• 9.373.522 stemmen

Geregisseerd door: Stuart Gordon

Met onder meer: Ezra Godden, Francisco Rabal en Raquel Meroño

Gesproken taal: Spaans, Engels en Galicisch

Plot Dagon

Paul en zijn bloedmooie vriendin Barbara vieren hun zakelijke succes met een ander koppel, Howard en Vicki, op diens jacht voor de kust van Spanje. Hun feestje wordt verstoord wanneer de boot tegen een boven het water uitstekende rots klapt en Vicki met haar been klem komt te zitten tussen de boot en de rots. Paul en Barbara vertrekken naar het vissersdorpje aan de kust, Imboca, om hulp te halen. De bewoners zijn niet echt behulpzaam, maar toch is er iemand bereid om met Paul naar het gecrashte jacht te gaan. Howard en Vicki zijn verdwenen. Bij terugkeer blijkt Barbara gevangen te zijn genomen door de steeds vreemder wordende dorpelingen. Paul wordt vervolgens zelf achterna gezeten en ontdekt langzaam maar zeker het ware verhaal van Imboca...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van stinissen

Deze film is opgedragen aan Francisco Rabal (Ezequiel) die vlak na de film overleed.

De film op zich stelt niet al te veel voor , sommige spanende momenten worden afgewisseld met in mijn ogen zeer slechte special effects. 2.5*

avatar van natje

natje

special effects inderdaad af en toe niet om aan te zien, maar de film is wel sfeervol.

Van dezelfde makers als Re-Animator, maar die was wel stukken beter.

avatar van chrissie

chrissie

Waarom loopt Raquel Merono op zulke ongepaste momenten te lachen o.a. als ze Paul terugvindt en ze samen opgesloten zitten? Had ze zo'n lol op de set of moet haar personage hysterisch overkomen? Waar komen haar gevechtstruukjes ineens vandaan in de daarop volgende scène en waarom gebruikte ze die niet eerder?
Van dit soort vragen kan ik er nog wel enkele bedenkingen, maar vermoedelijk is dat niet de bedoeling bij deze film.
De omgeving waarin het hele verhaal zich afspeelt, is inderdaad wel sfeervol in beeld gebracht. Maar dat was dan ook één van de weinige pluspunten.
Ik ken bovendien weinig films waarin de "held" zo knullig en onbeholpen overkomt.

as

Het lijkt wel of Gorden een jonge Jeffrey Combs heeft gecast voor dit prulwerk. Hij lijkt er in ieder geval wel veel op hem.

Nou, what is next? More of this shit, MR Gorden? Of gaan we weer ons best doen?

avatar van pjotr

oh man, fuck off

avatar van Banjo

Banjo

• 2032 berichten

slappe film met matig acteren en hele enge zombies!

avatar van DJ Erik

DJ Erik

Mensen wees slim en laat deze film gewoon liggen. Het enige wat ik nog wel een beetje leuk vond was dat ze die ouwe gek zijn kop gaan ontvellen, maar dat was ook het enige.

Die hoofrolspeler was echt een lozer ik bedoel vecht dan op zijn minst tegen die halfe vissen. Geen 1 ster waard!!!

as

Couldn't agree more! Wat een prul!

avatar van nomis

nomis

zeikerds........deze film is gewoon strak, klaar over en uit!

avatar van Dorsflando

Dorsflando

Zelden zo gelachen!! Een collega en ik hebben een speciaal klassement voor "draken" van films(zo slecht gemaakt dat je je kan bescheuren) ! Deze zit geheid in onze top 5!!

avatar van zombie

zombie

Ik vond 'm eigenlijk wel leuk....per ongeluk. Ik had verwacht dat 't tenenkrommend prut zou worden, maar dat werd ie niet echt. Ik heb alle verhalen van H.P. Lovecraft gelezen en deze film benadert de sfeer best wel goed. De special effects zijn niet altijd even goed, maar in ieder geval zijn 't niet alleen maar computer effecten. Dus als je Lovecraft o.k. vindt...verstand op nul en kijken maar...

avatar van ichi

ichi

Wel aardig, maar het duurt allemaal veel te lang. Ik word zo langzamerhand wel helemaal gestoord van die slechte nietszeggende CGI-F-Fakes. Geef mij maar papier mache.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Onder het motto de laatste 3 horrors van de plaatselijke videotheek die ik nog niet had gezien deze ook maar eens gehuurd. Had m beter kunnen laten liggen, daar wou ik het dan ook even bij houden. Alle visjes zwemmen in het water = 1*

nomis schreef:

zeikerds........deze film is gewoon strak, klaar over en uit!

Door het overgrote prul waar jij 5*en aan geeft wil ik ook wel geloven dat jij hem 'strak' vindt. Klaar over en uit is het zeker met zulke bagger!

avatar van TVGids

TVGids

Van te voren verwachtte ik er niet veel van. En achteraf kwam ik tot die zelfde conclusie. Het was niet veel. ** sterren

Ook ik had van te voren verwacht dat t prul zou zijn. Maar na de film dacht ik: het viel toch best wel mee. 3*

avatar van djelle

djelle

Prachtige film! Het is allemaal wat serieuzer aangepakt dan de re-animatorfilms en dat maakt hem wel iets intenser. (Dit wil niet zeggen dat ik de re-animators slechter vind)

Van aan het begin kon ik al vrij goed wegzinken in de film, en zeker vanaf het moment ze daar op dat mysterieus eilandje strandden. De sfeer was subliem neergezet. De decors waren prachtig, het verhaal was mooi, de wezens waren goed gemaakt en kwamen heerlijk fabelachtig over. Stijlvolle regie, pitorreske shots, verhalende beelden en vergiftigde magiek droegen allemaal bij tot de heerlijk mystieke, donkerblauwe en beklemmende, angstaanjagende sfeer, die tergelijkertijd heel mooi en intens was.

Ik hield enorm van dit soort combinatie van een treurig sprookje, met een vervloekte en gedoemde situatie vol geheimen en mysterie die langzaam duidelijk werden, met nu en dan erg wrede en wrange, smerige gorescenes. Wondermooie mix tussen horror en fantasy.

In mijn ogen, en in schril contrast met de meesten hier, vind ik dit dus een absoluut meesterwerk, waar ik elke seconde ongelooflijk veel van genoten heb... 5

avatar van Jimske

Jimske

echt een stomme film met rotslechte special effects en gewoon amateuristisch. 0,5 ster!

avatar van citybird

citybird

Redelijke horrorfilm, was eens wat anders een sul als "held" te zien. Lokatie was goed gevonden en de effecten vielen wel mee. Enkele leuke scenes maar het verhaal is, zeker in het begin, wat te langdradig en kon me al bij al niet te veel boeien. 2*

avatar van Kobayashi

Kobayashi

Door de commentaren hier op MM verwachtte ik er niet zo veel van, maar eigenlijk vond ik het allemaal nog meevallen...

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Wat krijgt deze film een lage waardering! Vond Dagon toch echt wel n juweeltje, heel wat beter en een verademing met de troep van de laatste jaren. Heerlijk sfeervolle, inventieve en gory horror en een terugkeer van Stuart Gordon naar de wat betere horror.

avatar van Chr.s

Chr.s

Ik vond deze film eigenlijk helemaal niet zo erg om naar te kijken. Wel een apart sfeertje. Zou hem best nog eens willen herzien.

avatar van E V

E V

Dit si de meest gore horror film die ik ooit gezien heb.

avatar van kimmetje194

kimmetje194

hahah! stomme film over vis-mensen! meest slechte film ooit!!!!!

avatar van Remi

Remi

kimmetje194 schreef:

hahah! stomme film over vis-mensen! meest slechte film ooit!!!!!

Inderdaad, een van de stomste horrorfilms ooit...

avatar van dutchtuga

dutchtuga

En 1 van de meest slechte posts ooit

avatar van Sinner

Sinner

Ondanks de goedkope CGI en enkele zeer matige acteurs (met name Ezra Godden) toch best een geslaagde film. De sfeer is lekker naargeestig en komt aardig in de buurt van de Lovecraft verhalen (een mix tussen "The Shadow Over Innsmouth" en "Dagon"). Met name de flashback van het personage van Franciso Rabal is erg mooi om te zien. Ook het het erg donkere einde is prachtig (al komt hier op een bepaald moment de CGI wel erg fake over) en zeker een verademing tussen de tiener-horror en happy ends. Geen absolute klassieker, wel geslaagd, zeker voor de liefhebbers.

avatar van Gothepica

Gothepica

Jimske schreef:

idd

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Sinner schreef:

Er bestaan idd veel slechtere horrorfilms dan DAGON. Persoonlijk vond ik DAGON ook best genietbaar. Voor mij een 3.

Maar ik ben wel ook een fan van het werk van H.P. Lovecraft.