophète bij de Oscars moeten winnen. Dat is pas een monument van een film. Zaten we nu ook niet met deze remake opgescheept.

En daarbij, een remake hoeft niet het origineel te volgen. In de trailer zie ik trouwens wel een shot van het voetbalstadion voorbij komen.

arno74

Ik zie het ja, die scène zit er wel in. Un Prophète vond ik heel gewoontjes binnen het misdaadgenre, en juist bij El Secreto de sus Ojos klopte alles, de sfeer, het script, goed uitgewerkte personages... Smaken verschillen.

avatar van Seam

Seam

Dit gaat slecht worden

avatar van gauke

gauke

Eén van de beide mannelijke FBI agenten was in deze Amerikaanse remake van het duistere, troosteloze Argentijnse origineel, een vrouw geworden. De regisseur leverde een solide, doch doorsnee en weinig opvallende dramatische thriller, die ik snel weer vergeten zal zijn. Vooral Julia Roberts en Chiwetel Ejiofor speelden bijzonder sterk; Nicole Kidman daarentegen was niet bijzonder.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dit is dus een remake? De Spaanse/Argentijnse film vond ik vrij goed, maar ben benieuwd of deze nieuwe remake beter zal zijn. Wel jammer dat je al weet hoe de film afloopt als je de originele al zag.

avatar van vranque

vranque

Eerlijk gezegd was ik het origineel alweer vergeten en wist ook niet meer hoe het afliep. Dat was gunstig dus maar maar dat heeft niet veel geholpen. Mooi verhaal in een standaard jasje.

Eenvoudig vermaak dus met een uitwerking dat weinig verheffends te bieden heeft.

avatar van boemboem27

boemboem27

op zich zeker geen verkeerde film.

het blijft boeien tot het laatste moment.

alleen het einde had ik niet aan zien komen

echt geheel onverwacht..

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

Oscar voor Beste Make-up en Haar!

Lovenswaardig hoe men zó een mooie, en inmiddels gracieuze, vrouw als Julia Roberts zó'n Plain Jane look heeft weten te geven.

avatar van angelli27

angelli27

zoals boemboem27 zegt is idd onverwacht maar wel redelijke film 3 sterren waard

avatar van schumacher

schumacher

Redelijke film.

Het einde was idd onverwacht, kon ik wel smaken, voor dat alleen al moet je deze film uitkijken.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Ontzettend saai en standaard misdaadverhaaltje. De film krabbelt maar wat voort en wordt nergens interessant of spannend.

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Soms een beetje te langdradig, had wellicht in de normale 90 minuten gemogen, want het venijn zat hem in de staart. Het einde was verrassend, dus erg goed. Dus blijven zitten tot THE END

avatar van bjerik76

bjerik76

Mooie film, het was in het begin wat verwarrend doordat de film in verschillende tijden afspelen.

( verleden en heden wat ruim 13 jaar verschilt)

Maar doordat Kidman, Chiwetel en Roberts er hetzelfde uitzien, en dus niet ouder of jonger eruit zagen kwam ik er soms na 10 minuten achter dat ik in de verkeerde tijd zat.

Waarvan ik dacht dat het het zich in het "nu" afspeelde, bleek ineens dus 13 jaar geleden te zijn, en andersom.

Leuk Julia Robert eens te zien zonder make-up en glamour kleding, iedereen zet wel een goede rol neer.

Ook het eind had ik niet verwacht.

Film komt wat traag op gang, maar word wel steeds duidelijker hoe het in elkaar zit.

avatar van Hansopje

Hansopje

Er zaten zo hier en daar wel wat saaie en langdradige momenten in, maar het einde maakt alles wel goed. Die had ik niet zo snel aan zien komen. Julia Roberts steelt de show. En een dikke pluim naar de grimeurs. Jeetje... wat zag ze eruit!

avatar van Brabants

Brabants

Deze Amerikaanse remake van de Argentijnse thriller uit 2009 gaf mij niet het idee meerwaarde te bieden. Het gebruik van flashbacks was een duidelijke overkill waardoor de stroom van het verhaal voortdurend werd onderbroken. Een van de Hollywoodiaanse tactieken bij het vervaardigen van een remake van Buitenlandse films is het optrommelen van bekende acteurs. Dat is dan ook een van de weinige pluspunten van deze film. Met name Julia Roberts en ook Chiwetel Ejiofor spelen sterk. Nicole Kidman met haar in botox overladen smoelwerkje staat duidelijk in de schaduw.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Heb net ook naar "Secret in Their Eyes" gekeken, en het is precies zoals Brabants zegt.

meer heb ik er ook niet aan toe te voegen.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Ik vond deze remake iets beter dan het origineel, op één of andere manier vond ik deze versie iets beter te behapstukken. Maar het blijft een traag en soms saai verhaal. Het is dat de ontknoping zo goed is want anders had ik een veel lager cijfer gegeven. Acteerwerk is oké.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Behouden en rustig in beeld gebracht. Prima plotontwikkeling waar je naar toe geleid wordt en best vindingrijk te noemen is. Ik moet het origineel nog zien maar was aardig tevreden over deze uitvoering. Acteerwerk was prima en er zaten momenten van leuke dialogen met een knipoog in.

Prima.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke thriller. De opbouw is goed en de film kijkt aardig weg. Helaas valt de spanning soms weg door het veelvoudig gebruik van flash backs. Het is soms lastig in te schatten of je naar het heden zit te kijken of naar het verleden. Het verhaal is best aardig en de twist is goed en niet voorspelbaar. De acteurs zetten prima werk neer. 3.0/3.5

avatar van hoffhaan

hoffhaan

filmkul schreef:

Sluit me hier helemaal bij aan. Heb me zeker vermaakt met deze film. 3.5

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Prima thriller met een uitstekend acterende cast. Het is niet hoogdravend, maar toch zeer vermakelijk. Het einde zag ik even niet aankomen. Dit is een film voor een heerlijke zaterdagavond op de bank met zeventwintig liter cola naast je en een emmer popcorn. 3,5 *

Het is dat ik wist dat deze film een remake was van een gaaf origineel anders had ik het hier nauwelijks uitgehaald. Deze film is nauwelijks te vergelijken.

Ofwel, hoe maak je van een mooie sfeervolle thriller een doodgewoon standaardfilmpje.

avatar van james_cameron

Middelmatige amerikaanse remake van het superieure argentijnse orineel uit 2009. Gooi er een subplot over terroristen tegenaan en voeg een reeks Hollywoodsterren toe en succes is gegarandeerd, zullen de producenten hebben gedacht. Helaas. De film is erg rommelig gemonteerd en nogal verwarrend door de flashback-structuur, waarbij je sporadisch niet meer weet in welke tijd je je bevindt. De personages blijven daarnaast vlak en afstandelijk.De belangrijkste plotlijn is intact gebleven en blijkt ook hier effectief, maar verder is de film in ieder opzicht minder geslaagd dan El Secreto De Sus Ojos.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Eyiofor kan zoals 12 Years liet zien overtuigen en een sterke rol neerzetten maar blijkbaar weet hij zich naast Kidman geen houding te geven. Kidman is zoals vaker meer bezig met er "goed" uitzien en zwoel kijken dan met een overtuigende rol neerzetten en dat weer in tegenstelling tot Roberts die zich voor deze rol een heuse "verwaarloosde trailerpark make-over" heeft laten bezorgen en daadwerkelijk onaantrekkelijk oogt maakt het geheel.... tja een beetje vreemd. Ook de casting loopt scheef want wie heeft bedacht dat een Moskee ganger een soort opgeplakte dikke arabieren neus moet krijgen; wat ziet die jongen er bizar uit. En nee hij heeft geen gezichtsoperatie ondergaan zoals in begin van de film gesuggereerd wordt....

Een 2,5 voor de moeite..

avatar van Kuwiel

Kuwiel

Ik wist niet , dat dit een remake was. Ik vond dit een vrij redelijk thriller, maar je moet wel houden van de flash backs. Dat laatste vond ik zelf een btje irritant.

Verder is de film goed te doen !!