• 9.373.086 stemmen

Geregisseerd door: Bo Mikkelsen

Met onder meer: Troels Lyby, Mikael Birkkjær en Mille Dinesen

Gesproken taal: Deens

Plot Sorgenfri

"Stay Home. Lock Up. Don't Breathe."

De idyllische zomer van de familie Johansson wordt plots verstoord wanneer er doden beginnen te vallen door een hardnekkig griepvirus. De autoriteiten beginnen met het afzetten van de buurt, maar al snel zorgt paniek bij de bewoners er voor dat ze gedwongen in quarantaine geplaatst worden in hun hermetisch afgesloten huizen. Geïsoleerd van de rest van de wereld gaat de tiener Gustav op onderzoek uit en komt hij er achter dat de situatie volledig uit de hand loopt.

avatar van arno74

arno74

Wat een lage scores voor een authentiek uitziende film. De opbouw wordt prima gedaan, korte introductie van de personages en hun omgeving, en even later beginnen er in de nietsvermoedende buurt mensen dood te gaan en wordt deze zorgenvrije wijk door het leger hermetisch afgesloten, waarna het gezin die deze film volgt geen kant op kan. De film slaagt er goed in om de spanning en het claustrofobische op te bouwen en dit op de kijker over te brengen.

De scores op rottentomatoes lijken wel aan te geven dat de film het verkeerde publiek heeft aangetrokken, bij de critici scoort het rond de 80% en bij het algemeen publiek rond de 25%.

Wie hoopt op uiteenspattende hoofden vanaf de eerste minuut kan deze film beter overslaan, maar voor wie zin heeft in een "realistische" kleine horror die zich in een Deense wijk ontpopt is dit wel een aanrader. Ondergewaardeerde film. 3,5*

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Ondanks de vrij korte speelduur, verveelde de film me mateloos en was elke minuut pure waste. Film deed werkelijk gene zak met me, zo spanningsloos en dan ook zo klungelig, echte non-film. Dikke buis.