• 9.371.607 stemmen

Psycho Beach Party (2000)

Komedie / Horror | 95 minuten

Genre: Komedie / Horror

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië

Geregisseerd door: Robert Lee King

Met onder meer: Lauren Ambrose, Thomas Gibson en Nicholas Brendon

Plot Psycho Beach Party

"Party till you drop. Dead."

De jonge Chicklet is op het eerste gezicht een heel normaal Amerikaans meisje. Tot ieders verbazing heeft ze echter een gespleten persoonlijkheid, die haar in een dominante seksgodin doet veranderen. Als er in de plaatselijke drive-in een meisje vermoord wordt, is Chicklet natuurlijk de eerste verdachte. Gelukkig kan ze rekenen op haar surfer-vrienden en de b-film queen Bettina Barnes, die het voor haar opnemen.

Florence ‘Chicklet’ Forrest

Bettina Barnes

Lars / Larry

Captain Monica Stark

Mrs. Forrest

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Middelmatige persiflage op de surfer- en slasherfilms uit de jaren '60. Geinig sfeertje, dat wel, maar ongelofelijk slecht geacteerd. Ik neem aan dat dat de bedoeling was, maar toch, het geheel werkte niet echt goed. Twee sterren dan maar.

avatar van kneuckeretto

kneuckeretto

dit is natuurlijk wel een belachelijke film maar wel met een amusementswaarde van hier tot tokyo, dus wel oke!

avatar van Vascago

Vascago

Lol. Ik las net nadat ik de film gekeken had (fast forward, want hij was te slecht) dat deze film een grote hit was in de Gay scene. Dat kan ik me wel voorstellen ook als de hoofdrollen gespeeld worden door 6 beachboys die liever aan elkaar zitten dan aan de meisjes :s , een lesbische politieagente en een travestiete hoofdagent. LOL. En de leadingactress gedraagd zich nog feministischer dan Margaret Tatcher en Rita Verdonk bij elkaar. Hoogtepunt of dieptepunt van de film is als de vrouwelijke/mannelijke hoofdagent aan het dagdromen gaat en daarin in de auto sex heeft met 1 van de beachboys. Dan zie je haar/hem zogenaamd topless, maar dan echt met een paar van die carnavalborsten. Haha echt te slecht.

avatar van gauke

gauke

Deze 'Kitsch' film is er op gericht te shockeren in plaats van te vermaken (wat een komedie in de eerste plaats behoort te doen) en probeert satirisch te zijn, maar vergeet een verhaal te vertellen. En als je dan ook niet kunt acteren...

avatar van D-ark

D-ark

Tjah Psycho Beach Party is vooral een grote ode/parodie van al de jaren 60 strand films waarin vooral Annette Funicello rond huppelde op toffe nummers van o.a the beach boys en een b-plot hadden over misverstanden. Gooi daarmee in een vermakelijke jaren 80 slasher ode en een aanstekelijke cast van vooral bekende tv acteurs en je hebt een erg vermakelijke maar nogal specifiek horror-komedie pareltje. Het gay gedeelte was een boeiende toevoeging maar behalve wat makkelijke grappen komt het niet echt verder.

Chicklet is vooral een overduidelijke ode aan het uitstekende Gidget en de daarop volgende baanbrekende tv serie met Sally Field. Gigantisch in Amerika maar als je dat niet weet maakt het allemaal wat minder grappig. Voor de rest heeft de film genoeg humor om te boeien maar zakt voor 10 minuten nogal extreem in in het midden wat jammer genoeg de snelheid van de film er wat uithaalt. Neem daarbij mee de geweldige jaren 60 ode aan surf muziek soundtrack en je hebt met Psycho Beach Party een charmante slimme horror/surf parodie/ode.

avatar van loer

loer

Wat opvalt is de uitermate lage score van Moviemeter ten opzichte van de score van IMDb. Dit fenomeen zie je ook bij nagenoeg alle beoordelingen. Moviemeter-gebruikers scoren beduidend lager dan IMDb gebruikers. Of dat komt dat Moviemeter-gebruikers een negatievere kijk op Films hebben dan (voornamelijk) Amerikaanse filmkijkers, is voer voor psychologen. Op basis van de score van Moviemeter zou ik deze film zeker niet bekijken op basis van de IMDb-score wellicht wel...