• 9.374.385 stemmen

Ultimo Mondo Cannibale (1977)

Horror / Avontuur | 88 minuten

Genre: Horror / Avontuur

Alternatieve titels: Jungle Holocaust / Last Cannibal World / The Last Survivor / Carnivorous / De Laatste Kannibalen

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Ruggero Deodato

Met onder meer: Massimo Foschi, Me Me Lai en Ivan Rassimov

Gesproken taal: Italiaans

Plot Ultimo Mondo Cannibale

"A stone-age world of horrors ... ONLY ONE SURVIVED."

Een vliegtuig stort neer in de jungle en de enige overlevende valt in de handen van een stam gevaarlijke kannibalen, die hem martelen en vernederen. Met de hulp van een mooi kannibalenmeisje kan de arme man echter ontsnappen en probeert nu zijn gecrashte vliegtuig terug te vinden, zodat hij weer naar huis kan.

avatar van ichi

ichi

Niet zo controversieel en schokkend als Deodatos Cannibal Holocaust maar nog steeds een fijne film met veel natuurschoon, inheemsen en het verplichte animal-cruelty-werk.

avatar van ToNe

ToNe

Inderdaad geen Cannibal Holocaust, maar dat is niet eens zo erg.

De dreiging van de kannibalen is in deze film wat duidelijker aanwezig.

Al is het overall na een herziening na een decennium natuurlijk wat afgezwakt, is het gevoel van opgejaagd worden op een onbekende en gevaarlijke terrein nog voldoende merkbaar om personen die onbekend zijn het genre tot gruwelen

te brengen.

Buiten de goedkope [en absurd gemonteerde animal-cruelty] inderdaad een fijne film...

avatar van Halcyon

Halcyon

In de jaren '70 en '80 heeft zowat elke Italiaanse regisseur zich aan een kannibalenfilm gewaagd, maar wanneer Deodato zich ermee bemoeide was het toch net iets anders. En dan heb ik het vooral over Cannibal Holocaust, want deze voorloper is helaas wat teleurstellend.

Veel natuurschoon, mooie fotografie en aanvankelijk relatief spannend, dat wel. Maar wanneer de gevangenschap uiteindelijk intreedt zien we een vrij saai vormgegeven portret van een wereldvreemde beschaving. Op zich geen probleem, maar dan verwacht je als kijker natuurlijk een compensatie op het vlak van gore. Die kwam er helaas niet volledig.

In deze optiek is Last Cannibal World een beetje een twijfelaar die niet lijkt te kunnen kiezen tussen avonturendocu en horrorfilm. Maar Deodato maakt dit enkele jaren later meer dan goed met het meesterlijke Cannibal Holocaust.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Een tegenvaller. Wat Halcyon al zegt: er is geen keuze gemaakt tussen een avonturenfilm en een horrorfilm. En natuurlijk altijd dat waanzinnig zieke dierenleed. Saaie film. 1*

avatar van Quentin

Quentin

Kan iemand me vertellen hoe de Nederlandse dvd is?

avatar van Mindflight

Mindflight

ik heb 'm zelf nog niet binnen, maar wel besteld, maar ben over het algemeen wel tevreden over de 'shock-dvd' releases, waar deze ook op uitgebracht is.

als je extra's verwacht of iets dergelijks, waag je er dan niet aan, maar als je, zoals ik, daar toch niet echt op zit te wachten, dan is het volgens mij prima te doen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Quentin schreef:

Kan iemand me vertellen hoe de Nederlandse dvd is?

Tja, wat zal ik zeggen...net als de film is het allemaal niet veel soeps, hoewel ik Filmfreaks de hemel in kan prijzen omdat ze deze films uitbrengen. Beeld is oud en zit vol krasjes, en op de cover van de film wordt een Italiaanse soundtrack beloofd die er niet op staat.

avatar van Exploitation

Exploitation

Heb hem net gezien, en ben een beetje teleurgesteld na het meermaals zien van Deodato's Cannibal Holocaust. Deze film is niet meer dan een beetje vermakelijk, niet bloederig (wat ik had verwacht), en de scenes die in het donker zijn gefilmt, dus in de grot of 's nachts in de jungle zijn erbarmelijk slecht , er is namelijk niet veel meer te zien dat wat schaduwen. Dat betekend dus dat de belichting alles behalve goed was. Met moeite 2*

avatar van xangadix

xangadix

De kannibalendame die interesse toont in onze held heeft een setje fake boobies. Opmerkelijk, of zouden kannibalen daar hun eigen procedures voor hebben..?

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Komt nergens in de buurt van Cannibal Holocaust maar heb toch erg kunnen genieten van dit werkje. Goede opbouw en een prima sfeer zorgden dat ik mijn aandacht nooit verloor. Ook hier weer beruchte memorabele animal cruelty scene.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Deze was gisteravond te zien op zone horror. Dat moet eigenlijk al genoeg zeggen.

avatar van jimbo79

jimbo79

interessante voorloper van cannibal holocaust(die wel veel beter is)

de mengeling tussen avontuur en exploitation is in het begin sterk maar daarna weet deodato niet zo goed kiezen wat sijtig is

avatar van Nephilim

Nephilim

4de Cannibal horror die ik heb gezien (Cannibal Holocaust, Mountain Of The Cannibal God en Cannibal Ferox gingen voor) en deze zet ik op de 2de plek na Cannibal Holocaust.

Deze heeft een hoger tempo dan de anderen die ik heb gezien wat ik wel fijn vond. Verder leuk verhaaltje en de fake boobie cannibal dame was cute. Verder lekker nasty krokodil slacht scene.

Tuurlijk is het geen hoogstaande cinema maar hij was zeker vermakelijk voor wat het is en ik begin het cannibal film gedoe echt te waarderen. Lekkere cult

ergens tussen een 3.0 en een 3.25 sterren.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Aardige kannibalen film.

Het survivor verhaaltje was aardig. Er zaten een paar vieze scene's in zoals wanneer een vrouw bevalt van een kindje en haar navelstreng doorbijt. En de scene wanneer het kannibaal meisje wordt afgeslacht. Aardige kannibalen film van de Italiaanse beroemde regisseur Deodato. 3,5.

avatar van Boeikens

Boeikens

Redelijk goed.

Een iets bravere voorloper van CH en CF maar toch met enkele leuke gore scènes voorzien.

Op wat bloot vlees en mooie sfeerbeelden na moet de film het verder vooral hebben van wat avontuurlijke actie.

avatar van yeyo

yeyo

Ultimo Mondo Cannibale is een kannibalenfilmpje dat nooit echt helemaal van de grond komt, maar wel altijd vermakelijk blijft. In de eerste scènes wordt er op een gialloachtige wijze spanning opgebouwd, door POV-standpunten van de kannibalen en zelfs Hitchockiaanse muziek. Een nogal bizarre aanpak die men gelukkig niet doordrijft.

De film neemt een nogal gewaagde beslissing door zich na nog geen halfuur te focussen op slechts één personage. Maar het beangstigende gevoel dat deze ondergaat komt alleszins goed door de verf. De eerste scènes met de kannibalen kunnen dan ook zeker hallucinant genoemd worden, een stijl die Deodato later nog zou gebruiken in Cannibal Holocaust. Iets waar de man in deze film helaas ook al mee experimenteerde, is de beruchte 'animal cruelty. Voor wie de schildpad scène in Cannibal Holocaust al ondragelijk vonden, hier is er een zeer gelijkaardig stuk met een krokodil. De film kabbelt daarnaast rustig door, maar wist door een paar opmerkelijke momenten toch mijn aandacht te houden.

De muziek is een groot minpunt. Meestal enorm catchy in dit soort films, maar hier gewoonweg niet aan te horen.

avatar van maccy1988

maccy1988

Zijn er veel animal cruelty scenes in deze? En wat doen ze met de dieren?

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Gedurende zowat de hele film zit er een vogel vastgebonden en op een gegeven moment worden bij deze de vleugels gebroken om te dienen als aas voor een krokodil. Deze wordt, op zijn beurt de kop ingeslagen en dat ze trouwens ook bij een grote slang. Misschien zit er nog wel meer in, maar het is alweer een tijdje geleden dat ik 'm heb gezien.

avatar van yeyo

yeyo

Ik herinner me ook een heel onaangename scène waar een krokodil gevild wordt..

avatar van FillumGek

FillumGek

Na Cannibal Holocaust gezien te hebben is het jammer te weten dat je het beste hebt gehad. Toch heb ik nog steeds interesse in het kannibalengenre en gelukkig weet Deodato me niet teleur te stellen.

De film komt wat traag op gang, maar wordt stukken interessanter vanaf het moment dat de man wordt ontvoerd. De kannibalen zijn lekker angstaanjagend en spanning is behoorlijk voelbaar. Sfeervol gefilmd ook in de grot al was de belichting soms wat matig. Vanaf het moment dat de man ontsnapt wordt het meer een avonturenfilm waarin mooie plaatjes van de natuur te zien zijn en het genieten is van de jungle-sounds. De man en het kannibalenmeisje hebben een aparte relatie, maar het blijft wel boeien.

Verder zeer veel naakt te zien en weer wat animal cruelty. Een paar scenes doen denken aan een willekeurige docu van Animal Planet, maar er is ook een memorabele scene met een krokodil die wordt geslacht, die minstens zo hard is als de beruchte schildpadscene uit Holocaust. De belichting was alleen wat anders waardoor de impact misschien wat minder is dan van de spartelende turtle. Ook een joekel van een slang moet het ontgelden, evenals een toekan volgens mij.

Verder valt het bloed wel mee, al zitten er op het laatst nog een paar onsmakelijke scenes in. De zwangerschap bijvoorbeeld en nog nooit gezien dat er een vuurtje wordt gestookt in een menselijk karkas. Gewoon een lekker sfeervol filmpje die iets meer naar avontuur neigt dan horror, maar zeker wel zijn onsmakelijke scenes kent.

avatar van LimeLou

LimeLou

• 2048 berichten

Is de originele taal in deze film engels of italiaans?

avatar van dominion

dominion

Volgens mij Engels net als Cannibal Holocaust.

avatar van FillumGek

FillumGek

Originele taal schijnt Italiaans te zijn, maar ik heb er nog nooit één gezien. Altijd alleen een Engelse dub.

avatar van LimeLou

LimeLou

• 2048 berichten

Ach dan ben ik wel tevreden met de dub denk ik

avatar van LordHawHaw

LordHawHaw

zonet gezien

niet beter dan cannibal holocaust , maar zeker niet slecht

het geluid was wel niet al te best, en ja de scènes in het donker zijn niet zo goed

avatar van puckb96

puckb96

Klinkt interessant maar eerst even cannibal holocaust herzien

avatar van the prowler

the prowler

Deze Last cannibal world is misschien eerder een voorloper voor 'Holocaust' en 'Ferox' dan pakweg 'Man deep river' uit '72. Iets meer shock momenten en de dreiging van de kannibalen is in deze ook duidelijker aanwezig.

Het verhaal begint zoals gewoonlijk met een groepje mensen die in een of andere jungle strandden. De mooie natuurbeelden die het soms magere verhaal aandikken zijn in deze film veel te donker gefilmd. Constant vraag je je af of het nu dag of nacht is en in vele stukken van de film zie je gewoon niets zodat je maar een beetje moet gissen wat er eigenlijk aan het gebeuren is. Net zoals in Man deep river ontstaat er weer een romance tussen (de oh zo knappe) Me Me Lai en een westerling. Maar dat komt de lieftallig Me Me duur te staan.

De scene waarin ze aan stukken gehakt wordt zien we trouwens later nog eens terug in (ik dacht) Eaten alive. Andere shock momenten waren natuurlijk de krokodilscene en de bevallingsscene van die inboorlinge. Dit was een leuke film die mee aan de basis lag van produkties zoals bv 'Holocaust' en 'Ferox' maar de nadruk bij 'last Cannibal...' ligt toch nog iets meer op het avontuurlijke dan op horror.

Bij deze film viel het me ook op dat hij een al bij al nogal happy end had iets wat bij latere cannibalen films 'not done' was. Voor de liefhebbers van het genre zeker het bekijken waard 3*

avatar van erik1677

erik1677

Zoals hier boven al een paar keer over word gerept, maar dit is inderdaad volgens mij de voorloper van Cannibal Holocaust.

En eigenlijk helemaal nog niet zo slecht dan wat ik het verwacht had.

Nee, eigenlijk is dit wel een hele goeie film.

Soms bruut, mooie natuurshots, spanning, en ook nog redelijk acteerwerk.

Vooral die acteur die zo'n langte tijd gevangen gehouden word acteert naar goed behoren.

En wat een gelaatsuitdrukkingen heeft deze kerel zeg.

Ik denk bij herziening dat de score nog wel hoger uitvalt, maar ik hou nu dus maar op 3 sterren.

avatar van GrobbekuikenXL

GrobbekuikenXL

Niet denderend , beetje saai ook. Bij het bekijken van de VHS de laatste kannibalen , viel mij idd op dat die scène uit Eaten alive hetzelfde was. Die heeft Umberto dus van Ruggero geleend ! Raar ! Mountain of THE cannibal god en Emanuelle and THE last cannibals zijn leuker .

avatar van Phantasm

Phantasm

Kannibalenfilm die lekker wegkijkt, wel aardig bedacht allemaal.