• 9.377.126 stemmen

Met onder meer: Milo Cawthorne, James Blake en Kimberley Crossman

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Deathgasm

"Evil is coming..."

Een nieuwkomer in de stad, Brodie, en de bad boy Zakk smeden al snel een band door hun wederzijdse bewondering van heavy metal. De twee roepen onbewust kwaadaardige krachten op. Hierdoor moeten ze hun ambities wellicht even aan de kant schuiven.

avatar van John Milton

John Milton

AHWA schreef:

Precies, anders mis je de goede ondertiteling

Dit is natuurlijk geen plek om de pro's en cons van downloaden te bespreken, maar dat begrijp ik niet helemaal. De ondertitelingsopties op een dvd zijn beperkt, online praktisch oneindig. Tenzij je persé Nederlandse ondertiteling wil (ik wil die absoluut niet, doe mij maar Engels, wat de gesproken taal ook is). Maar wanneer Engelse subs geen optie zijn, zou ik inderdaad liever voor officiele gaan dan de erbarmelijke illegale Nederlandse ondertitels van Tokkies en Suurtjes.

Ik ben een groot fan van VOD en geld bij makers van kunst terecht laten komen, maar downloaders per definitie als stom typeren zonder ruimte te laten voor nuance en context vind ik simplistisch. En veel stommer.

avatar van AHWA

AHWA

John MiltonHoe je de film kijkt, moet je helemaal zelf weten natuurlijk, maar ik heb de film zelf ondertiteld, al weet ik niet voor welk medium precies, dus daarom plugde ik de ondertiteling even

avatar van John Milton

John Milton

True, iedereen heeft zijn voorkeuren en denkwijze daarover. Ik pas de subs ook altijd naar eigen voorkeur aan.

Richard_Voorhees

Daar ik zowel metal als horrorliefhebber ben moet ik eerlijk bekennen dat ik al het gros van de eerder door jeroentjuhhhhh genoemde titels gezien heb. Ik stond afgelopen zaterdag nog met een LP van Fastway's soundtrack van Trick or Treat in mijn handen, maar liet hem na lang twijfelen toch liggen. Wel met het idee om de volgende keer dat ik die zaak binnenstap hem wel mee te nemen (als hij er dan nog ligt).
Maar goed, nu even on-topic: deze "Deathgasm" is de meest vermakelijke horror gerelateerde film die ik van dit jaar gezien heb. Het verhaal bevat ideeën uit eerdere "metal horror" films. Sommige dingen doen vooral denken aan de eerder genoemde genregenoot. Ze weten het alleen in een komisch, hedendaags jasje te presenteren met een mengeling van demonenfilms als The Evil Dead en Demons er doorheen.
Dit lijkt gewoon een (sub)genre te zijn die ik wel kan waarderen, daar ik de genoemden dezelfde score gaf dan deze. De intro had net iets korter mogen zijn, maar over het algemeen is dit een lekker vlotte horror/komedie. Veel demonen actie en meer dan genoeg bloed om de gorehounds tevreden te stellen.De personages zijn wat stereotiep, maar mede daardoor ook wel weer leuk. Het acteerwerk is boven het gemiddelde van dergelijke films en viel me nergens tegen.
De muziekkeuze is wat aan de obscure kant, al meende ik in een scene Venom te horen.
Een erg leuke Metal rollercoaster die vermaakt van begin tot eind en je kijk op seksspeeltjes voor altijd doet veranderen.
Voor een release moeten we nog wachten tot 21 januari volgend jaar, maar als hij uitkomt is dit een instant buy voor in mijn collectie.

avatar van Proeneke

Proeneke

Kvond der echt niks aan, fantasieloos geneuzel van een paar pubers die hun stoere verhaaltje willen doen met zoveel mogelijk smurrie. Saaie eentonige poep.

avatar van joolstein

joolstein

WOW!! Alweer een SUPER- pulp film uit down-under! Na vorig jaar Wyrmwood en nog niet zolang geleden Turbo Kid is er nu dan Deathgasm. In een saai dorpje in Nieuw- Zeeland ontmoeten een paar jongens elkaar en al gauw hebben ze een Metal-band met alle gevolgen van dien! Uiteindelijk resulteert dit in een (over de) TOP film, die films zoals Braindead en Evil Dead(1981) naar de kroon steekt. Dit alles wordt overgoten met een soundtrack van zware metalen. Nu ben ik geen zeer grote fan van metal. En ook als je dat dus niet ben,is kijken naar deze film gewoon weg heerlijk ! Gore en puberale grappen gaan hand in hand. En de meeste overtuigen ook! Ik ben nooit zo fan van komendie, maar in deze film zijn de grappen en grollen gewoon onderdeel van het geheel. En niet omdat het weer eens tijd is voor een grap! Vooral de scene met de seksspeeltjes is memorable Leuk detail is dat de drummer een T-shirt draagt aan het einde van de film met de poster van Bad Taste Denk als hommage aan Peter Jackson. Aangezien regisseur Jason Lei Howden ook samen met hem gewerkt aan The Hobbit

avatar van Actarus

Actarus

Ik ben niet zo voor Metal...ga ik hem dan wel goed vinden als horror?

perceived

Zoals joolstein ook al zei, is deze film onmiskenbaar een ode aan de vroege films van Peter Jackson.

Misschien zelfs wel de leukste HorrorComedy van het jaar. Als ik op dit moment een Horror-Top-10 van 2015 zou maken, zou denkelijk minstens de helft uit Comedy's bestaan. Best opmerkelijk.

Actarus schreef:

Ik ben niet zo voor Metal...ga ik hem dan wel goed vinden als horror?

Hou ook niet van metal.....prima film hoor

avatar van Kondoro

Kondoro

Deathgasm

Vandaag toch maar een poging gewaagd aan Deathgasm. Ik kwam de film als eens tegen bij een paar recensies en het leek me wel wat, ondanks de trailer kwam ik hem vandaag tegen en toch meer even mee gepikt. Ik zelf ben een groot metal fan, niet van dat geschreeuw, al bedoel ik hier mee het geschreeuw wat je niet kan verstaan, maar ook meer van de instrumenten. Ik kan er erg van genieten en zo genoot ik ook van films zoals Tenacious D in the Pick of Destiny (2006), HEE-R-LIJK! Het metal muziek herkende ik zo nu en dan en dat is altijd leuk om mee te nemen.

De film zelf is niet van het, het is geen top film, geen bioscoop kraker en ga zo maar door. Toch sleept de film je er zo door heen dat je niet in slaap valt en er best van kan genieten, misschien kwam dat ook meer omdat de film me lag, niet zo zeer het six, six, six gebeuren en het duivel teken maar puur de muziek. Het acteerwerk was nog best geinig en er waren ook wat mooie meiden met natuurlijk leuke scenes . Nee prima film met een leuk concept en heb gewoon erg genoten. Zeker het kijken waard, houd je nou wel of niet van Metal dat maakt niet uit.

comely

Heb de film nog niet kunnen afkijken, maar na 70 minuten is het me wel duidelijk; het gaat om een kleine '''hype''.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Klinkt als een observatie zonder waardeoordeel, maar iets zegt me dat je het woordje toch vrij negatief bedoelde?

avatar van The Oceanic Six

Overhypte titel op MovieMeter. Geen idee waar die enorm hoge cijfers vandaan komen. Zeker, het is een amusant filmpje geworden, deze ode aan titels als Braindead (1992), maar erg bijzonder is het allemaal niet en (maar dat is geheel persoonlijk) dat metalsausje eroverheen is niet mijn ding. Niet mijn wereld, niet mijn muziek. Al stoorde het ook niet al te erg. Gelukkig heeft de film wel succes met overdreven veel gore en soms best leuke humor. Zelf zou ik mensen die dit leuk vinden eerder Død Snø (2009) en Død Snø 2 (2014) aanraden, al zijn het natuurlijk niet helemaal dezelfde soort films als deze, maar daar doen ze het een stuk leuker met splasheractie en echt leuke, harde humor.

The Oceanic Six schreef:
Zelf zou ik mensen die dit leuk vinden eerder Death Snow 1 en 2 aanraden, al zijn het natuurlijk niet helemaal dezelfde soort films als deze, maar daar doen ze het een stuk leuker met splasheractie en echt leuke, harde humor.

Jep, mee eens. Lekker wegkijkertje, viel op een gegeven moment moment een beetje in herhaling en de humor was echt te slap (toch her-en-der goed gegrinnikt). De film doet je weer beseffen hoe tof de Evil Dead serie is gezien de enigzins overeenkomstige Demons. Oh, en natuurlijk het Bad Taste shirtje van Daniel Cresswell was natuurlijk ook een fijne hommage aan Peter Jackson's nalatenis!

perceived

Hype? Op MM na slechts 24 stemmen..?! Denkelijk wist bij het aanschouwen van de film slechts een handjevol van de stemmers hier daadwerkelijk iets over de achtergrond van de film, inclusief mezelf

Lijkt me simpelweg een verrassend en nogal vermakelijk filmpje voor menig Horror-liefhebber.

comely

Underground hype onder de horrorliefhebbers.

Een hype hoeft niet altijd over star wars en zijn kleuters te gaan he.

Inland Rabbit schreef:

Haha ehmm,,iemand heeft me door:P

avatar van Rickyman

Rickyman

Mja, die hoge waardering begrijp ik wel, het zijn de komische horrorfilms die hier op MM goed gewaardeerd worden, zoals bijv Braindead, Dead Snow, Hatchet, Dead & Breakfast, Maze Runner, etc.

Ik vond er weinig aan en niet leuk, na een kwartier afgezet..

Het kan ook aan mij liggen hoor, want kon die jongens tussen de vele herrie door ook maar moeilijk verstaan.

Wie weet kijk ik 'm nog af, of misschien dan toch wachten op tokkie ondertitels..

Rickyman schreef:

Ik vond er weinig aan en niet leuk, na een kwartier afgezet..

Maze Runner is verre van een Horror/Komedie

Is gewoon een avonturen filmpie.

avatar van Rickyman

Rickyman

@ Tattoobob; misschien niet helemaal vergelijkbaar inderdaad, maar net zo grappig en een hype (?) zoals die film. Dat waarschijnlijk ook meer gewaardeerd wordt door een iets jonger publiek, vermoed ik..

tattoobob

Echt twee verschillende dingen....Deathgasm is ook helemaal niet bekend bij het grote publiek.

Genre's zijn niet te vergelijken en doelgroep ook niet

perceived schreef:

Ik doelde dan ook op de hype op MM.

Voorbeelden die ik persoonlijk zwaar overtrokken vind:

Tonypulp schreef:

Maakt kans om film of the year te worden in dit genre, waar genoeg tegenstand is voor de eerste plek dit jaar.

tattoobob schreef:

Een van de leukere films van dit jaar.

Richard_Voorhees schreef:

(let op, dit is niet als aanval, maar meer als enorme verwondering bij mij)

tattoobob

Niets mis met wat ik gezegt heb......"een van de leukere films" met deze zijn er nog zo'n tien andere die in mijn rijtje horen.

Voor de MEESTE aanbidders in dit genre is dit gewoon een klein hoogtepuntje.

avatar van blurp194

blurp194

Ik vond het best een ok filmpje. Niet echt een hoogvlieger, daarvoor mist het teveel aan echt goede vondsten, de camera neemt te vaak op de verkeerde momenten niet het onderwerp van de actie in beeld - hoewel wel begrijpelijk uit budgetoverweging misschien, maar evengoed stoort het af en toe. En ook de timing had hier en daar wel wat strakker gekund.

Kortom, een geniale culthit kan ik er niet in zien, maar evengoed best leuk. De crew is misschien niet bekend, maar wel leuk en enthousiast bezig, en dat straalt af op het geheel.

The Oceanic Six schreef:

Ik doelde dan ook op de hype op MM.

Een handvol horrorliefhebbers die positief zijn t.o.v. een film vind jij al een hype?

Als nou menig Nederlander deze film zou zien en lyrische recensies zouden schrijven dan noem ik dat een hype.

Een film waar 27 keer op gestemd is terwijl de website 155500 ingeschreven leden heeft vind ik verre van een hype.

Richard_Voorhees schreef:

Misschien had ik het anders moeten verwoorden, maar ik vind de ''ophef'' over deze film op DEZE SITE wat apart, omdat ik de film maar heel gemiddeld vind.

Je laatste zin vind ik overigens niet terecht. In dat kader zou elke film op deze site geen hype kunnen zijn. Geloof dat er maar een paar films zijn die de 10.000 stemmen (= 1/15e deel van de sitegebruikers) voorbij zijn gegaan.

Richard_Voorhees

Ja, dat laatste is ook wel weer waar.

Maar het neemt niet weg dat ik het aantal "overtrokken reacties" wel mee vind vallen.

Je ziet gewoon verschil in meningen, maar dat is niet iets vreemds.

Uitgehypt!

avatar van kampsie1

kampsie1

Metal die me terug brengt naar mijn roots! De hele film heb ik zitten denken aan vroegüh.

Kan me voorstellen dat de jeugdigen onder ons dit niks vinden, voor mij was dit een grote flashback.

5 sterren zou perfect zijn, vooralsnog 4,5!

comely

Na 5 pogingen heb ik deze film eindelijk kunnen afronden.

Behoorlijk saai zeg.

En die personages,.,,,