Genre: Thriller / Mystery
Bekijk via Videoland
Bekijk via Film1
Bekijk via CANAL+
Plot The Gift
"Not every gift is welcome."
Simon en Robyn zijn een jong echtpaar van wie het leven gaat zoals gepland, totdat ze een kennis van de middelbare school ontmoeten en hun wereld in een neerwaartse spiraal terecht komt. Op het eerste gezicht herkent Simon de man niet, maar de reeks toevallige ontmoetingen leiden er toe dat een gruwelijk geheim uit hun verleden wordt blootgelegd. Wanneer Robyn achter de verontrustende waarheid komt, vraagt ze zich af hoe goed mensen de persoon die het dichtst bij hun staat nu eigenlijk kennen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Gift (MusicMeter)
Detective Walker
Detective Mills
Wendy Dale
Elineloves
Behoorlijk muf. De film komt moeizaam op gang en wordt nergens boeiend. Jammer, want het had zeker potentie. De personages deden me ook weinig. Bateman acteert aardig maar is niet zo overtuigend als gehoopt.
Niet zo spannend als verwacht.
joolstein
Hmmm, komt dit echt in de bios?? Het is voornamelijk 12 in dozijn! Degelijk maar ook heel saai! Voor een psychologische thriller film word het nergens spannend. Het kruip nergens onder je huid. Zelfs het acteerwerk is netjes en degelijk maar raak nergens. Deze film hoort gewoon rechtstreeks naar dvd of tv want absoluut niet Bioscoop waardig!!
Flat Eric
Stalker films hebben meestal wel een zelfde soort verhaallijntje en opbouw maar langzaamaan kwam deze thriller toch echt met een verassende twist op het einde. Chapeau! Ik zag hem niet aankomen.
Verder zeg ik er niets over anders loop ik hier te spoilen dus mijn kijkadvies: deze moet je gewoon zien!
Shinobi
"You think you're done with the past, but the past is not done with you."
Leuk voor Joel Edgerton dat hij als een manusje-van-alles voor deze film zowat alles op de poten heeft gezet, maar hier had ik meer van verwacht.
Op zich is het uitgangspunt wel interessant; een oude klasgenoot die toevallig zijn intrede maakt en onbaatzuchtig strooit met cadeaus. Het roept vele vragen op en lange tijd word je als kijker in het duister gehouden over de ware intenties van Gordo. Vooral omdat hij een rare snuiter is waar je geen hoogte van krijgt.
Langzamerhand kom je erachter wat de relatie is tussen Simon en Gordo, wat zich op het eerste gezicht ontvouwt in een geniepige wraakfilm. Helaas laat de uitwerking al gauw veel te wensen over, aangezien 'The Gift' gevuld is met de nodige plotgaten en loze wendingen. Daarbij snap ik de geforceerde jump scares niet. Op deze manier stapelen de gebreken zich gestaag op.
Edgerton poogt de spanning zorgvuldig op te bouwen, maar dit gaat hem wel erg moeizaam af. Het blijft namelijk bij wachten voordat er iets noemenswaardig gebeurt. Dat de cast nauwelijks indruk maakt helpt ook niet, met name Jason Bateman komt op momenten irritant over. Wat dat betreft is het qua personages behelpen, omdat ze niet goed uitgediept worden.
Al met al een ondermaatse thriller die voor mij geen potten kan breken.
1,5 Sterren.
JacoBaco
Best een sterke drama/thriller met een redelijk goed evenwicht tussen drama en thriller. Ik ben er met weinig voorkennis ingegaan en ik heb de film als een gift in ontvangst genomen. Goed acteerwerk en een boeiend verhaal maken dit tot een goede film. Het duurt alleen net iets te lang en het is wellicht net even te bedaard. Maar toch een ruime voldoende, want de film heeft toch wel een aantal hele sterke momenten.
Flitskikker
Begon erg langzaam, maar bleek uiteindelijk wel een sterkte thriller. De paar schrikmomenten (die hond... de hele bioscoop schrok zich wezenloos
) waren een leuke touch en de plottwist zag ik ook niet aankomen. Vooral het einde vond ik erg goed. Ik hou wel van niet-happy endings zoals bij deze film. Eigen schuld dikke bult.
Had dus wel iets korter mogen duren, maar voor de rest heb ik me prima vermaakt. Wel flink gestoord aan de ondertiteling (YLF-vertalingen volgens de credits). Zelfs ik zou het beter kunnen.
7,5/10
El ralpho
Boontje komt om zijn loontje
Een thriller met een aardige opzet, die echter al gauw geen echte geheimen meer herbergt. Hoe de vork in de steel zat zag ik al ver van tevoren aankomen, dus toen hier vervolgens nog zeker een half uur gestaag naar werd toegebouwd begon het voor mij een beetje vervelend te worden omdat ik mijn aandacht begon te verliezen. Ook is de film totaal niet schokkend, en waarom deze dan een 16 plus rating heeft gekregen is mij een raadsel. Het personage waar de dreiging van uit moet gaan heeft motieven die op zekere hoogte zelfs nog wel te begrijpen zijn . Oké, het wordt al gauw duidelijk dat hij niet bepaald een stabiel persoon is en wat hij de vrouw van Simon aandoet, is natuurlijk een walgelijk gegeven (hoewel je je af kunt vragen wat er uiteindelijk daadwerkelijk gebeurt is) maar de overige acties zijn te verwaarlozen. Goed, er wordt een keer een kraan opengedraaid en de hond wodt een paar dagen vermist, maar als dat nu het ergste is.. Daarnaast mocht Simon ook wel een keer goed op zijn nummer worden gezet. Ik had total geen medelijden met hem, omdat het nu als volwassen man ook nog steeds een gemene bullebak was. Wat hij ook duidelijk naar voren bracht voordat Gordo echt serieuze schade aan ging richten.
Maar om mijn volgende alinea wat meer spoiler vrij te houden zodat het voor de niet kijker ook nog enigszins leesbaar is; ik vond the Gift hoofdzakelijk gebakken lucht en het verhaaltje nooit echt aankomen of indruk maken. De beelden zijn mooi, er wordt goed geacteerd en ik vond Bateman in een serieuze rol vrij geloofwaardig overkomen maar er is te weinig mysterie, en het kleine beetje mysterie wat er al wordt opgebouwd wordt ook weer net zo snel weer afgebouwd totdat er eigenlijk een climax volgt die niet al te veel indruk maakt, ook al Is deze goed gevonden, en een heel verontrustende. Ik denk dat de climax niet te hard aankomt omdat er in de opbouw net te weinig gebeurd en het verhaal ook al snel te langdradig aan begint te voelen. Ook was het in mijn ogen een gouden zet geweest als de jeugd van Simon en Gordo getoond had kunnen worden via flashbacks. Nu vond ik het totaal product maar matig en langdradig met een minimale diepgang.
IH88
“See, you’re done with the past, but the past is not done with you.”
The Gift is een intense thriller die mooi is opgebouwd en een lekkere onheilspellende sfeer heeft. De film is geschreven en het regiedebuut van Joel Edgerton en hij brengt het er goed vanaf. Edgerton speelt zelf de rol van Gordon Moseley die in een winkel zijn oude klasgenoot Simon (Jason Bateman) en diens vrouw Robyn (Rebecca Hall) tegenkomt en vanaf dat moment zich steeds meer begint op te dringen in het leven van het echtpaar.
Dat de zaken toch wat anders liggen dan je als kijker in eerste instantie denkt mag geen verrassing zijn in dit soort films maar toch voelt het allemaal fris aan. Gordon is lekker “creepy” en dat er met de hooghartige en arrogante Simon ook iets mis is wordt snel duidelijk. Edgerton maakt op deze manier geen standaard goed versus kwaad verhaal maar een thriller met personages die allemaal een geschiedenis met zich meedragen. Door de ogen van Robyn zien wij hoe het verhaal zich ontvouwd en zij wordt steeds achterdochtiger. Hall speelt erg sterk en weet een kwetsbaar maar tegelijk ook sterk karakter neer te zetten. Dat Bateman meer kan dan schijtlollige karakters spelen in slechte komedies wist ik al en hier laat hij het weer zien. De film voelt ondanks zijn relatief korte duur op sommige momenten toch wat traag aan en de film mag dan goed opgebouwd zijn, iets meer vaart had wel gemogen. Het einde zag ik totaal niet aankomen en dat the Gift me nog zo kan verrassen is een groot compliment.
Rudolf12
Onverwacht spannend na een redelijk langzaam begin. Er waren wat dingen voorspelbaar maar dat werd ruimschoots goed gemaakt door een bijzonder einde welke beslist niet voorspelbaar was. Goed geregisseerd door Joel Edgerton die tevens zijn rol uitstekend speelde als Gordo. Overigens iedereen speelde zijn rol meer als uitstekend en de ondergrondse ongrijpbare spanning was door de gehele film goed beleefbaar.
tattoobob
Alle ingrediënten zijn aanwezig om hier een goede thriller van te maken,een goed verhaal,degelijk acteerwerk en een goede sfeer.
Helaas levert de film bij mij een gedeelte in omdat de climax tegenvalt en de spanningsboog in mijn beleving veel strakker had gekund.
Insignificance
Typisch thriller spul, maar wel effectief. Doet-ie niet verkeerd, die Edgerton. Hij zet zelf ook een boeiend personage neer. Opdringerig op een schlemielige manier, je hebt als het ware met hem te doen, terwijl hij je tegelijkerijd de zenuwen bezorgt met zijn goedzakkerij. Best leep hoe het script in eerste instantie met hem omgaat, het is toch een beetje gissen naar zijn werkelijke intenties. Temeer omdat Bateman's Simon ook al rap tekenen vertoont van iemand waarbij niet alles in de haak is. Lul van een vent.
Het vormt een spanningsveld waar het lange tijd op kan teren. Met een beheerst en uitgekiend tempo, zodat het soepel schakelt van nogal ongemakkelijke naar meer enerverende scènes. Zelfs de timejump is een hobbeltje dat het gemakkelijk neemt. Nog een leuke schijnbeweging in het laatste half uur, al is het alles bij elkaar misschien iets teveel van het goede. Het komt soms ook ook iets te geschreven over. Toch, met het krediet dat het daarvoor heeft opgebouwd, kon ik er wel in mee. Nette thriller.
cantforgetyou
- 1954 berichten
Wij vonden dit een super goede film. Mooie opbouw van spanning. Complimenten voor de hoofdrol speelster Rebecca! Wat een pracht mens. Verrassend als de personages anders blijken te zijn dan ze zich voordoen. Erg goed. Lijkt wel een spannend boek. Zeker de moeite waard om te kijken.
Leno
Sfeervolle thriller met een prima cast maar vooral met een goed bedacht verhaal. Deze loopt namelijk steeds net even iets anders dan je verwacht. De wisselwerking tussen de 3 hoofdrolspelers is goed en Edgerton speelt subtiel. De nuance tussen goed en kwaad is goed gevonden en uiteindelijk leidt het tot een prima climax.
filmexpert19
Deze film is spannend. Zelf heb ik een keer gegild van schrik en dat heb ik voor het laatst gehad toen ik Aliens zat te kijken. En dat na mijn middagdienst, zo midden in de nacht een beetje staan schreeuwen. Wel jammer dat zijn zus hem wel meteen herkende ( van Naam) van vroeger en hij zelf niet. Zoiets vergeet je toch niet?
Filmkriebel
Verdiende loon
Jazeker een leuke thriller. De opbouw is traag maar zorgt voor een verontrustend gevoel dat binnensluipt en blijft hangen. Veel van dit verontrustende zat hem ook in de dialogen waarin oordelen, minachting en leugens in verweven zaten. Toch kreeg ik bij deze film een deja vu gevoel maar kan het niet thuisbrengen : weet niet of het door de onwelkome gast is, of door de wending op het einde.
Bateman is niet mijn lievelingsacteur, maar hij zette wel een overtuigende manipulerende en leugenachtige klote-vent neer . Edgerton, die ook de film regisseerde, speelt de mysterieuze stalker Gordo die gelinkt is aan Simons verleden. Zat niet slecht in mekaar, hou wel van dit soort films ondanks het licht ongeloofwaardige slot ( een DNA check lost Simons probleem toch op. Persoonlijk denk ik wel dat het zijn kind is, maar Gordo slaagde erin zijn leven te verwoesten en daar ging het hem om. . Aanbevolen.
Donkerwoud
Vreemde ogen dwingen
Zoals Hitchcock ooit zijn thrillers deed worden films weinig meer gemaakt. Joel Edgerton is niet de meesterlijke vernieuwer als de grote kale icoon, maar zijn debuutfilm weet zeer smakelijk uit hetzelfde vaatje te tappen: langzame opbouw, suspense boven actie. Net als bij Hitch is er een hoofdrol weggelegd voor architectonisch bijzondere rijkeluishuizen en state-of-the-art kantoorpanden. Die settings dienen hier een duidelijke functie, want deze morele fabel schetst een conflict van een (mogelijk) minder succesvolle vreemdeling die het leven binnentreedt van een trendy rijkeluiskoppel. Is deze Gordo een vriendelijke einzelgänger met een wat vreemde manier om affectie te tonen? Of is het een afgunstige psychopaat die het huwelijksgeluk van deze twee tortelduifjes komt verstoren?
'The Gift' is niet voor iedereen even interessant. Zou het zelf meer als drama met thriller-invloeden typeren dan dat het een volbloed nagelbijter betreft. Edgerton kiest namelijk voor een lome opbouw met aanvankelijk weinig schokkende gebeurtenissen: bezichtigen van een nieuwe woning, met vrienden keuvelen over een kinderwens, boodschappen doen voor het nieuwe interieur, etc. Dat alledaagse krijgt echter een duistere lading als Gordo zich meer en meer opdringt aan het huwelijksleven van Simon en Robyn. Heel subtiel wordt de persoon van buiten een katalysator die óók tussen de huwelijkspartners in komt te staan. Veel meer geef ik niet weg, maar juist door de minimale opzet weet het een unheimische, onderhuidse spanning op te wekken van hoe huwelijksgeluk barstjes en scheurtjes gaat vertonen. Meer dan een ordinaire 13-in-een-dozijn thriller blijkt het een behoorlijk geraffineerde karakterstudie.
filmkul
Sterke thriller. De opbouw is ijzersterk. De film neemt de tijd om zich rustig te ontwikkelen, maar wordt nergens saai en houd je constant vast. De spanning loopt langzaam op en je weet gewoon dat er iets aan zit te komen. De climax op het einde is verrassend. Moest wel even denken aan The Usual Suspects. De acteerprestaties zijn goed. Klein minpuntje is het gemis van een duidelijke flashback. 4.0
Brabants
Redelijke thriller maar er niet echt in geslaagd om te schitteren. Sommige momenten weet de film best het kijken waard te zijn maar over het algemeen weet het zich nergens te onderscheiden. Het einde was ook behoorlijk voorspelbaar en een echte anticlimax.
Prima regiedebuut van akteur Joel Edgerton, die hier tevens één van de hoofdrollen vertolkt. Mooi opgebouwd, met een spannend in elkaar gezet plot, voorzien van heel wat subtiele verrassingen. Uiteindelijk meer een sterk gespeelde karakterstudie dan pure thriller, maar dat maakt de film nu juist zo gedenkwaardig en onderscheidend.
Collins
Een film over een stalker. Dat klinkt niet erg origineel. Maar in de uitwerking klopt dat slechts ten dele.
Het begin klopt qua voorspelbaarheid in ieder geval wel. De introductie van de personages en de typeringen van hun karakter zijn allesbehalve verrassend. De aanloop naar de actie is ook niet verrassend. Het is allemaal vrij standaard. Vrij voorspelbaar.
Een donker huis, een vrouw alleen, een schim, een geluidje. Ja, dat is toch wel heel herkenbaar.
De geijkte elementen worden echter heel vakkundig uitgespeeld. Want, ondanks dat de spanningverhogende truukjes en de verhaalloop herkenbaar aanvoelen, is het stiekem eigenlijk best spannend. De reden? Het scenario volgt bijna ongemerkt een iets minder geijkte weg.
Er wordt wat twijfel gezaaid bij de kijker. Er ontstaat wat onduidelijkheid. Het gevoel dat het verleden van de personages meer geheimen verhult, dringt zich op. Paranoia is geboren.
Halverwege neemt de film plots een andere wending. Beetje bij beetje worden plotgaatjes uit het begin nog eens opgerakeld en druppelsgewijs gevuld. Dingen zijn toch iets ingewikkelder. Toch iets mysterieuzer. We blijven geboeid.
De afwikkeling is vervolgens ook niet bepaald standaard. De aanloop naar de ontknoping en de ontknoping zijn zelfs verrassend te noemen. En spannend.
Het acteerwerk is van niveau. Geen zwakheden. De personages staan. Dat helpt natuurlijk.
Prima regiedebuut van Edgerton.
cor1946
Goede film, in begin saai maar later werd hij beter met een goed verhaal.
david bohm
Vrij saaie film met een weinig verrassend en flinterdun verhaaltje. Het kent zijn sterke momenten, het acteerwerk is redelijk en het huis is mooi in beeld gebracht maar de leegte overheerst.
Banjo
- 2035 berichten
Een prima film waarin erg goed geacteerd word.
En het mooie was dat de film een verhaal heeft die we al zo vaak hebben gezien..
maar ze hebben het gewoon ijzer sterk in elkaar gezet, je wist nooit precies wat je kon verwachten.
alleen naar het einde toe zakte het wat in die zoete wraak mocht van mij wel veel harder.
3 1/2 ster
Goeie film waarin een man een oude klasgenoot van vroeger tegen het lijf loopt. De film heeft een intrigerend plot en is bovendien ook goed opgebouwd (alhoewel het hier en daar net wat korter had kunnen zijn). De finale stelt niet teleur, maar dan vooral omdat het eens een keer niet gewelddadig eindigt. Met gemak 3.5 sterren voor dit prima regie-debuut van Joel Edgerton.
frolunda
Aardige thriller die in het begin lekker mysterieus is maar naarmate de aap meer uit de mouw komt geloofwaardigheid opgeeft voor verrassende/interessante plotwendingen.Dat levert best een boeiende film op maar laat je ook wel met een wat teleurgesteld gevoel achter bij het einde.Met andere woorden,de omslachtigheid van het wraakplan nekt the Gift gedeeltelijk.
Gelukkig is het acteerwerk wel van niveau,met name Rebecca Hall imponeerde (Edgerton was wat minder,Bateman goed) en mag ook het sobere maar mooie en effectieve camerawerk er wezen.
En wat betreft onderhuids aanwezige spanning voldoet de film ook wel zodat the Gift in zijn geheel toch nog naar een ruime voldoende wordt getild.
Al met al toch wel een veelbelovend regie en scenario debuut van acteur Joel Edgerton.
Justinw
Prima regiedebuut van Edgerton, hij een Bateman doen het in de film zelf ook nog goed. Aardig plot met een paar leuke wendingen en een degelijk einde waar gelukkig geen strikjes omheen worden gedaan. Voor de rest prima gefilmd en er blijft een constante spanning hangen omdat er niet voor de makkelijke schrikmomenten werd gekozen, waardoor The Gift je interesse vast weet te houden.
Movsin
Er zit meer subtiliteit in de wraakneming (een relatiebreuk en eeuwig verterende twijfel) dan in de vele films die het hebben over vergelden van een eerder aangedaan onrecht en die meestal uitpakken met schokkende geweldscènes. Alleen kunt ge u afvragen of het allemaal wel realistisch is.
Joel Edgerton weet evenwel de spanning in zijn film te houden. Zelfs in de momenten dat het wat langdradig dreigt te gaan worden, sluipen toch voldoende elementen binnen, die achteraf nuttig blijken.
Rebecca Hall vond ik uitstekend acteren. Is in staat meerdere passende emoties in haar act te steken wat bij Bateman en zelfs Edgerton niet altijd lukt.
Als thriller best geslaagd.
K. V.
Deze eens geprobeerd en was aangenaam verrast. 'k vond het wel een goeie thriller. Het verhaal boeide me van begin tot einde en was wel nieuwsgierig hoe de film ging eindigen.
De cast deed het ook prima en kwam overtuigend over. 'k heb toch een paar goeie schrikmomenten gehad.
'k vond het alvast een aanrader.
SmackItUp
Oersterk.
Die mysterieuze thrillers zijn echt mijn ding. Zo ook hier. Ze vertellen je genoeg om het interessant te houden maar te weinig om eenvoudig het hele plot te ontrafelen. Uiteindelijk wordt het allemaal op een fijne manier duidelijk. Film is van begin tot eind spannend, verveelt nergens, en de personages worden uitstekend vertolkt.
Geweldig debuut van Edgerton. Ik ben benieuwd wat hij allemaal nog meer in zijn mars heeft.
4*.

In de ban van 'Baby Reindeer' op Netflix? Deze films blijven ook obsessief met je bezig

'You' scoort op Netflix, hier zes films over mensen met een dubbelleven

Netflix kwaliteitscontrole, vijf keer populair op Netflix met een hoog cijfer

Contratiempo

The Spy Who Came In from the Cold
Thriller, 1965

Fasandræberne
Misdaad / Thriller, 2014
chicago, illinoisdetectiveman vrouw relatiegetrouwd stelstalkerwraakgiftphobiapestkoppsychologische thrillerlos angeles, californiëvoorstadhondnew homenext door neighbormoving innew jobdinner partyodd secrecygift anxietyrunninggiftshigh school classmatesunexpected visitwork from home tense