• 9.377.386 stemmen

Met onder meer: Tom Hiddleston, Jeremy Irons en Sienna Miller

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 30 juni 2016

Plot High-Rise

"Leave the real world behind"

Robert Laing, een jonge arts, laat zich verleiden door de levensstijl in een elegante veertig verdiepingen tellende torenflat, een geïsoleerde gemeenschap die zich heeft afgesneden van de rest van de maatschappij in een luxueuze torenblok, ontworpen door architect Anthony Royal. Laing neemt zijn intrek op de vijfentwintigste verdieping en ontdekt een wereld van complexe loyaliteiten. Hij begint ook een relatie met Charlotte, de toegewijde assistente van Royal.

avatar van Henry Spencer

Henry Spencer

Heb dit boek van James Ballard gelezen. Kwaliteit-materiaal dus, maar of het ook een top-film wordt ?

Laten we het hopen...

avatar van BramIsLegend

BramIsLegend

Met Wheatley aan het roer en deze cast is het alvast een veelbelovend project.

Het boek is geweldig, ik kijk hier onwijs hard naar uit

avatar van Bombong

Bombong

Ik ben erg benieuwd naar elke verfilming van een boek van J.G. Ballard. Deze zou erg mooi kunnen worden. Een Ballard-verfilming die echt recht doet aan het boek is er tot op heden niet, hoewel Low-Flying Aircraft een eind in de buurt komt.

John Milton

Clint Mansell on board. Gelijk het E-book maar opgesnord. Ben benieuwd, nog nooit iets van Ballard gelezen.

Edit: ik ben nu op de helft en het is idd de moeite waard. Geen angstige vent die Wheatley, want dit lijkt me geen makkelijk verfilmbaar boek. Niet vanwege complexiteit of moeilijk in film te vangen gebeurtenissen, maar vanwege de translatie van wat werkt op papier naar iets dat werkt in een film.

Met name wat suspension of disbelief betreft, gebeuren er best wel wat dingen in alleen al die eerste helft (and I feel there's more to come!) die er als je ze ziet wellicht sneller belachelijk uitzien dan wanneer je het leest. Maar ik ben dol op dit soort verhalen, waarin de schijnorde en beschaving door een of andere katalysator uit elkaar vallen. En dat mag best iets gechargeerd worden, wat mij betreft.

avatar van Malick

Malick

Aangekocht door distributeur A-Film Benelux. Erg benieuwd naar.

avatar van AlexvanRiel

AlexvanRiel

Ben hier wel benieuwd naar. Het verhaal doet me een beetje denken aan Snowpiercer, al geloof ik meteen dat deze film totaal anders wordt ingevuld.

avatar van tattoobob

tattoobob

Erg benieuwd ook hier.

avatar van D-ark

D-ark

Bizar dat dit uiteindelijk toch uit de devolpment hell is na talloze pogingen sinds de jaren 70. Wheatley's laatste was een van de sterkste films van de afgelopen drie jaar en Ballard's briljante bron materiaal kunnen alleen tot iets intersants leiden.

avatar van Mr Thee

Mr Thee

Portishead verzorgt muziek voor deze film! Het wordt een cover (haha het belooft wat). Lijkt me ook een IFFR '16 zekerheidje dit.

avatar van Montorsi

Montorsi

mag ik wel hopen! Wheatley is wat mij betreft een van de meest interessante filmmakers van de laatste jaren, en dit klinkt toch wel als een zalig projectje.

McSavah

IFFR inderdaad, maar ik wacht wel geduldig tot de reguliere release.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

McSavah schreef:

IFFR inderdaad, maar ik wacht wel geduldig tot de reguliere release.

Is de release een zekerheidje? Ik vind Wheatley nou weer zo iemand waar dan uiteindelijk niks van terecht komt. En hoe zit het ook al weer met de A-Film boedel?

Mochizuki Rokuro schreef:

Imagine heeft de release in ieder geval op 7 april staan. Komt goed.

John Milton

Nou dan laat ik hem niet schieten. Wel wat geleerd van vorig jaar The Forbidden Room missen, blijkbaar

John Milton schreef:

Wat is het verband? The Forbidden Room stond nooit in de planning om regulier in de bioscoop uit te komen (niet dat ik weet in ieder geval). Voor de duidelijkheid, Imagine is in dit geval de filmdistributeur die High-Rise heeft aangekocht en niet het festival waar The Forbidden Room afgelopen editie is vertoond (ook helaas gemist).

Aaaah, Ok

Ik dacht al, van Imagine Film Festival kon ik nog weinig vinden over de titels, die zijn nog aan hun site aan het werken. Ik begreep uit jouw bericht dat hij op het festival ging draaien en dat release dus niet zeker was (daarom vreesde ik voor Forbidden Room syndroom). Goed om te horen dat dat niet het geval is!

avatar van Rvdz

Rvdz

Geweldige poster! Ga het volgende week zaterdag zien op het IFFR, ben benieuwd!

avatar van Montorsi

Montorsi

Hele intense film, metaforisch, poetisch maar ook grof. Denk aan een iets meer ingehouden variatie op Snowpiercer.

avatar van Mr Thee

Mr Thee

Het verhaal vond ik een stuk minder dan bv de sound de acteerprestaties en de algehele stijl en sfeer. Is er wel plek voor een verhaal in een film die in flarden de etages (klassen) belicht? Mensen menen dat de film, het verhaal los zand is. Het lijkt welhaast opzet...

Nu de film mij een zintuiglijk hoogtepunt en dus onuitwisbare ervaring gaf, kom ik op 4* uit. De Portishead soundtrack was te gek. De film leverde mij associaties op met A Clockwork Orange: de werkelijkheid verbeeld in een onwerkelijke wereld. Daarbij was het een eigenaardige terugblik op de seventies met een knipoog naar het heden. Heel origineel.

avatar van Quentin

Quentin

Fijn filmpje, maar lijdt duidelijk onder een beperkt budget. Oogt hierdoor visueel wel een beetje pover en mist de nodige scope.

PS

Die Portishead cover van ABBA is geniaal

avatar van wwelover

wwelover

Interessante film, sterk thema en visueel heel pakkend. Eigenlijk wat ik verwachtte na het zien van de trailer. Een uitstekende cast ook, wat erg belangrijk is voor de film vanwege de af en toe iets te 'artistieke' wegen in het script. Wel een vuilkuil, want de film verliest zich soms in de chaos. Maar soms is de chaos ook weer erg interessant. De film is zeker sensueel, ook die beelden zijn erg sterk geschoten. Art department verdient ook veel complimenten en de muziek is erg sterk.

avatar van Bélon

Bélon

Tsja geen (snelle) NL release en wel begrijpelijk: de arthouse "oude van dagen" zit hier niet op te wachten en de mainstream liefhebber ook niet: vlees noch vis. Terechte aanname: de film stort (ondanks de op papier goede cast) compleet in na een uur: zelden een film zo snel bergafwaarts zien gaan. Deze gaat 1 echt max. 2 weken draaien vanwege contractuele verplichtingen en that's it.

avatar van Malick

Malick

Bélon schreef:

Aha, ben dus niet de enige die dat opmerkte.

avatar van gauke

gauke

"High-Rise is een onbeheerste aanval van razernij", las ik ergens. In ieder geval was stijl voor de regisseur belangrijker dan inhoud. Maar gebruikte aardigheden en spelletjes op filmtechnisch terrein geven een productie nog geen inhoud. De orgie aan beeldmateriaal was zo chaotisch, dat het eigenlijke verhaal voor mij nog nauwelijks te ontwarren viel. Terwijl er toch het nodige interessants (een strijd tussen de tegengestelde klassen bijvoorbeeld: hoe hoger je woont des te decadenter je kunt leven) te vertellen was. Hartstikke jammer want de potentie was zonneklaar aanwezig.

avatar van Cikx

Cikx

Bélon schreef:

Heb hem zelf op de helft uitgezet om een andere keer verder te kijken, omdat ik er geen zin meer in had. Maar dat was dus het goede gedeelte? De muziek en beelden zijn inderdaad top, ook het concept is goed, maar er had naar mijn idee zoveel meer ingezeten dan wat ik tot nu toe gezien heb.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Vreemde film met een sterke eerste helft maar daarna blijft er niet veel van over. Ik dacht in het eerste uur dat dit een toppertje zou zijn maar het viel me uiteindelijk toch erg tegen. In het begin ziet het er allemaal prima uit met een stijlvolle sfeer, goede muziek en fraai geschoten beelden, helaas takelt het snel af en is het een goedkoop ogende bende geworden. Het verhaal is vreemd en is, ondanks een aantal goede ingrediënten, niet bijster interessant en gaat voor mijn gevoel ook nergens naartoe. Er wordt wel aardig gespeeld, met in het bijzonder Tom Hiddleston, maar dat kan de film helaas niet redden.

avatar van yesplease

yesplease

De film heeft slechts 1 ingredient: utopia wordt distopia. In het begin lopen de zaken een beetje uit de hand, halverwege nog meer en later nog meer.

avatar van james_cameron

Gedeeltelijke misser van regisseur Ben Wheatley, gebaseerd op het boek van J.G. Ballard. Het eerste uur is prima te doen, maar zodra surrealisme en chaos de plot gaan overheersen glijdt de film langzaam de afgrond in. De prima cast is er duidelijk voor in en qua retro vormgeving ziet de film er indrukwekkend uit, maar het wordt gaandeweg steeds moeilijker om de aandacht bij de vage gebeurtenissen te houden.

avatar van blurp194

blurp194

Interessant.

Waarbij ik nog maar geen poging doe om te duiden hoe het geheel bedoeld is en of we daar wellicht een boodschap uit hadden moeten halen. Kan je van alles in zien, lijkt me zomaar, maar of dat dan is wat er bedoeld is lijkt me wat moeilijker. Het lijkt toch zeker niet het doel geweest een eenvoudig te duiden film af te leveren - en Ballard had ook niet echt het doel om simpel weglezende boeken te schrijven. Geloof niet dat ik dit boek gelezen heb overigens, maar voor de film maakt dat misschien ook minder uit.

In de film zelf dan de ouderwetse kunst van het volstrekt uit de hand lopen, en dat in de overtreffende trap. Los dus van wat we daar in moeten zien of van horen te denken, is het wel volstrekt geniaal mooi in beeld gebracht en schitterend gespeeld. Waarbij ik het dan vooral fascinerend vind dat ik daar kennelijk volstrekt geboeid naar kijken kan terwijl ik in veel berichten lees dat de film aftakelt of dat het moeilijk was er de aandacht bij te houden. Heel persoonlijk, kennelijk. Maar voor mij daarom niet minder mooi.

avatar van glenn2509

glenn2509

Na een uur was ik de film kwijt...en kon het mij niet mee boeien Jammer! Zeker geen aanrader.