• 9.372.315 stemmen

Pumpkinhead II: Blood Wings (1993)

Horror / Actie | 88 minuten

Genre: Horror / Actie

Geregisseerd door: Jeff Burr

Met onder meer: Andrew Robinson, Ami Dolenz en Soleil Moon Frye

Plot Pumpkinhead II: Blood Wings

"They couldn't leave dead enough alone."

Een groep tieners is mede verantwoordelijk voor de verbranding van een heks, die als laatste redmiddel de demoon Pumpkinhead oproept. De demoon neemt deze keer de gedaante aan van een misvormd weesjongetje die meteen wraak neemt op zowel de tieners als op de mensen die de wees hebben mishandeld.

avatar van Boothead

Boothead

Ik denk dat ik niet veel slechtere/saaiere films dan deze gezien heb. Te slaap verwekkend voor woorden :S

avatar van dje-em

dje-em

dat is op zich waar, maar de omschrijving bij deze film is wel volkomen onjuist. Niet dat het de film beter maakt, maar het gaat hier helemaal niet om een heks, haar zoon die misvormt is wordt door een groep tieners vermoord.

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Ik denk dat iedereen wat te hoge verwachtingen had van deze film. Hij was eigenlijk net zoals ik verwacht had endan is ie best te pruimen hoor! Erg gave creature effecten!

Bij momenten zwaar fout.

Pumpkinhead heeft een aantal probleempjes. Niet in het minst de enorm debiele naam van het monster, die eigenlijk steeds aanleiding geeft tot wat gegrinnik. Maar ook het onvermogen om er een goede legende van te maken komt de film niet echt ten goede.

De heks roept Pumpkinhead op, maar later helpt ze hem eigenlijk tegen te houden. Pumpkinhead zelf is ook maar een redelijk saai monstertje. De belichting zorgt dat hij er nog redelijk uitziet, maar veel doet hij niet, terwijl het resultaat van z'n daden toch steeds met enorm veel afschuw bekeken wordt.

Er zitten wat leuke scenes in, maar daartegenover staan ook evenveel scenes die compleet mislukt zijn. Daarbij krijgt het monster op het einde nog een serieuze imagedeuk. Serieus, wordt hij nu echt emotioneel?.

Jammer, want op zich is alles er wel om er een leuke horrorsaga van te maken. Het had alleen iets minder onnozel gemogen.

avatar van Vascago

Vascago

Prima vermaak. Lekker sfeertje en aardige kills.

avatar van keimpeS

keimpeS

Leuke horror, paar leuke killings , iets tussen de 2,5 en 3 sterren...

avatar van joolstein

joolstein

"Bolted doors and windows barred... guard dogs barking in the yard.. won't protect you in your bed, nothing will... from Pumpkinhead."

De eerste Pumpkinhead had zijn fouten, maar was over het algemeen een sfeervolle en griezelige B-horrorfilm die enige diepgang had. Tja en deze...is een typische wraak-filmpje uit de jaren '90. (iemand moet 'I Know What You Did Last Summer' hebben gelezen?)

De film begint met zwart-wit flashback-opnames uit de jaren 1950, wanneer de misvormde Tommy wordt gekweld en vermoordt. Jaren later slagen tieners op onverklaarbare manier erin om niet alleen een spreuk op te lezen, maar ook met succes een vervloekt ritueel uit te voeren. En tadada… Pumpkinhead is back!

Dit tweede deel is maar een matig vervolg die af en toe zo zijn momenten had. Het script is belachelijk slecht, de mythologie inconsistent (helemaal met de eerste film) De climax met Andrew Robinson (Hellraiser) die probeert een bloeddorstige demon te overtuigen om zijn dochter te laten gaan, is een huiveringwekkend slecht einde. Nee de film moet het hebben van Pumpkinhead (die er minder goed uit zag, more -is--less), wat knipoogjes naar het horrorgenre, zoals de Necronomicon uit de Evil Dead- serie die in het huis van Miss Osie verschijnt en bekende genre-acteurs zoals Kane Hodder (Friday the 13th- serie / Hatchet- serie), RA Mihailoff (Leatherface: The Texas Chainsaw Massacre III/ Hatchet II ) en Linnea Quigley ( Return of the Living Dead )

avatar van Shadowed

Shadowed

Slappe, onzorgvuldig in elkaar gezette horrorhap met over de grote lijn slecht acteerwerk en een gebrek aan opvallende moorden. Enkel Pumpkinhead zelf ziet er gelukkig nog altijd lekker praktisch uit en de keuze om het flink te laten stormen als dit monstertje zijn intrede doet, is effectief. Regisseur Jeff Burr lijkt in de essentie zijn hart op de juiste plaats te hebben, maar doet zichzelf te kort door zowel de sfeerzetting als de spanning af te raffelen. Het wil nergens echt loskomen en de finale is toch wat aan de belachelijke kant, gelukkig duurt het allemaal daartegenover niet te lang. Diverse clips van deze film werden twee jaar later gebruikt voor een game.