• 9.372.316 stemmen

Geregisseerd door: Dean Jones

Met onder meer: Jason Cook, Lance Henriksen en Valerie Azlynn

Gesproken taal: Duits en Engels

Plot Dark Awakening

"When the dead come out to play."

James (Jason Cook), Jennifer (Valerie Azlynn) en Danny (William Pifer) Thomas verhuizen tijdelijk naar een oud huis dat van de familie was. Ze beginnen hier echter geesten te zien van 9 kinderen, maar komen er achter dat er nog iets veel sinisterder aan de hand is. Als laatste strohalm roepen ze de hulp in van een priester (Lance Henriksen), maar kan hij de duivelse krachten bedwingen?

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Er zijn de laatste jaren veel "haunted house/possession" films uitgebracht. Deze heeft mijn interesse toch een beetje kunnen wekken. Het idee dat de geesten allemaal kinderen zijn vind ik creepy en de make-up ziet er in de trailer nog best aardig uit.

Daarnaast vind ik de aanwezigheid van Lance Henriksen interessant. Ik wist namelijk helemaal niet dat hij nog steeds in het vak zat. Ik heb hem inmiddels door de jaren heen in een hoop verschillende (lowbudget) horrors voorbij zien komen, variërend van Piranha II: The Spawning (1981) tot het 10 jaar later verschenen The Pit and the Pendulum van Full Moon.

Mede daardoor ben ik best nieuwsgierig geworden naar deze prent en ik ben benieuwd of we deze dit jaar in NL in een bepaald formaat kunnen zien (zal wel straight to DVD/Blu-ray zijn als hij al uitgebracht word).