Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Mikael Salomon
Met onder meer: Maria Bello, Ann Dowd en Joan Jett
Plot Big Driver
"Murder is a two-way street."
Tess Thorne is een bekende en gerespecteerde schrijfster van thrillers en mysteries. Op een avond na een signeersessie rijdt ze de lange weg terug naar huis. Plots krijgt ze een klapband op een eenzaam stuk van New England. Ze is opgelucht wanneer een bestuurder stopt en haar te hulp schiet. Tess ontdekt echter al snel dat haar redder een aanrander en seriemoordenaar is.
Tess Thorne
Lester's Brother
Molly
Janine
tattoobob
Een filmpje die kort geleden uit gezonden is geweest op Lifetime....een televisie cender uit the US of A...
Ik zag wat goede recenties voorbij komen op IMDB dus dacht ...dit kan wel wat wezen.Het genre (rape and revenge)kan mij altijd wel bekoren....de meeste films uit die categorie horen toch wel bij de "mannenfilms"simpelweg omdat ze gewoon vrouw onvriendelijk zijn en heel bruut/grof.
Deze film is vergeleken met de andere uit het genre vrij mild en zeker te bekijken door een breder publiek...dat neemt trouwens niet weg dat er een paar pittige scenes in zitten die volgens mij voor op het Lifetime kanaal niet vaak voorkomen.
Acteerwerk was best oke...alleen ik vond het allemaal net even wat te vlak.
Verder verveelde ik me niet bij deze film en dat is zowiezo een plus....toch scoort deze film voor mij nog geen voldoende.
gauke
Een geroutineerde tv-filmproductie, naar een kort verhaal van Stephen King: een duister en hectisch verkrachtings-wraakdrama, dat rap verteld werd en waarbij de personages zowaar enige diepgang kregen (waardoor ze interessant werden). Maria Bello speelde met hart en ziel en zette een geloofwaardige rol neer.
Matig.
Komt misschien ook wel omdat ik een compleet verkeerde vibe van deze film kreeg. Het moment dat de situatie keert bij de auto ... iets in de filmtaal deed me geloven dat het zich allemaal in Tess' hoofd afspeelde. De hele film heb ik eigenlijk zitten wachten tot er weer teruggecut werd naar dat moment en zou blijken dat het zich allemaal in haar hoofd afspeelde ... maar nee dus.
Dat maakt dat het verloop van de film best wel wat aangedikt en cliché is. Net die ongeloofwaardigheden die je de film wel zou kunnen vergeven omdat het een soort van boekscript zou moeten voorstellen, blijken achteraf toch maar gewone ongeloofwaardigheden te zijn.
Visueel zag het er best kundig uit, sfeervol met mooi gebruik van licht. Beetje jammer van de reclameblokkenfades af en toe, maar dat heb je met dit soort TV producties. Ook de soundtrack was goed, enkel Bello vond ik dik tegenvallen en weinig credibiliteit geven aan haar personage. Daar hadden ze toch iemand beter voor moeten vinden.
Op zich niet verkeerd, maar grappig genoeg heeft de film mij op het verkeerde been gezet door er geen twist in te steken. Best apart, alleen vond ik het resultaat niet zo heel goed werken daardoor.
Debo
gauke
Dank voor het compliment, maar nee: lijkt me leuk werk trouwens!!!!!
Left4Dead
Zo een partij standaard zeg, deze prent. Niks maar dan ook niks wil boven het gemiddelde uitsteken.
Het verhaal is erg dun, het is dan nog knap hoe de film er een beetje vaart in kan houden.
Normaal ben ik wel te porren voor een wraakfilm maar deze was me iets te zoutloos.
Dat het om een verhaal van King gaat is puur voor de commercie, het is een plat geheel met momenten dat zelf Bello het even niet kon brengen.
glimmerman2000
Een heerlijk ''revenge'' filmpje, met een nog betere sfeer:)....Ik ben gek op dit soort films, ook al was het een vrij simplistisch verhaaltje. Eigenlijk vind ik dit ook wel weer eens een verademing, aangezien ze ook regelmatig films maken waarin er zoveel plotwendingen zitten, dat ik het als vervelend ervaar- alsof het met die vele plotwendingen leuker zou worden??....Een goede twist in een film kan ik waarderen, alleen zo nu en dan slaan ze door:)
Maria Bello
mcdaktari
Zoals de meeste Stephen King verfilmingen niet bijzonder. Er zijn wel enkele goede verfilmingen van King boeken maar daar vind ik Big Driver niet bij zitten.
Niet spannend genoeg, en het lijkt wel als of Stephen King zijn beste tijd gehad heeft. Alhoewel, ook al is een film niet goed dan wil dat niet meteen zeggen dat het boek dan ook slecht is. Maar aangezien het hier om films gaat en niet om boeken, vind ik deze verfilming iig niet geslaagd.
cor1946
Echt een King verhaal, ben er nooit zo kapot van ook zijn boeken lees ik weinig. Deze film was ook zwak. En was dat echt Joan Jett de rockstar van vroeger ?
popcorn en cola
Moest mezelf naar het einde sleuren. Na een keer in slaap gevallen te zijn, toch maar afgekeken. Deze was dus niet echt geweldig, eigenlijk erg saai. Die vrouw en die TomTom, heel irritant.
Door Maria Bello haalt de film nog net 2.5 ster verder ben je deze film al snel weer vergeten. Verder nog kleine bijrollen van jaren '80 zangeres Joan Jett en een kleine rol van Olympia Dukakis.
dennislaport
Het is geen topper maar ik heb me zeker vermaakt met deze film.
Als je van dit soort type films houd raad ik "I spit on your grave" aan, die vond ik een stuk beter.
Brabants
Het is de regisseur bij het maken van deze film zeker gelukt zich te conformeren aan Stephen King, alhoewel er toch weinig horror en mysterie valt te bespeuren. Het ademt wel de sfeer uit en de film ontwikkelt zich in het begin ook erg sterk. Helaas komt de film uiteindelijk tekort om sterk te blijven en de tweede helft is eigenlijk behoorlijk saai. Hierin blijft het echt in gebreke en dat is erg jammer. Om die reden is het maar een middelmatige productie die gebaseerd is op een van de boeken van Stephen King. Maria Bello leverde goed acteerwerk en zette Tess Thorne sterk neer.
andijvie
Bijna helemaal eens met Brabants. Inderdaad best een sfeervolle film, die anders is dan anderen, maar toch niet buiten de boot valt omdat ie te bijzonder is. Ik vond de film wel steeds sterker worden, vooral omdat de hoofdpersoon accellereerd in doen en laten ... kan niet meer zeggen ivm eventuele spoilers. Dit is een heerlijke film, voor een goed avondje relax film kijken, lekker spannend, beetje horror en veel psycho gedoe. Ik ga hem zeker nog eens zien, en inderdaad puik acteerwerk van de heerlijke Maria Bello.
Waku
Rare thriller.
En met iedere keer die zogenaamde "Golden Girls" types eerder oudbollig dan spannend.
Ook "Knight Rider" achtige Tom Tom werd ik niet vrolijk van.
Zal film extra psychologisch tintje moeten geven maar ik vond het enkel storend.
2.*
Noodless
Matige film gebaseerd op een verhaal van Stephen King dat qua sfeer nog goed zit, maar weinig spanning weet te bieden. Op een bepaald moment lijkt het allemaal vrij voorspelbaar en neem je al die ongeloofwaardigheden erbij omdat je vermoedt dat het allemaal in haar hoofd afspeelt. Niets is minder waar. Enerzijds verrassend, anderzijds totaal niet meer logisch en soms zelfs wat aan de flauwe kant. Ik denk dan aan die oudere vrouwen en de tomtom. Zelfs geen twist. Bello als hoofdrolspeelster is oké. 5/10
schumacher
Zwakke film ze, soms saai ook bah.
Ik had er echt wel meer van verwacht.
AmazingPP
Wat mij altijd zo verbaast is dat mensen altijd direct aan horror of thriller denken als de naam Stephen King lezen of horen. OK, toegegeven; de man heeft heel veel in die genres geschreven, maar zijn beroemdste verhaal, waarvan de beste film allertijden van gemaakt is, namelijk "The Shawshank Redemption" is toch echt ook van zijn hand. Soms slaat King eens een keer een weg in die we niet altijd verwachten, wat ik heerlijk vind, omdat het anders ook zo eentonig wordt. Maar goed, dit terzijde. Ik had dit verhaal gelezen van King en vond het bijster origineel. De verfilming van dit verhaal vind ik zeer zeker geslaagd. Goed acteerwerk, mooie beelden en trouw aan het originele verhaal. Grappig om Dukakis weer eens te zien, al is het in een kleine rol. Lekker filmpje om lekker weg te kijken. 3,5 *
duffs
Tja weer duizend in een dozijn .ik heb niet het brein van een moordenaar maar hij maakt in het begin wel een hele domme fout .verder wordt er vaak in meervoud gesproken wat best eritand is en de film geen goed doet lijkt af en toe wel een rtl 5 film en heb ze wel een hele rare tomtom in haar auto zitten plus Maria bello is een redelijk goede acteur maar dat was in deze film niet nodig geweest ze is ook niet lelijk voor haar leeftijd maar ik had toch liever een lekker jong dingetje gezien van half haar leeftijd .een soort mislukte i spit on youre grave die veel beter en ook bruter was wil hem eigenlijk een 4 enhalf geven maar dat gaat niet dus maar een klein 5 je dan.
Tegenvallende film over een schrijfster die op weg naar huis wordt aangevallen door een man. Een nogal rommelig geheel wat uiteindelijk een vrij rechttoe rechtaan wraakfilm is. Ook het vele in zichzelf praten van het hoofdpersonage wordt snel irritant. Maria Bello doet het nog wel aardig, maar voor de rest is dit een mindere Stephen King-verfilming.
Pazmaster
Een simpele wraak thriller, met een prima spelende Bello, gemaakt voor tv. Niet eens heel slecht maar de manier waarop het verhaal verteld wordt, als een detectiveroman, stond me niet zo aan. De voice over en de verbeelding van de schrijfster (zoals met de oude vrouwen, de gps en de slachtoffers) vond ik vrij slap en eigenlijk niet veel toevoegen. Einde kun je wel raden.
klara
- 20367 stemmen
Redelijke thriller met het visuele als voornaamste pluspunt. Het verloop van het verhaal heeft
geen verrassingen in petto, maar is in ieder geval vrij vlot. Op de vertolking door Maria Bello
valt weinig aan te merken. Voor de verkrachter is voor een kolos van jewelste gekozen, die bij
eerste kennismaking overkomt als een vriendelijke goedzak in wie echter een door dierlijke lust
bezeten beest blijkt te huizen. Op zich een weinig opvallende film die vooral doelgericht met
uiteindelijk de omslag naar de wraak met de automatische piloot naar het einde toe werkt.
Niet een slechte film, maar je mist toch iets extra's of momenten die je bijblijven.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Dolores Claiborne