• 9.374.477 stemmen

Zombie Massacre 2: Reich of the Dead (2015)

Horror / Oorlog | 80 minuten

Genre: Horror / Oorlog

Oorsprong: Canada / Italië

Geregisseerd door: Luca Boni en Marco Ristori

Met onder meer: Andrew Harwood Mills, Dan van Husen en Aaron Stielstra

Plot Zombie Massacre 2: Reich of the Dead

Een groep Amerikaanse soldaten moet het in de Tweede Wereldoorlog opnemen tegen een leger aan zombies. De zombies zijn gecreëerd door de nazi's, door gebruik te maken van de gevangenen in hun kampen. De soldaten hebben slechts één nacht om hun eigen leven te redden. Dit terwijl de vijand sterker en sterker wordt.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

avatar van Kondoro

Kondoro

Zombie Massacre 2: Reich of the Dead

Na het zien van Zombie Massacre (2013) was ik helemaal er door heen. Wat was dat een bagger! Laatst schrok ik even, ik zag Zombie Massacre 2 in de toevoegingen lijst staan, bah! Ik was helemaal niet van plan deze film te kijken en hem lekker voorbij te lopen. Ik zag gister dan toch de film voor me neus en ik kon het toch niet laten, ook al wist ik donders goed dat de film gewoon niks werd, ik wou hem zien. Waarom? Het tweede wereld oorlog twist wat erin zat en ik wel fan ben van zombie films. Deze combinatie vind ik te gek!. Nou, wat ik heb mij verveeld! De film was bar slecht. Ik vond dan toch de zombies er nog wel redelijk uitzien maar hoe ze gespeeld werden, nee! De tweede WOII tint was nogal ver te zoeken aangezien er één en dezelfde setting werd gebruikt, een paar Nazi vlaggen en wat Engels sprekende Duitse soldaten.

De gehele cast stelde in mijn ogen gewoon niks voor. Ik vond niemand helder acteren en het lijkt wel alsof het acteurs zijn zonder enige opleiding. Ik kon maar geen gevoelens naar binnen krijgen die ze misschien wel overbrachten

Het verhaal stond me totaal niet aan! Ik had het juist andersom willen zien. Deel één met nazi's en deel twee zoals deel één ging. Dan konden ze er misschien nog een goed verhaal om heen binden maar dit was drie keer niks. Het verhaal verveelde me ma en was totaal niet spannend. Het concept vond ik nog redelijk maar ik denk ook niet dat dit me kon overtuigen om mijn cijfer te verhogen. Helaas! Zombie Massacre 2: Reich of the Dead heeft me diep teleurgesteld en ik had na het zien van stukjes uit de trailer nog wel een klein beetje hoop. Overslaan die hap!

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

De Nederlandse DVD/Blu-ray markt op horrorgebied is de laatste jaren echt ingezakt. Schatten uit het verleden en kwalitatief goede/degelijke hedendaagse films worden vaak niet uitgebracht. Maar dan wel met dergelijke meuk komen...

Ik was niet gek lang geleden in een Mediamarkt en schrok een beetje van de horrorsectie...

avatar van schumacher

schumacher

Wat een draak van een film.

avatar van cales77

cales77

Ik spaar oculte nazi-horror. Dus ja deze schaf je ook aan.....18 euro ....voor mij zefls een gevalletje duurkoop

avatar van joolstein

joolstein

Direct na Zombie massacre ook maar deze gekeken!

Deze was de aanleiding dat ik het eerste deel ging kijken! maar na het zien van dat deel was de moet in mijn schoenen gezakt!

En inderdaad, deze was net zo! Dit keer zien we een stel amerikanen uit de tweede oorlog. En zoals vaak in dit sub- genre van nazi- horror, experimenteren de Duitsers er vrolijk er op los! Die zombie`s zien er goed uit! Maar al die domme dialogen??? Ingestudeerde grapjes??? Gewoon weg onzinnig. Een ding hebben ze schijnbaar wel geleerd want de zombie`s rennen niet meer!!

avatar van Nixon17

Nixon17

Wel jammer er zitten gewoon hele goede stukken in en vooral veel stukken die goed hadden kunnen zijn. Alles lijkt er te zijn de juiste plek, de juiste opmaak, zombies zien er redelijk uit. Maar vooral het gedrag van de acteurs is echt heel slecht. Waarom heel langzaam en voorzichtig een open veld oversteken, waarom niet rennen? Nou ik ga ze ook geen eens allemaal opnoemen maar er zaten stuk of 50 van dat soort rare gedragingen in die de film onrealistisch maken. Echt zonde ik heb echt het idee dat dit een super toffe film had kunnen zijn met de middelen die ze hadden.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Na het zombie debuut Eaters (2011) van Luca Boni en Marco Ristori werd er budget opgebouwd voor een nieuwe zombie film genaamd 'Zombie Massacre' uit 2013.

Producent Uwe Boll voelde zich zelf erg verplicht tot het uitbrengen van deze film door deze twee regisseurs, dit kwam zelfs zo ver dat Boll de Italiaanse heren heeft omgepraat tot een vervolg hierop.

Helaas wisten Boni en Ristori zelf dat zij hier niet genoeg budget voor hadden en zelf ook geen zin hadden om een zombie vervolg te maken en dat blijkt ook als je ziet wat er uit de productie is gekomen.

Een kleine groep Amerikaanse soldaten moeten zien te overleven op een fabrieksterrein waar zij gestrand zijn. De groep van drie man weten alleen nog niet dat zich hier een Nazi kamp schuil houd, waar nare experimentele onderzoeken gedaan worden op dode soldaten.

Het verhaal doet zich mooi voor en weet de consument de prikkel te geven om de dvd te kopen en of de film te gaan bekijken.

Helaas ontbreekt er een hoop in de film wat wel in het verhaal op de dvdcover te lezen.

Er gebeurt vrij weinig in de film en de 75 minuten worden dan ook langdradig opgevuld met weinig hoogte punten. De drie personage (de soldaten dus) laten al zien dat het budget erg beperkt is, zeker als we zien waar de film zich afspeelt.

In het eerste uur zijn de soldaten vanaf hun schuilplaats zoekende naar een uitweg en komen zij er later pas achter dat er zombies zijn in het fabriekspand.

Op dat moment spelen er zich een paar hoogte punten af waarin zij zich moeten verweren tegen de groep zombies die langzaam op zich af komen.

Al snel wordt er gezocht naar een radiostation waar alles iets meer op gang komt en er steeds wat meer gebeurt, maar dat is helaas niet genoeg.

De nare experimenten worden achterwegen gehouden en hadden zeker in de film zich nog voor kunnen doen als hoogtepunten, dit had trouwens ook nog makkelijk in de productie gepast.

Maar helaas, de film flopt een beetje en komt vooral niet vermakelijk over, dit terwijl het er wel in had kunnen zitten, zeker als wij kijken naar de regisseurs.

Misschien hadden de Italiaanse heren beter hun eigen plan achterna kunnen gaan in plaats van in zee te gaan met producent Uwe Boll.

Zelf heb ik niks tegen Uwe Boll, sommige films van deze regisseur zijn zeker als cult films erg vermakelijk en in mijn ogen soms zelfs uniek, maar hier blijft de goede samenwerking als producent weg en dat is jammer.

avatar van Fisico

Fisico

Neen, dit is echt niet goed. Nazi’s en zombies, het kan een leuke combinatie zijn. De Dead Sno films van Tommy Wirkola zijn voorbeelden hoe het wel kan. Dit is pure pulp. Het begint al met de geallieerde soldaten. Weinig tot geen bezieling. Gewoonweg slecht acteren en ontzettend domme dialogen.

Ook het plot is erg bizar te noemen. Onlogisch en onsamenhangend ook. De zombies zien er eigenlijk nog verrassend ok uit. Ze lijken weliswaar goed op elkaar, maar zien er aan de andere kant te weldoorvoed uit. Het plot springt echter van de hak op de tak en er zit geen lijn in de verschillende scènes. Een meisje dat plots opduikt, nazi’s die er zijn en dan plots weer niet meer, de gevangen soldaat die van moment op moment gewisseld is van plunje ... Veel fantasie, maar zelden een afwerkend geheel. Het lijkt alsof dat ze in de film geknipt hebben.

Om nog maar te zwijgen van de idyllische flashbacks die echt nergens toe leiden of een meerwaarde betekenen, integendeel. De eindgeneriek die precies doet vermoeden dat het een “in memoriam “ is. Zwakjes ...

avatar van jordandejong

jordandejong

Bijna net zo slecht als het werkelijk onkijkbare Eaters, eveneens een resultaat van een samenwerking van het illustere trio Boni, Ristori en Boll.

Je merkt aan alles dat Ristori en Boni liever een volbloed WW2 Oorlogsdrama hadden gemaakt. Dat is hetgeen wat de film grotendeels domineert. De zombies voelen er noodgedwongen bij gesleept. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn van een film met de titel Zombie Massacre 2.

We volgen enkele geallieerde soldaten. Zo'n beetje de meest incapabele soldaten die je zult meemaken, met tevens de loudest footsteps around. Weet je nog hoe het glaasje water trilde in Jurassic Park? Dit moeten de Duitsers ook ervaren hebben toen deze Amerikaanse GI's door een nabijgelegen weiland dwaalde.

De film zit vol met eindeloos uitgerekte scènes waarin we staren naar ongeloofwaardige soldaten die vanachter een muurtje door een verrekijker danwel een vizier naar niks staan staren. Vol met flashbacks die niks toevoegen. Vol met dialogen die nergens op slaan. Maar tegelijkertijd allemaal bloed serieus gebracht door de makers.

Na iets meer dan een halfuur krijgen we de eerste zombies te zien. De scenes met de zombies kennen genoeg bloed en af en toe zelfs aardige gore als er een schedel ingeslagen wordt. Maar let wel: de zombies zijn werkelijk figuranten in deze film.

Wederom een totaal kansloze prul van Boni en Ristori.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Na een herziening van Im Westen Nichts Neues eerder op de avond was ik aanbeland bij deze Zombie Massacre waar het me vooral om dit deel te doen was met een link naar het Derde Rijk. En na het verschrikkelijke eerste deel had ik hier wel een beetje vrees voor want met dezelfde producent en regisseurs zou er vast weinig verbetering in zitten en dat bleek maar al te waar.

Moet ik een pluspunt benoemen? Ach ja waarom niet, en wellicht kan er zelfs nog twee uitpeuren want de grime en zombies zien er best oké uit en Lucy Drive is leuk voor het uitzicht. Maar verder....Oh mijn God. Het is allemaal zo slecht qua acteren, dialoog en tweetal soldaten die er veel te oud uitzien voor front dienst. De CGI is verschrikkelijk om nog maar te zwijgen over een aantal 'dramatische' momenten, aangezwengeld door slowmotion en moeilijke gezichtsuitdrukkingen, die vooral lachwekkend zijn.

Afijn, het mag duidelijk zijn dat ook dit deel weer bijzonder slecht is, de dvd het beste bestempeld kan worden als chemisch afval en iedere uitgegeven dollar aan budget pure geldverspilling. Niet aan beginnen of anders snel vergeten is mijn devies.